Alle regio's in Spanje

Bekijk alle bestemmingen
Vakantie-ideeën
Groepshuizen
9 vakantiehuizen
Lastminute
8 vakantiehuizen
Wellness
5 vakantiehuizen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Spanje

Vakantieland Spanje is een topper wanneer het om genieten gaat. Spanje heeft een eeuwenoude cultuur en dat kunt u nu zelf in alle facetten ervaren. De stranden van Spanje zijn wereldberoemd en bieden u een paar duizend kilometer zon en vertier. Gegarandeerd. Aan de Costa speelt het leven van de Spanjaard zich af. U bent vanaf nu deelgenoot. Maar het achterland is zeker niet minder interessant.

Vakantiehuisje vlak bij het strand

Uw vakantiehuis in Spanje is de uitvalsbasis voor witte stranden en het grillige oerlandschap. Onverwachte stille baaien en steile kliffen wisselen elkaar af. Pittoreske verscholen witte dorpjes vechten wie er het eerst ontdekt gaat worden. Een toerist is hier een zeldzaamheid. Dat alles uitnodigend in de buurt van uw vakantiehuisje. Het strand is vanzelfsprekend nooit ver weg. Spanje is de ideale vakantiebestemming om uw hond mee naar toe te nemen. 

Paëlla en Rioja

Een vakantiehuis in Spanje bezorgt u een warm vakantiegevoel. Laat u verwennen in een authentiek restaurant door een pan dampende Paëlla en geniet van een goed glas Rioja. Het mag even, uw finca is vlakbij. Ieder dorp heeft zijn eigen exotische cultuur en witgekalkte huizen. Hier wurmt de geitenhoeder zijn kudde nog door de steil oplopende straatjes naar de bergen.

Vakantiehuisje met stijl

Uw vakantiehuis in Spanje ligt zeer aantrekkelijk. De Spaanse natuur is overweldigend en eerlijk. Vanaf uw vrijstaande vakantiehuis op Ibiza of Mallorca op de Balearen kunt u het strand al zien liggen. Uw vakantiewoning in Spanje is volledig uitgerust en heeft meestal een zwembad of ligt zelfs direct aan zee.

Vakantiepark in Spanje

U kunt alle comfort en luxe verwachten in uw finca. Het vakantiehuis hoort vaak bij een vakantiepark en staat soms tussen andere leuke vakantievilla’s of huizen. Een vrijstaand vakantiehuisje huren in Spanje geeft u het onbezorgde vakantiegevoel. U hebt het verdiend.

Vakantiehuizen in Spanje liggen vaak aan zee

U gaat genieten in Spanje. Veel activiteiten bevinden zich binnen een redelijke afstand van uw finca of vakantiehuisje. De stranden bieden veel vertier voor jong en oud. Maar ga ook eens naar een authentieke flamenco. Natuurlijk niet voordat u één van die heerlijke Tapas in de dorpskroeg heeft geproefd.

Vakantie in Spanje

Vakantiehuizen in Spanje

Spanje… maar al te graag verruilen wij ons druilerige klimaat voor de weldadige Spaanse zon. Even weg uit ons vlakke land, op naar een vakantiehuis aan zee in Spanje.

Spanje is het land van populaire stranden, flamenco en fiësta, maar ook van stille, idyllische baaitjes, tapa's en siësta. Mondaine steden als Barcelona en badplaatsen als Estartit, Lloret de Mar en Marbella met prestigieuze jachthavens en fraaie golfbanen. Maar ook pittoreske vissersdorpjes met kleurrijke bootjes, beeldschone natuur en een schat aan cultuur. En… prachtige vakantiehuizen!

In Spanje staat uw vakantie in een aangenaam lagere versnelling!

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Spanje van Topic Travel

Bij Topic Travel reserveert u uitstekende vakantiehuizen in Spanje. Vrijstaande vakantiewoningen en soms appartementen op kleinschalige vakantieparken in Spanje.

Vaak liggen de vakantiehuizen aan zee en u kunt kiezen voor een vakantiehuis in Spanje met een privé-zwembad. Perfect voor een vakantie met de kids! Of ontdek Spanje samen met uw partner in het romantische laagseizoen!

