In het Adelaarsgebergte voelt u zich volledig ontspannen. Het Adelaarsgebergte ligt op de grens met Polen en is het meest oostelijke berggebied van Bohemen. Het kleine berggebied is ongeveer 20 km lang en 10 km breed. De hoogste top van het Adelaarsgebergte is de berg Destná (1150 m) en ligt aan de Tsjechische zijde. Onze vakantiehuizen in Tsjechië liggen altijd centraal.

Vakantiehuizen in het Adelaarsgebergte

Het Adelaarsgebergte is beroemd vanwege de vele loof- en dennenbossen, de frisse bergweiden en de sprankelende beekjes. Vanuit de dorpen Dobruska vertrekken veel goed gemarkeerde wandel- en mountainbike routes. De beste wandelroutes vindt u in Kralovehradecky en Pardubicky.

Vakantiehuisje bij een kasteel

Uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte ligt landelijk. De rivier de Orlické is omzoomd met lieflijke kastelen en stadjes waarvan Potstjn en Litice de belangrijkste zijn. Sla in uw vakantie in Tsjechië ook het renaissanceslot van Opocno niet over. Onze vakantiehuizen liggen er dichtbij. Uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte ligt altijd wel bij een wandelroute. Heerlijk wandelen en mountainbiken in de natuur van het Adelaarsgebergte.

Comfort in uw vakantiehuisje

U hebt alle faciliteiten in uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt vaak in een vakantiepark en dichtbij andere huizen of vakantievilla’s. Een dromerig dorpje of stadje is niet moeilijk te vinden. Onze vakantiewoningen in het Adelaarsgebergte zijn vanzelfsprekend fraai ingericht.

Recreatiemeren

U voelt zich echt op uw gemak in Tsjechië. De wandelaar en de actieve fietser komen hier volop aan hun trekken. Talrijke frisse riviertjes doorkruisen het Adelaarsgebergte. De Tsjechische benaming van het gebied is afgeleid van de rivier Orlické. De grote recreatiemeren van het Adelaarsgebergte zijn echte trekpleister. Morgen kanoën?

Eeuwenoude cultuur

Onze vakantiehuizen staan garant voor een heerlijke vakantie. De eeuwenoude Tsjechische cultuur zorgt voor een goed gevuld dagprogramma. Vanuit uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte gaat u Tsjechië echt ontdekken. Volgend jaar weer een vakantiehuisje met zwembad huren?

Ontspannen vakantie in Tsjechië

Vakantie voor het hele gezin

  • Ongerepte natuur met imposante rotsformaties
  • Hiken, klimmen, mountainbiken, raften en skiën
  • Karstgebergte: grillig labyrint van rivieren, meren en grotten
  • Volop waterpret in de recreatiemeren Pastviny en Sec
  • Moravië: land van folklore, tradities en Tsjechische wijn

Vakantie in het Adelaarsgebergte: bergen en natuur in Tsjechië

Beleef uw mooiste vakantie in het Adelaarsgebergte! U vindt er bergen, natuur en fraai gelegen vakantiehuizen. Het Adelaarsgebergte ligt op de grens met Polen en is het meest oostelijke berggebied van Bohemen. Het kleine berggebied wordt in het Tsjechisch "Orlické Hory" genoemd en is ca. 20 km lang en 10 km breed. De hoogste top van het Adelaarsgebergte is de berg Destná (1150 m) en ligt aan de Tsjechische zijde.

Het Adelaarsgebergte is een bijzondere streek vol bergen en natuur voor een fantastische vakantie. Reserveer uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte!

Vakantiehuizen, chalets en appartementen in het Adelaarsgebergte van Topic Travel

Op de website van Topic Travel reserveert u de beste vakantiehuizen in het Adelaarsgebergte. Meestal vrijstaande vakantiewoningen, maar u vindt er ook chalets en appartementen. In een aantal gevallen liggen de vakantiehuizen meteen aan eigen meertjes en u kunt zelfs kiezen voor vakantiehuizen met een eigen zwembad. Helemaal goed voor een vakantie met de kinderen! Maar het Adelaarsgebergte is ook een mooi gebied voor een romantische vakantie in het laagseizoen!

Prachtige natuur in het Adelaarsgebergte

Het Adelaarsgebergte is beroemd vanwege de volle loof- en dennenbossen, de frisse bergweiden en de sprankelende beekjes. Perfect voor een vakantie in de natuur! Vanuit de dorpen Dobruska en Rychnov nad Knez vertrekken veel goed gemarkeerde wandel- en mountainbike routes. De routes liggen nooit ver van uw vakantiehuis. Het Adelaarsgebergte beschikt over haast ontelbare idyllische plekjes voor uw vakantie.

Rivieren en meren in het Adelaarsgebergte

Talrijke riviertjes doorkruisen het Adelaarsgebergte. De Tsjechische benaming van het gebied is afgeleid van de rivier "Orlické". De grote recreatiemeren van het Adelaarsgebergte, "Rozkos" in het noorden en "Pastviny" in het zuiden, zijn erg geliefd. U kunt er in de vakantie heerlijk zwemmen en watersporten zoals zeilen, roeien en kanoën. Het prettige landklimaat zorgt ervoor dat een verblijf in een vakantiehuis in het Adelaarsgebergte al vanaf eind mei tot zeker eind september erg aangenaam is.

Bezienswaardigheden in het Adelaarsgebergte

Uw vakantiehuis is een hele mooie basis om de bezienswaardigheden in het Adelaarsgebergte te ontdekken. De rivier de Orlické is omzoomd met lieflijke stadjes en kastelen waarvan Potstjn en Litice de belangrijkste zijn. Bezoek in uw vakantie in het Adelaarsgebergte ook Hradec Kralové. De historische stad ligt op de plek waar de Elbe en de Orlice samenkomen. En sla in uw vakantie ook het renaissanceslot van Opocno niet over. Vanuit uw vakantiehuis van Topic Travel maakt u prachtige tochten in het Adelaarsgebergte!

Een vakantiehuis in het Adelaarsgebergte: bergen en natuur in Tsjechië

Het Adelaarsgebergte is een bijzondere streek vol bergen en natuur voor een fantastische vakantie.

Reserveer uw vakantiehuis in het Adelaarsgebergte!

 

Alle vakantiehuizen in het Adelaarsgebergte
Aanmelden