Een selectie van onze vakantiehuizen in Pollença

Alle vakantiehuizen in Pollença
Spanje, Mallorca, Pollença (Cala de Sant Vicenç)
5 personen
2 slaapkamers
Spanje, Mallorca, Pollença
6 personen
3 slaapkamers
4 personen
2 slaapkamers
6 personen
3 slaapkamers
6 personen
3 slaapkamers
6 personen
3 slaapkamers
12 personen
6 slaapkamers

Vakantie in Pollensa

  • Toeristische info

Een bezoek aan het wat rustigere Noordelijke deel van het eiland mag tijdens uw vakantie op Mallorca niet ontbreken. Het stadje Pollensa was een van de eerste plekken op het eiland dat buitenlands toerisme aantrok. Maar ondanks dit heeft het stadje een geheel eigen cultuur en sfeer weten te behouden. Er vinden ouderwetse feesten plaats en men spreekt nog altijd een eigen dialect. De grootste bezienswaardigheid hier is een prachtige bedevaartskerk (Calvari). Een pittige klim: via bijna 400 treden komt u via de kruisweg bij deze kerk. Het uitzicht zal de vermoeidheid snel doen verdwijnen…

Naast klimmen kunt u in Pollensa ook goed slenteren en wel over de schitterende wandelpromenade bij de haven van het stadje. De promenade leidt u langs schitterende villa's en hotels uit de 19e eeuw. Vanuit Pollensa komt u via een prachtige route bij het langgerekte, smalle schiereiland Formentor, een geliefde plek want hier geniet u van prachtige vergezichten en misschien wel de mooiste zonsondergangen van het eiland. Dit is overigens ook een favoriete bestemming bij wielrenners.

Over sport gesproken, ook golfen kan hier prima. De mooi gelegen 9-holes golfbaan van Pollensa is voor zowel de beginnende als de geoefende golfer een mooie plek. Na het opdoen van zoveel indrukken, kunt u met een heerlijke visschotel en een goed glas wijn lekker bijkomen in de diverse gezellige, kleine restaurantjes aan o.a. het Plaza Mayor. U kunt natuurlijk ook naar het grote en brede strand van Puerto Pollensa op slechts 4 km.