In Spanje heeft Topic Travel in vier streken aan zee vakantiehuizen geselecteerd. De Costa Brava, met de parel Barcelona. De Costa Dorada, de Costa Blanca en de Costa del Sol / Andalusië.

De vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Spanje zijn met de auto vanuit ons land prima bereikbaar. Of boek een goedkope vlucht en huur in Spanje een auto.

Reserveer uw vakantiehuis in Spanje bij Topic Travel!

Uw vakantiehuis aan zee in Spanje

Spanje is in de eerste plaats geliefd vanwege de schitterende stranden. De hele kust langs de Middellandse Zee is in feite een enorm langgerekt zandstrand. En dat maakt Spanje perfect voor een vakantie aan zee met de kinderen. Kies daarom een vakantiehuis aan zee in Spanje! Lees meer over uw vakantiehuis aan zee in Spanje.

Strandvakantie in Spanje

De kids maken overal in Spanje op het strand gauw vriendjes om samen zandkastelen te bouwen bij de branding. En als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heeft u een fijne vakantie! Vanaf uw strandbedje houdt u gemakkelijk een oogje in het zeil. En wellicht doet u onder de parasol een zalige siësta. Een goed gebruik in Spanje!

Voor een ijsje of verfrissend drankje is het slechts enkele passen naar de tentjes op het strand. Waarom zou u zich moe maken in de Spaanse zon? De bekendere stranden zijn vaak voorzien van een boulevard met palmbomen en gezellige restaurants. Zodat u ook voor lekker eten niet terug hoeft naar uw vakantiehuis.

En wilt u toch op de sportieve toer? Huur dan een surfplank, zeilboot of een stoere catamaran. Ga parasailen of maak een ritje op de bananenboot!

Het binnenland van Spanje

Wie denkt dat een vakantie in Spanje alleen uit zon, zee en strand bestaat, heeft het mis. Juist het binnenland van Spanje maakt het land ideaal voor een veelzijdige vakantie. Met de auto bent u vanaf uw vakantiehuis in Spanje al gauw omringd door indrukwekkend landschap en overweldigende natuur. Lees meer over het binnenland van Spanje.

Het landschap in Spanje

Het landschap in Spanje wordt gekenmerkt door hoogvlakten en bergketens. Van deze ketens zijn de Pyreneeën de bekendste, met pieken tot wel 3.400 m hoogte. De overige gebergten achter de kust zijn heel wat bescheidener. De meeste streken zijn, zeker in het noorden, verassend groen en bebost. Daarmee leent Spanje zich uitstekend voor leuke dagtochten met de auto tijdens de vakantie. Voor uw gemak zijn deze wegen groen gemarkeerd op uw Michelin-wegenkaart.

Fietsen en wandelen in Spanje

Als u sportiever bent aangelegd, moet u het binnenland in Spanje beslist met de mountainbike of te voet verkennen. In de natuur zijn fraaie en goed gemarkeerde routes aangelegd. De lokale VVV's voorzien u van gedetailleerde kaarten. Vergeet vooral de verrekijker niet om bijzondere vogelsoorten te spotten! De kans is bovendien groot dat u everzwijnen en andere wilde dieren tegenkomt. Vast niet het eerste dat u te binnen schiet als u aan een vakantie in Spanje denkt!

Natuurparken in Spanje

In Spanje zijn prachtige natuurgebieden die een beschermde status hebben gekregen. Een bekend natuurpark achter de Costa Brava is het Parc Natural de Montseny, even ten noorden van Barcelona. De miljoenen jaren oude vulkanen zijn afgesleten tot dicht beboste heuvels. Een ander park is de delta van de rivier de Ebro (Costa Dorada), waar u bijna honderd vogelsoorten kunt bewonderen. Een derde park dat we noemen, is L'Albufera (Costa Blanca). Hier scheidt een imposante duinenrij het zoute water van de Middellandse Zee en het zoetwatermeer, wat een unieke flora en fauna oplevert. In Andalusië is de Reserva Nacional de Sierra de Tejada beeldschoon.

De keuken in Spanje

Het is in Spanje heel gewoon om twee keer per dag warm te eten en vier keer per week uit eten te gaan. Er zijn veel restaurants en u kunt er in uw vakantie vooral lekker eten voor weinig geld. Laat de keuken van uw vakantiehuis voor wat het is en geniet van de echte keuken in Spanje. Lees meer over de keuken in Spanje.

