Een selectie van onze vakantiehuizen in Blanes

Alle vakantiehuizen in Blanes
10 personen
5 slaapkamers
10 personen
6 slaapkamers

Vakantiehuizen in de omgeving van Blanes

7 personen
3 slaapkamers
4 personen
3 slaapkamers
2 personen
1 slaapkamer
6 personen
3 slaapkamers
6 personen
3 slaapkamers
5 personen
3 slaapkamers
8 personen
4 slaapkamers
7 personen
3 slaapkamers

Vakantie in Blanes

  • Toeristische info

Blanes is een gezellig plaatsje met prachtige zandstranden, winkeltjes, terrasjes en restaurants. Oorspronkelijk lag hier de Romeinse stad Blanda; nu treft u er een gemoedelijk oud centrum met haven, waar wekelijks een grote markt plaatsheeft. Loopt u in zuidelijke richting over de boulevard, dan passeert u de rots Sa Palomera. Op deze rots worden jaarlijks in juli vuurwerk-wedstrijden gehouden. Vanaf dit punt begint Els Pins, het 'nieuwe' Blanes met vele vakantie-accommodaties.

Bezienswaardig zijn de overblijfselen van een gotisch kasteel, de Santa María kerk en de twee botanische tuinen. U geniet van een prachtig uitzicht over de baai van Blanes vanaf de berg Sant Joan. Hier liggen de ruïnes van een Romeins kasteel met wachttorens. Het prachtige binnenland met haar interessante steden zal u niet teleurstellen. Ongeveer 66 km noordwestelijk van Blanes ligt de stad Vic, bekend om haar mooie middeleeuwse huizen en de lekkere charcuterie. Ten noorden van Blanes ligt de stad Girona (38 km); die door haar strategische ligging ontelbare overvallen, belegeringen en invasies te verduren heeft gehad.

Gelukkig zijn veel historische monumenten bewaard gebleven, zoals de Moorse baden en de imposante kathedraal. Bezoek in Girona ook de Jodenbuurt. Barcelona (41 km) - vanuit Blanes ook prima per trein te bereiken - is een absolute must. Flaneer over de Ramblas, bezoek de bouwwerken van Gaudí en bewonder het Olympisch Stadion en de vele musea (w.o. Picasso).