Alle bestemmingen in de Algarve

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen in de Algarve

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Algarve

De Algarve strekt zich uit over de gehele breedte van Zuid-Portugal. Okerkleurige kliffen afgewisseld met veelal kleine zandstranden domineren hier het landschap. De door water en wind gevormde rotsen, donkere spelonken en koele grotten zijn alleen maar bekend van de plaatjesboeken. In dit wonderlijk afwisselende landschap liggen onze vakantiehuizen.

Onaangetast

Onze vakantiehuizen in de Algarve liggen meestal vlakbij zee. Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast. Een streek als de Costa Vicentina en plaatsen als Albufeira, Faro, Lagos en Tavira mag u niet missen. Vooral het heuvelachtige gebied bij Monchique is dun bevolkt. Uw vakantiehuisje is een prima uitvalsbasis.

Lavendel

Dit is de ideale plek voor een vakantiehuis in de Algarve. Eucalyptus, pijnbomen en lavendel groeien het hele jaar. De witte amandelbomen bedekken de heuvels. Knikkende klaprozen vullen de velden. Het oostelijke gedeelte vanaf Faro tot aan de Spaanse grens is vrijwel geheel beschermd natuurgebied. Onze vakantiewoningen in de Algarve bieden veel natuur. Gelukkig maar.

Passie

De brede stranden van fijn wit zand worden afgewisseld door kleine intieme baaitjes met ruige rotspartijen omgeven door gezellige terrasjes en winkeltjes. Uw luxe quinta of appartement heeft vaak uitzicht op de azuurblauwe zee. Onze vakantiehuizen in de Algarve zijn met passie geselecteerd.

Faciliteiten

Uw vakantiehuisje ligt vaak in een vakantiepark met zwembad, en in de buurt van een strandje, andere huizen of vakantievilla’s. Uw vakantiehuis in de Algarve biedt alle denkbare faciliteiten. Dat is belangrijk, omdat u immers vakantie heeft. Uw vliegvakantie naar Portugal gaat u nooit meer vergeten.

Beleving

Het is intens genieten in onze vakantiehuizen in Portugal. Ervaar deze beleving vanuit uw vakantiehuis in de Algarve. Een vakantiehuisje huren in dit bijzondere land geeft u weer volop energie. Laat u inspireren door de gepassioneerde cultuur, de melancholieke fado, de traditionele wijn en de kleurrijke stranden van de Algarve. De Algarve laat u nooit meer los.

Okerkleurige kliffen

Portugal é fantástico!

  • Zonzekere vakantiebestemming, zwoel en exotisch
  • Heerlijk eten en drinken voor weinig geld
  • De meest gevarieerde kust van Europa: intieme baaitjes, imposante kliffen, brede zandstranden, lagunes, zandbanken en duinen
  • Afslaan op meer dan 40 prachtig gelegen golfbanen
  • Authentieke vissersdorpjes en een ongerept binnenland
  • Bacalhau, geroosterde sardientjes, vinho verde, kip piri piri
  • Moorse forten en ommuurde middeleeuwse stadjes

Vakantie in de Algarve: het meest exotische stukje Europa

In de 8e eeuw stond de Algarve bij de Moorse overheersers bekend als "Gharb al-Ândalus"; het westen van Andalusië. Het Arabische "al-Gharb" (het westen) verbasterde in de eeuwen daarna tot "Algarve". Met zijn heerlijke klimaat, zonovergoten zandstranden, overzeese invloeden en zwoele taal doet de Algarve voor nuchtere Noord-Europeanen al gauw exotisch aan. Ondanks zijn enorme aantrekkingskracht heeft de Algarve niets van zijn authentieke karakter verloren. Of u nu op het strand bent of op de golfbaan, in een restaurantje of in uw vakantiehuis, overal proeft u die heerlijke, ontspannen Portugese sfeer. Een vakantie in de Algarve is een vakantie in het meest exotische stukje Europa.

Een vakantiehuis of appartement in de Algarve

Bij Topic Travel bent u aan het juiste adres voor een uitstekend vakantiehuis of appartement in de Algarve. Veel vakantievilla's beschikken over een privé-zwembad en de inrichting is prima verzorgd. Al zult u de meeste tijd buiten op uw terras of in de tuin doorbrengen. Met de vrijheid en privacy van "thuis", èn met heerlijke temperaturen, zelfs in het milde naseizoen. Uw vakantiehuis of appartement in de Algarve ligt meestal dichtbij de zee. De afstand naar het strand staat bij elk vakantiehuis in de tekst op onze website vermeld. Diverse lowcost vliegmaatschappijen bieden vluchten aan vanuit luchthavens in Nederland en België naar Faro, centraal in de Algarve. Daar stapt u in de huurauto en u bent in een mum van tijd bij uw vakantiehuis in de Algarve. De vakantie kan beginnen!

