Een selectie van onze vakantiehuizen in Pienza

Alle vakantiehuizen in Pienza
Italië, Toscane, Pienza
3 personen
1 slaapkamer
Italië, Toscane, Pienza
4 personen
2 slaapkamers
6 personen
2 slaapkamers

Vakantiehuizen in de omgeving van Pienza

Italië, Toscane, Ospedaletto
8 personen
4 slaapkamers
Italië, Toscane, Montepulciano
4 personen
1 slaapkamer
15 personen
7 slaapkamers
Italië, Toscane, Castiglione D'orcia
12 personen
6 slaapkamers
Italië, Toscane, Montepulciano
2 personen
1 slaapkamer
Italië, Toscane, Montalcino
6 personen
2 slaapkamers
Italië, Toscane, Montalcino
4 personen
2 slaapkamers

Vakantie in Pienza

  • Toeristische info

Uw vakantiehuis bij Pienza ligt op slechts 40 km van Siena op een heuvelrug die gedomineerd wordt door een stoere burcht. De vestingmuren, de zes poorten en een deel van de torens staan nog compleet overeind en binnen de stadsmuren zijn er fraaie pleinen, kerken en is er zelfs een wijnproeverij. Deze kleine wijnstreek in het zuiden van Toscane produceert de meest uiteenlopende wijnen.

Pecorino
De binnenstad van Pienza staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Pienza was het geboortedorp van de 15e eeuwse paus Pius II. Hij besloot om zijn geboortedorp, dat toen nog Corsignano heette, geheel te verbouwen volgens de stedenbouwkundige idealen van die tijd. De plaats die niet ver van de vulkaan Monte Amiata ligt, heeft een paar knusse restaurantjes en is bekend vanwege de productie van Pecorino, een soort schapenkaas.

Montepulciano
Vanaf de muren en versterkingen van de stad heeft u een mooi uitzicht over Umbrië en Zuid-Toscane. Montepulciano ligt in een wijnstreek waar de bekende Vino-Nobilewijn gemaakt wordt. Binnen de stadsmuren bevinden zich vele palazzi in renaissance-stijl. De hoofdstraat leidt direct naar de indrukwekkende Dom van Montepulciano.

Regio
Uw vakantiehuisje bij Pienza is een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen. Natuurlijk Perugia en het betoverende Lago Triasimeno, maar ook Arezzo. De heuvel van Arezzo ligt aan de rand van een vlakte die door de overstromingen van de Arno werd gevormd. Boven op de heuvel staan het stadshuis, de kathedraal en de vesting van de Medici.

Siena
Uw fraaie fattoria of vakantiewoning bij Pienza ligt niet ver van Siena met het beroemde plein waar de Palio, de paardenrace, wordt gehouden. Koop vooral Panforte - sterk brood - bij pasticceria Nannini, deze bevindt zich in de Via Banchi di Sopra. Vanaf de Torre del Mangia, de 102 meter hoge klokkentoren ziet u, met wat geluk, uw agriturismo bij Pienza liggen.