Aan tafel in Spanje

Wie het over de Spaanse keuken heeft, heeft het al gauw over tapas. Fantastisch, die schoteltjes met chorizoworstjes, sardientjes, olijven, jamón ibérico (Iberische ham) en calamares (inktvis)! Simpel en doeltreffend, net als alles in Spanje. Want waarom zou u moeilijk doen?

Ook typisch Spaans zijn gazpacho en paella (die op verschillende manieren wordt bereid). Vergeet vooral de schelpdieren en visgerechten niet. Na Japan staat Spanje tweede op de lijst als het om het eten van vis gaat. Zarzuela, gamba's en boquerones (sardientjes)… Heerlijk!

Wijn in Spanje

Bij een gerecht uit Spanje hoort natuurlijk een goed glas wijn uit Spanje. Vooraf een Sherry (witte wijn uit Jerez) en een volle rode Rioja bij lamsvlees; bij de gamba's een lekkere droge witte wijn. En als u van zoet houdt, dan is een karaf Sangria een goede keuze!

Op het strand doet een fles rosada (rosé) het prima. En valt er iets te vieren? Laat dan de Cava maar knallen!

Cultuur in Spanje

Spanje heeft beroemde kunstenaars voortgebracht. Schilders als Velázguez, Picasso, de veelzijdige Dalí en de architect Gaudí. Toch hoeft u tijdens uw vakantie in Spanje voor cultuur niet meteen het museum in. De meeste cultuur ligt gewoon op straat en is meteen vanuit uw vakantiehuis in Spanje toegankelijk. Want Spanje is het land van siësta, fiësta en Flamenco! Lees meer over cultuur in Spanje.

Dalí

Spanje kent nogal wat musea. We kunnen ze niet allemaal bespreken, maar twee willen we er graag uitlichten. Het bekendste museum van Spanje is misschien wel het Dalí-museum in Figueres, in de Costa Brava. Hier kunt u de beroemdste werken van Dalí bewonderen. Minder bekend en wat ons betreft veel leuker, is het intieme en excentrieke museum-kasteeltje in Puból, ook in de Costa Brava. Dalí kocht het destijds als woonhuis voor zijn vrouw Gala en er staan fraaie werken van de kunstenaar. In het kasteeltje ligt Gala begraven in een aandoenlijke crypte, uiteraard door Dalí zelf ontworpen.

Gaudí

Maar zoals gezegd ligt cultuur op straat in Spanje. Zo is Barcelona een absolute topper. De architectuur van Antonio Gaudí is hier werkelijk prachtig. Zijn bekendste werk is de kolossale Sagrada Família-kathedraal in Barcelona. Toen Gaudí in 1926 stierf, was de Sagrada Família niet af, wat volgens sommigen ook de bedoeling was. Sinds 1979 wordt weer aan de Sagrada Família gewerkt.
Bezoek ook de paviljoenen en sprookjesachtige gebouwen als Casa Batlló en Parc Güell van Gaudí.

Siësta in Spanje

In Spanje neemt men de tijd voor alles. Tussen de middag is het - vooral in het zuiden - heel gewoon dat er een middagdutje wordt gedaan op de warmste uren van de dag. Het openbare leven ligt dan even stil. Wij raden u aan om hier aan mee te doen. Het komt uw vakantie ten goede en u zou willen dat we dit in ons eigen land invoerden! Het Spaanse woord siësta is overigens afgeleid van het Romeinse "sexta hora", wat "zesde uur" betekent.

Flamenco in Spanje

Flamenco is de Spaanse passionele zang en dans onder gitaarbegeleiding. Veelal wordt flamenco uitsluitend toegeschreven aan de zigeuners uit Andalusië. Maar eigenlijk is het een mix van Moorse, zigeuner en lokale invloeden en flamenco leeft in grote delen van Spanje.

Ook de Spaanse gitaar is van gemengde afkomst: door in Andalusië simpelweg een zesde snaar toe te voegen aan de Arabische luit is de gitaar ontstaan!

