Alle bestemmingen op Sardinië

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen op Sardinië

Uw vakantiehuis op Sardinië staat garant voor een onvergetelijke vakantie. De bijzondere Italiaanse sfeer aan de Costa Smeralda, de historische plaatsen als Alghero, Cagliari en Sassari en de betoverende stranden van Sardinië zorgen voor totale ontspanning.

Sardijnse dorpjes

De meest fraaie dorpen zijn goed bereikbaar vanuit uw vakantiewoning op Sardinië. Hier vindt u nog typisch Sardijnse dorpjes waar een ruzie tussen de vrouw van de slager en de bakker op het dorpsplein wordt beslecht. U kijkt glimlachend toe. Dit is Italië!

Fruitig glas witte wijn

Ga zomaar ergens op een terras aan de haven zitten en geniet van kleine sardientjes ingewreven met zeezout en citroen. Een fruitig glas witte wijn hoort daar vanzelfsprekend bij. Twee glaasjes mag ook, want Italië is verleidelijk.

Paleis van de provinciale overheid

In het oude gedeelte van Cagliari heeft een fraai uitzicht op de Golf van Cagliari en in Castello kunt u de kathedraal bewonderen en het paleis van de provinciale overheid. Onze vakantiehuizen op Sardinië in Italië zijn met zorg geselecteerd en veel bezienswaardigheden liggen vlakbij.

Sardijnse zonsondergang

De gehele kust van Sardinië staat bekend om haar prachtige stranden. Het strand van l’Arena Bianca aan de Costa Smeralda met oogverblindend wit zand is de ideale plek om een Sardijnse zonsondergang te ervaren. Italië zit boordevol romantiek!

Nuraghi

De Nuraghi behoren tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland en zijn zo bijzonder omdat ze zijn gemaakt van blokken steen die droog op elkaar gestapeld werden. De Valle dei Nuraghi mag u dus niet missen!

Kerken uit verschillende periodes

Alghero is een mooi 12e eeuws stadje en prima bereikbaar vanuit uw vakantiewoning op Sardinië. Sassari ligt wat meer in het binnenland en is rijk aan kerken uit verschillende perioden.

Zeven grotere eilanden

Het Nationaal Park van de Maddalena Archipel op Sardinië bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes, maar of u daar nog aan toe komt…..

Onvergetelijke vakantie

Natuur en zee!

Uw vakantiehuis op Sardinië ligt middenin een betoverende natuur en meestal vlak bij zee. De typisch Italiaanse sfeer aan de Costa Smeralda met het bruisende Porto Cervo, maar ook historische plaatsen als Alghero, Cagliari en Sassari en de betoverende stranden van Sardinië staan garant voor een onvergetelijke vakantie in Italië.

Stranden, zee en Nuraghi

Tot aan de 20e eeuw was Sardinië vrijwel onbekend en alleen de historische hoofdstad van het eiland trok wat toeristen. Nu trekken de fraaie stranden, de leuke plaatsen en de beroemde Nuraghi, kegelvormige bouwsels uit het bronzen tijdperk, veel meer toeristen.

Typisch Sardijnse dorpjes

Het binnenland mag u beslist niet missen. De meeste interessante dorpen zijn goed bereikbaar vanuit uw vakantiewoning op Sardinië. Hier vindt u nog typisch Sardijnse dorpjes waar een ruzie tussen de vrouw van de burgemeester en de bakker nog op het dorpsplein wordt beslecht.

Sardientjes met zeezout

Ga zomaar ergens op een terras aan de haven zitten en geniet van kleine sardientjes ingewreven met zeezout. Ook kreeft en Aragosta arrosta, geroosterde langoest, verschijnt veelvuldig op de menukaarten. Een fruitig glas Cantina del Vermentino hoort daar vanzelfsprekend bij. Twee glaasjes mag ook, want onze vakantieparken op Sardinië liggen altijd in de buurt.

Historisch Cagliari

Het oude gedeelte van Cagliari heeft een fraai uitzicht op de Golf van Cagliari. In Castello kunt u de kathedraal bewonderen en het paleis van de provinciale overheid. In de gezellige stad gaat u de kleurrijke winkeltjes en knusse restaurantjes ontdekken. Het Romeinse Amfitheater en de Botanische tuin mag u niet overslaan. Onze vakantiehuizen op Sardinië zijn met zorg geselecteerd.

Uitnodigende Costa Smeralda

De Costa Smeralda met veel oogverblindende witte stranden is zeer uitnodigend. Middelpunt is Porto Cervo met fluwelen pleintjes, trendy restaurants en romantische straatjes waar u optimaal van de Italiaanse sfeer kunt genieten. Kijk overigens niet gek op wanneer een internationale beroemdheid naast u komt zitten op het chique terras.

Centraal Porto Cervo

Porto Cervo ligt ideaal omdat de afstand tot Olbia, waar alle passagiersschepen aankomen, gering is. Ook de luchthaven is vlakbij. De gehele Costa Smeralda wordt geroemd om haar mooie stranden. Het grote strand van Liscia Ruja biedt alle vormen van strandvertier en het strand van l'Arena Bianca met prachtig wit zand is de ideale plek om een Sardijnse zonsondergang te ervaren. Uw vakantiehuis op Sardinië ligt op loopafstand.

Nuraghi

De Nuraghi zijn kenmerkend voor Sardinië en komen uitsluitend op dit eiland voor. Deze kegelvormige bouwsels zijn cementloos gemaakt van grote blokken basalt en ze dateren van ongeveer 1500 voor Christus. Ze behoren nu tot het belangrijkste archeologisch erfgoed van het eiland en archeologen denken dat er maar liefst 6500 gebouwd zijn. De Nuraghi zijn zo bijzonder omdat ze gemaakt zijn van blokken steen die droog op elkaar gestapeld werden en de torens een hoogte konden bereiken van wel 19 meter. U vindt ze vooral in de Valle dei Nuraghi.

Alghero en Sassari

Alghero is een mooi 12e eeuws stadje en goed bereikbaar vanuit uw vakantiewoning op Sardinië. Rondom de kathedraal liggen nog de resten van de middeleeuwse kern en de vele uitkijktorens stammen nog uit de tijd van de Catalaanse overheersing. Sassari ligt wat meer in het binnenland en is rijk aan kerken uit verschillende perioden. Het museum herbergt een fraaie collectie archeologische vondsten.

De Maddalena Archipel

Hebben we het al gehad over het Nationaal Park van de Maddalena Archipel op Sardinië? De 180 kilometer fraaie kustlijn beslaat een gebied van ruim 12.000 hectare azuurblauwe zee en kent een ongerepte natuur. De archipel bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes. Veel van onze vakantiehuizen op Sardinië liggen pal aan de overkant van de Tyrrheense Zee.

Alle vakantiehuizen op Sardinië
Aanmelden