 

De Algarve geografisch

Algarve is de naam van de meest zuidelijke provincie volgens de oude staatkundige indeling van Portugal. Het valt samen met het huidige district Faro, dat aan twee zijden grenst aan de Atlantische Oceaan. En daarmee is de zee nooit ver verwijderd van uw vakantiehuis! De kust van de Algarve is heel bijzonder en gevarieerd. Goudkleurige stranden, hoge kliffen, beschutte baaitjes en stoere rotspartijen. Maar in het oosten ook duinen, zandbanken en eilanden, vergelijkbaar met het Waddengebied. In de zomer is het er aangenaam warm (24º tot 29ºC ) en dankzij de verkoelende zeebries wordt het in uw vakantie nooit echt heet.

Het strand in de Algarve

De stranden in de Algarve zijn adembenemend. In het westen vooral goudgeel getinte, zonovergoten zandstranden, geflankeerd door imposante kliffen: de Costa Vicentina. Vanaf de Cabo de São Vicente, de hoge kaap op het meest westelijke puntje van het Europese vasteland, heeft u een onvergetelijk uitzicht op de Atlantische Oceaan. De stranden zijn zeer geliefd bij golfsurfers en zonaanbidders in de vakantie. In het zuidwesten liggen langgerekte zandstranden, stoere rotspartijen en beschutte baaien met intieme strandjes.

De authentieke Algarve

De Algarve heeft zijn authentieke karakter perfect behouden. De kleurrijke vissersbootjes die naast u op het strand liggen, varen tegen zonsondergang nog gewoon de zee op. Kijk ook niet raar op als een visser tussen de parasols stoïcijns zijn netten knoopt. Misschien heeft hij wel vannacht de sardientjes gevangen die u zojuist op de markt heeft gekocht. En rij eens het verrassend groene en heuvelachtige binnenland in, bewonder panoramische uitzichten, Moorse burchten en eeuwenoude kerkjes. Koop in de witgekalkte bergdorpjes op de markt verse streekproducten en geniet van de oprechte gastvrijheid van de inwoners.

Bekende plaatsen van de Algarve

Ook de bekende plaatsen van de Algarve zijn het bezoeken waard. Hoewel het in de zomer soms druk kan zijn in de nauwe straatjes en pleinen vol restaurants, barretjes en winkeltjes, zult u er in uw vakantie genieten van de ontspannen Portugese sfeer. Zo is het bruisende Lagos is een sfeervol stadje vol historie, met Moorse vestingwerken, middeleeuwse muren en een sfeervol oud centrum. Albufeira, ooit een vissersdorpje, is uitgegroeid tot een groot vakantieoord. Toch is ook deze oude stad prachtig bewaard gebleven met een doolhof van middeleeuwse steegjes, een Moorse zuilengang en karakteristieke witte huisjes. Faro zal u verrassen met zijn toegangspoort Arco da Vila, het Largo da Sé met de prachtige kathedraal, het oude stadhuis, het bisschoppelijk paleis en de Igreja do Carmo met de sinistere Capela dos Ossos, de kapel vol schedels en botten.

Golfen in de Algarve

In uw vakantie afslaan terwijl u uitkijkt op de Atlantische Oceaan? In de Algarve is dat heel gewoon, bijvoorbeeld op de Pine Cliffs Golf Course. Wordt u te veel afgeleid door dat panoramische uitzicht? De 75 hectare van de Quinto do Vale, ontworpen door Ballesteros, biedt uitkomst, evenals de weelderig groene Parque da Floresta, waar u uw rondje loopt tussen de palmbomen. Zo maar een greep uit de ruim 40 golfbanen in de Algarve. Er is er dus altijd wel een in de omgeving van uw vakantiehuis.

Een vakantiehuis in de Algarve: het meest exotische stukje Europa

Reserveer een vakantiehuis of appartement in de Algarve. De Algarve is het hele jaar door ideaal voor een zonnige vakantie. Proef die heerlijke ontspannen Portugese sfeer, geniet op de stranden van de zon, ontdek het authentieke binnenland. Een vakantie in het meest exotische stukje Europa. Reserveer een vakantiehuis of appartement in de Algarve!

Alle vakantiehuizen in de Algarve
Aanmelden