Alle bestemmingen op Sicilië

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen op Sicilië

Op Sicilië voelt u zich een beetje een veroveraar. Net als de Grieken, Romeinen, Noormannen en de Fransen die eerder Sicilië bezet hielden. Van elke verovering zijn de restanten overal te zien. Onze vakantiehuizen in Italië staan overal in de buurt.

Vakantiehuizen op Sicilië

Sicilië is een groot eiland en overal zijn vergeten dorpjes waar u nog nagezwaaid wordt door de herder tijdens uw wandeltocht over het eiland. Steile kliffen, hoge bergen en glooiende karmijnrode velden domineren het landschap. Om de hoek een klein strandje met een handvol zonaanbidders. Zullen we hier volgend jaar weer een vrijstaand vakantiehuisje met zwembad huren?

Vakantiehuisje bij de Etna

Uw vakantiehuis op Sicilië ligt aantrekkelijk. Op de piek van de grootste vulkaan van Europa heeft u bij helder weer een geweldig uitzicht. Met wat geluk kunt u zelfs uw vakantiehuisje of appartement zien liggen. Onze vakantiehuizen zijn fraai ingericht en hebben vaak een prachtig zwembad. Uw vakantiehuis op Sicilië ligt natuurlijk aan zee.

Alle comfort

U hebt alle faciliteiten in uw vakantiehuis op Sicilië. Het appartement of vakantiehuisje ligt centraal en dicht bij andere huizen of vakantievilla’s. Een dorpje of stadje is meestal in de buurt voor de dagelijkse boodschappen. Terrasje? Of lekker wat drinken in ons vakantiehuisje? Onze vakantiewoningen op Sicilië zijn eigenlijk allemaal even mooi.

Dagje strand

U voelt zich echt op uw gemak in Sicilië. Veel activiteiten bevinden zich vlakbij uw vakantiehuisje. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een dagje strand aan een verscholen baai met kristalhelder water. Drink een glas witte wijn op het aangrenzende terras van de Gelateria en geniet van een echt Italiaans ijsje. Aardbeien of citroen?

Eeuwenoude cultuur

Onze vakantiehuizen staan garant voor een heerlijke vakantie. De stranden, de gastronomie en natuurlijk de oudheid. Sicilië heeft een eeuwenoude cultuur met veel bezienswaardigheden die u nooit allemaal tegelijkertijd kunt bezoeken vanuit uw vakantiehuis op Sicilië. Volgend jaar weer?

Romeinen en Sicilië

Cultureel hoogtepunt, omringd door zee

  • Kruispunt van culturen in de Middellandse Zee
  • De Etna: letterlijk de topper van Sicilië
  • Magnifieke valleien met Griekse tempels
  • Helderblauwe zee en zonovergoten stranden
  • De unieke Eolische vulkaaneilanden
  • IJs als ontbijt, arancini als lunch, 's avonds verse tonijn

Vakantie op Sicilië: cultureel hoogtepunt, omringd door zee

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en wordt beschouwd als het meest gevarieerde deel van Italië. Want of het nu gaat om de musea of de historische bouwwerken, de keuken of het leven van alledag: op Sicilië raakt u niet uitgekeken in uw vakantie! Ook zijn er prachtige stranden om bij te komen van alle culturele impressies. Een vakantiehuis op Sicilië is de ideale basis voor de mooiste uitstapjes.

Een vakantiehuis op Sicilië

Bij Topic Travel zoekt en boekt u eenvoudig een vakantiehuis op Sicilië. Vrijwel altijd met een privé-zwembad. De inrichting van uw vakantiehuis is prima verzorgd en u heeft alle privacy. Het is tenslotte vakantie! En zoals het hoort op een eiland: het strand en de zee zijn nooit ver weg van uw vakantiehuis op Sicilië. Een vakantie op Sicilië is ook heel voordelig in het goedkopere voor- en naseizoen.

Sicilië is een smeltkroes van culturen

Carthagers, Grieken, Romeinen, Noormannen, Arabieren en Fransen hebben Sicilië bezet. Elke verovering heeft zijn stempel gedrukt op het eiland waardoor een unieke culturele smeltkroes is ontstaan. De sublieme kathedraal van Palermo is hiervan wel het meest sprekende voorbeeld. Maar ook een bezoek in uw vakantie aan de Valle dei Templi met ruïnes van tempels uit de oudheid zult u nooit vergeten. Ieder uitstapje vanaf uw vakantiehuis op Sicilië is een culturele ontdekkingreis.

Op Sicilië raakt u niet uitgekeken

In andere plaatsen is het niet anders tijdens uw vakantie op Sicilië. Bewonder de Byzantijnse mozaïeken in Cefalù, proef de middeleeuwse sfeer in Petralia Soprana en Erice. Verbaas u over de barok in Noto en kijk hoe kleurrijke vissersbootjes aanmeren in de haven van Castellammare del Golfo. Zie 's avonds op de piazza's hoe Italianen de passeggiata (ommetje) tot kunst hebben verheven. In een vakantiehuis op Sicilië heeft u alle tijd en vrijheid om alles te ontdekken.

De Etna: de topper op Sicilië

Letterlijk een topper in uw vakantie op Sicilië is de Etna. Op de piek (3330 m) van de grootste vulkaan van Europa ligt vrijwel altijd sneeuw. In de winter kunt u er skiën en in de andere seizoenen maakt u er prachtige wandelingen terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht op het landschap onder u. In veel gevallen ziet u de Etna al liggen vanaf uw vakantiehuis.

De stranden van Sicilië

Na alle indrukken is het tijd om te luieren bij het zwembad van uw vakantiehuis. Of op het strand van Sicilië! Kiest u een strand met een gelateria voor vers ijs (Sicilië staat erom bekend!), barretjes voor arancini en panelle, en de bekende ligbedden met parasols? Of wordt het toch weer een intiem kiezelstrandje in een verscholen baai met kristalhelder water…

Vakantie op Sicilië: cultureel hoogtepunt, omringd door zee

Reserveer een vakantiehuis op Sicilië. Of het nu gaat om de musea of de historische bouwwerken, de keuken of het leven van alledag: in een vakantie op Sicilië raakt u niet uitgekeken! Uw culturele ontdekkingen wisselt u moeiteloos af met heerlijke dagen aan zee.

Alle vakantiehuizen op Sicilië
Aanmelden