Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Costa Blanca

Een autovakantie naar de Costa Blanca wordt ongetwijfeld een succes. U gaat prachtige steden als Alicante en natuurlijk Valencia bezoeken. U bent immers aan de Costa Blanca. Bekend om de witte oogverblindende stranden. Onze vakantiehuizen in Spanje zijn ook vaak wit.

Vakantiehuisje aan azuurblauwe zee

De Costa Blanca is een lange strook witte kust afgewisseld met koele kloven, glooiende lange stranden en verscholen witte baaien. Hier en daar is een dorpje. Een dorpje waar de mensen nog met spanning wachten op de vangst van de vissers. De zon schijnt hier altijd. De zee kleurt azuurblauw. Onze vakantiehuizen aan de Costa Blanca liggen altijd in de buurt van een wit strand. Niet zo gek aan de Costa Blanca.

Golfset huren

Uw vakantiehuis aan de Costa Blanca is de ideale bestemming voor een autovakantie. Bezoek eens een van de fraaie golfcourts in de buurt. Een mooie golfbaan bij Murcia is de Club de Golf La Sella in Dénia, naast het Montgó natuurpark. Wat dacht u van Bonalba, bij Alicante? Uw vakantiehuisje is een prima basis voor uitstapjes. Morgen Valencia? Het kan, u bent immers op autovakantie.

Vakantiewoningen aan de Costa Blanca

U geniet van het comfort en de luxe van uw vakantiehuis aan de Costa Blanca. Uw vakantiehuisje ligt meestal aan zee of direct aan het strand. Het vakantiehuisje of appartement met zwembad ligt zeer centraal en vaak in een vakantiepark met andere huizen of vakantievilla’s.

Calamares Fritos

Langs de gehele kust van de regio Murcia vindt u kleurrijke onontdekte kustplaatsjes en prachtige stranden. De authentieke Spaanse restaurantjes aan het strand laten u genieten van de knapperige verse gegrilde sardientjes of de Calamares Fritos (gefrituurde inktvisringen). Siësta? Of nog een glaasje witte wijn? Een vakantiehuis aan de Costa Blanca is echt relaxed.

Autovakantie naar de zon

Witte stranden en witte bloesem

  • De palmenboulevard Explanade de España in Alicante
  • Blauwwitte koepelkerkjes en witgepleisterde huizen
  • Witte amandelbloesem en witte stranden
  • Aan de Costa Blanca wordt het nooit winter
  • Fijne zandstranden, ruige kliffen en beschutte baaitjes
  • Fiestas en Ferias: groot aantal lokale festiviteiten

Vakantie aan de Costa Blanca: de witte kust van Spanje

Vakantie aan de Costa Blanca! De Costa Blanca, de "witte kust", dankt zijn naam aan de witte zandstranden. Hier en daar rijzen de rotsen steil uit de Middellandse Zee omhoog. Een vakantie met prachtige uitzichten over het heuvelachtige landschap en de stranden…

Maar ook met mondaine badplaatsen, beschutte baaien en fraaie vakantiehuizen. Vele zonne-uren en een aangename temperatuur die zelfs 's winters nauwelijks onder de 16ºC daalt.

De Costa Blanca is het hele jaar door geliefd voor een zonnige vakantie! En laat op dat ene mooie plekje nou uw vakantiehuis liggen!

Bekijk ook de vakantiehuizen aan één van de andere Costa's: Costa Brava, Costa Dorada en de Costa del Sol.

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen aan de Costa Blanca

Bij Topic Travel reserveert u uitstekende vakantiehuizen aan de Costa Blanca. Meestal vrijstaande vakantiewoningen, maar ook appartementen in kleinschalige vakantieparken.

In de meeste gevallen staan de vakantiehuizen aan zee. Of kiest u liever een vakantiehuis met een privé-zwembad? Hartstikke leuk voor een vakantie met de kinderen!

Vakantiehuizen aan zee

Aan de Costa Blanca liggen heerlijke zandstranden. Het hele jaar door baden de stranden in de zon, ideaal voor een vakantie met de kids! Terwijl zij lekker spelen in zand en zee, geniet u van uw siësta onder de parasol. Om het u makkelijk te maken, liggen aan de Costa Blanca veel vakantiehuizen aan zee.

Voor watersportliefhebbers zijn er plezierhavens waar u zeilboten en surfplanken kunt huren tijdens de vakantie. En in verschillende plaatsen zijn duikscholen die in uw vakantie duikcursussen verzorgen.

Het binnenland van de Costa Blanca

Het binnenland van de Costa Blanca is glooiend. Bosrijke dalen, wijnranken, amandeltuinen en uitgestrekte fruitboomgaarden; een uniek landschap. Met name de streek rondom Valencia wordt gesierd door boomgaarden, waar "onze" sinaasappeltjes rijpen in de warme Spaanse zon.

In het binnenland van de Costa Blanca moet u in uw vakantie een bezoek brengen aan de grotten van Canalobre en het bergdorpje Guadalest aan een groot, diepblauw meer. Ook is de Costa Blanca bekend om de waterpretparken en prachtige golfbanen.

Uw vakantiehuis is een uitstekende basis voor de mooiste uitstapjes aan de Costa Blanca!

De keuken van de Costa Blanca

De typisch Spaanse gerechten zijn aan de Costa Blanca rijkelijk vertegenwoordigd. De (vis)restaurants aan de haventjes bieden u de heerlijkste specialiteiten. "Tapas" (tussendoortjes/hapjes), gambas à L'Ajillo (grote garnalen in knoflook), verse sardientjes, Calamares Fritos (gefrituurde inktvisringen) of olijven.

Verruil dus in uw vakantie regelmatig de keuken van uw vakantiehuis voor de keuken van de Costa Blanca!

Golfen aan de Costa Blanca

Golfen in uw vakantie aan de Costa Blanca? De Costa Blanca dankt weliswaar zijn naam aan de witte zandstranden. Maar wat ons betreft had het net zo goed afgeleid kunnen zijn van de witte golfballen op de vele golfbanen.

Een mooie golfbaan is de Club de Golf La Sella bij Dénia, naast het Montgó natuurpark. Evenals Bonalba, net boven Alicante. Bescheidener maar ook fraai zijn de Jávea Club de Golf bij Jávea, de Ifach Club bij Moraira en de Don Cayo Golf Club in een Mediterraan bos bij Altea.

Maar er zijn natuurlijk veel meer golfbanen aan de Costa Blanca. De afstand tussen ieder vakantiehuis en de dichtstbijzijnde golfbaan vindt u terug in de beschrijvingen.

Een vakantiehuis aan de Costa Blanca: de witte kust van Spanje

De Costa Blanca is het hele jaar door geliefd voor een zonnige vakantie! Op de fraaiste plekjes liggen vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen van Topic Travel.

Een vakantiehuis aan de Costa Blanca: de witte kust van Spanje!

Alle vakantiehuizen aan de Costa Blanca
Aanmelden