Vakantie-ideeën
Gezinnen met kinderen
355 vakantiehuizen
Lastminute
337 vakantiehuizen
Groepshuizen
239 vakantiehuizen
Wellness
230 vakantiehuizen
Dicht bij de piste
43 vakantiehuizen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Salzburgerland

U likt uw vingers af bij onze vakantiewoningen in Salzburgerland. Deze deelstaat in Oostenrijk is graag uw gastheer en maakt indruk door de hoofdstad Salzburg, haar machtige bossen, groene almen en bonkige bergen. De prachtige natuur en het betoverende berglandschap maken u verlegen en hetzelfde geldt voor uw vakantiehuis.

Salzburgerland en Salzburg

Salzburg is beroemd als de geboortestad van Mozart en staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Dom en de vesting Hohensalzburg, een middeleeuwse burcht op een heuvel 120 m boven de stad, zijn beroemd en hiervandaan ziet u misschien wel uw vakantiehuisje in Salzburgerland liggen.

Vakantiehuis met comfort

Uw comfortabele huisje in Salzburgerland ligt fantastisch en maakt direct een verpletterende indruk. Het vakantiehuis is sfeervol ingericht en indien u graag in uw vakantiewoning in Salzburgerland alleen wilt genieten van de rust en het comfort, dan zal niemand u boos aankijken. De gastvrijheid is hartverwarmend!

Koele kloven

De hoogste watervallen van Midden-Europa liggen in Krimml. Met denderend geraas stort het heldere water hier bijna 400 meter naar beneden en langs de drie watervallen loopt een pad naar boven en begint ook de beroemde Tauernfietsroute naar Salzburg. Vanuit uw huis in Salzburgerland kunt u overal aanhaken op de route.

Goede bereikbaarheid

In de wintermaanden is de deelstaat het domein van de langlaufers, skiërs en de snowboarders. Een van de grote voordelen is de goede bereikbaarheid vanuit Nederland. Skicircus Saalbach Hinterglemm is bij Nederlanders populair en uw wintersport chalet in Salzburgerland ligt in de buurt.

IJsgrotten en koele kloven

Deze populaire regio in Oostenrijk is graag uw gastheer wanneer u behalve op bergen en natuur, ook gek bent op watervallen, ijsgrotten en koele kloven. De overvloed aan natuurwonderen doet niet onder voor het aanbod in beroemde regio’s als Vorarlberg, Tirol, Steiermark en Karinthië. Uw huis in Salzburgerland ligt goed!

Nationaal park Hoge Tauern

Salzburgerland ligt in het westelijke deel van Oostenrijk. Het nationaal park Hoge Tauern is het grootste natuurreservaat van de Alpen en strekt zich uit van het Wildgerlosdal in het westen van SalzburgerLand tot het Lungause Murdal. Uniek is het Alpien oerland dat miljoenen jaren oud is. Uw huisje in Salzburgerland is de ideale uitvalsbasis om hier te komen.

Raderstoomboot Kaiser Franz Josef 1

De Wolfgangsee is een van de meest indrukwekkende en bekendste meren van het Salzkammergutgebied. De raderstoomboot Kaiser Franz Josef 1 werd al in 1873 in gebruik genomen en vaart hier nog steeds. Het meer is goed bereikbaar en vanaf uw vakantiehuis in Salzburgerland is alleen al het tochtje er naar toe een avontuur!

Ondergronds zoutmeer

Een ritje met het ondergrondse bergtreintje naar het ondergrondse zoutmeer Salzwelten Hallein, is onvergetelijk! Hiervandaan reist u door de bijzondere ondergrondse zoutwereld, waar al sinds de tijd van de Kelten zout wordt gewonnen. U kijkt uw ogen uit en met wat geluk ligt uw fraaie huis in Salzburgerland in de buurt.

Vakantiehuis Salzburgerland

De Seisenbergkloof ligt in het Saalachdal. Naast deze kloof liggen nog twee bijzondere rotsformaties, want ook de Vorderkaserkloof en de Lamprechtsgrotten zijn zonder twijfel échte pareltjes te noemen. Het Saalachdal is ook een leuk uitje dat goed te doen is vanuit uw vakantiewoning.

Salzburgerland en Grossglockner

De Grossglockner is met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk en de Hochalpenstrasse voert u naar de top. Dit is een van de mooiste routes in de bergen. Hoogtepunt is natuurlijk het Franz-Josef-hoogplateau op 2369 m met uitzicht op de hoogste gletsjer van Oostenrijk. Uw gezellige vakantiehuis in Salzburgerland ligt in de verte.

Langste kloof in Alpen

De Liechtensteinkloof en haar indrukwekkende waterval, vlakbij St. Johann-Alpendorf, is volgens velen niet alleen de mooiste, maar ook de diepste en langste kloof in de Alpen. Bovenaan de waterval vangt u, met wat geluk, een glimp op van uw leuke vakantiehuisje.

Salzburgerland en bizarre ijspegels

De grootste ijsgrot ter wereld ligt in Werfen. Het is een bevroren waterval met muren van ijs en bizarre ijspegels en is te vinden in het prachtige Tennengebergte. Op het terras van uw gezellige vakantiehuis in Salzburgerland raakt u niet uitgesproken over de indrukwekkende grot!

Rugzakje met kleding

Voor natuurliefhebbers is Salzburgerland een eldorado en voor actieve buitensporters zijn de mogelijkheden om te ontspannen oneindig, maar laat u vooraf goed informeren over de weersvooruitzichten. In de bergen kan het weer snel omslaan, neem dus altijd een rugzakje mee met warme kleding vanuit uw vakantiewoning.

Salzburgerland passie en plezier

Salzburgerland barst uit zijn voegen van de indrukwekkende natuurwonderen en is een magisch cocktail van gastvrijheid, natuur en cultuur. U gaat dagelijks genieten van leuke plaatsen met veel historie en alles is goed te doen vanuit uw leuke vakantiehuis. Salzburgerland is pure passie en plezier!

Uw vakantiehuis in Salzburgerland

Alle vakantiehuizen in Salzburgerland
Aanmelden