Vakantie vol fiësta in Spanje

In Spanje wordt graag gefeest. Spanje is zelfs één van de landen met de meeste feestdagen ter wereld! Hoewel de meeste feestdagen voortkomen uit het katholieke geloof, worden de fiësta in Spanje vooral bezocht uit de behoefte om uitbundig wat te vieren. En dat gaat prima samen met uw vakantie in Spanje! Lees meer over fiësta in Spanje.

Feesten in Spanje

Heel vaak zijn de feesten ook aan een regio gebonden.We noemen: Diada de la Mercè en San Juan (Costa Brava), Carnaval in Sitges (Costa Dorada) en de dag van Columbus. Minstens zo boeiend zijn de andere lokale feesten, zoals de Maria processies in Andalusië (Costa del Sol). Veel kleinere plaatsen hebben zo hun eigen feest, vrijwel altijd met muziek en dans. Zeker niet het ordinaire drankgelach dat ons soms wordt voorgeschoteld op de televisie. Hartstikke leuk om als bezoeker bij te wonen; u bent tijdens uw vakantie in Spanje altijd van harte welkom om mee te feesten!

Barcelona

Barcelona is een buitengewone stad en een geliefd doel tijdens een vakantie in Spanje. In het centrum, op loopafstand, vindt u middeleeuwse steegjes, brede boulevards, historische monumenten en sprookjesachtige parken van Antoni Gaudí. Lees meer over Barcelona.

De imposante Sagrada Família, tot op heden onvoltooid, de Casas Batlló en Milà en het schitterende Parc Güell zijn slechts enkele voorbeelden van de fantastische bouwwerken van Gaudí.

De musea van Barcelona bieden voor elk wat wils: werken van Picasso, Miró en Gaudí naast wassenbeelden en antieke speelautomaten.
Breng ook eens een bezoek aan de Zoo, dat mede door zijn prachtige park zeer de moeite waard is. Lekker ronddwalen door de Barri Gòtic met zijn gotische kathedraal en leuke winkelstraatjes. Of door de Ribera, rond de Santa Maria del Mar-basiliek; een wijk met donkere steegjes, poortgewelven en met bloemen begroeide balkons, die zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden.

De beroemdste boulevard van Barcelona is de Ramblas, waar de Spanjaarden - vooral op zondag - flaneren langs terrasjes, straatmuzikanten en gezellige kraampjes. Proef er de aanstekelijke sfeer.

Op de Plaça Reial, één van de mooiste pleinen van Barcelona, eet u voor een prikkie de lekkerste paella.

Ook 's avonds bruist Barcelona; gezellige terrasjes en barretjes op de Plaça del Sol of in de wijk Poble Espanyol. Tijdens de grote fiësta's blijft het vaak tot diep in de nacht gezellig op straat.

Golfen in Spanje

Zon, ruimte, tapas en prachtige greens… Golfen in Spanje betekent op uw gemak uw rondje lopen. In Spanje liggen veel vakantiehuizen bij mooie golfbanen. De afstand naar de golfbaan wordt duidelijk vermeld bij uw vakantiehuis. Hole 19 krijgt in uw vakantie een nieuwe betekenis! Lees meer over golfen in Spanje.

Golfbanen in Spanje

De ervaren golfer kan tijdens de vakantie in Spanje naar hartenlust afslaan en zelfs aan wedstrijden meedoen. De minder ervaren golfer krijgt in Spanje de tijd en wordt niet op de vingers gekeken tijdens zijn of haar rondje.

In Spanje liggen fantastische golfbanen. Variërend van de wereldberoemde Valderrama Golf Course in Sotogrande en de Club Real de Golf (Costa del Sol / Andalusië) .Tot de Panoramica Golf & Country Club, niet ver van Vinaròs (Costa Dorada) en de Championship Golf Course van Empordà Golf Club (Costa Brava).

Prestigieus of bescheiden golfen tijdens de vakantie in Spanje? De keuze is aan u!

Vakantiehuizen in Spanje van Topic Travel

In Spanje weten ze wat vakantie is! Niet alleen zon, zee en strand. Juist de combinatie met de indrukwekkende natuur en de Mediterrane cultuur maken Spanje zo verrassend veelzijdig.

Met vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Spanje van Topic Travel bent u verzekerd van een eersteklas vakantie. Een vakantiehuis in Spanje? Wij zeggen: Viva España!

Alle vakantiehuizen in Spanje
Aanmelden