Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Le Marche

De kustlijn van de Marken aan de Adriatische Zee is ongeveer 170 kilometer lang. Brede glooiende zandstranden en kleine kiezelstrandjes worden afgewisseld door stoere rotsen en steile kliffen. Het Germaanse woord Mark, dat grens betekent, dateert uit de vroege middeleeuwen. De Marken grenst in het noorden aan het dwergstaatje San Marino. Onze vakantiehuizen in Italië liggen in de buurt.

Vakantiehuizen in Le Marche

Ontdek leuke verscholen dorpjes langs de kust. Kies zomaar ergens een klein restaurantje en bestel een pasta met een glas fruitige witte wijn. De kinderen een pizza met een ijsje na. Zullen we in Le Marche volgend jaar weer een vakantiehuisje met zwembad huren?

Urbino

Uw vakantiehuis in de Marken ligt aantrekkelijk en dicht bij leuke bezienswaardigheden. Bezoek in uw vakantie Urbino, het ommuurde stadje heeft een doolhof van straatjes en in het Palazzo Ducale kunt u werken uit de renaissance bewonderen van Botticelli en Rafaël. Daarna met de kinderen genieten in het zwembad, want onze vakantiehuizen zijn zeer kindvriendelijk. Uw vakantiehuis in Le Marche is compleet.

Optimaal comfort

U hebt alle faciliteiten in uw vakantiehuis in Le Marche. Het vakantiehuisje ligt veelal nabij water en dicht bij fraaie andere huizen of vakantievilla’s. Onze vakantiewoningen in Marche zijn eigenlijk allemaal even mooi. Gelukkig maar.

Cultuur en historie

Veel activiteiten bevinden zich vlak bij uw vakantiehuisje. Andere pareltjes in Le Marche zijn het historische Ascoli en authentiek Piceno en Tolentino. U raakt eigenlijk nooit uitgekeken in deze cultuurrijke en historische streek. Uw vakantiehuisje ligt centraal genoeg om alles snel te bereiken.

Le Marche voor iedereen

Onze vakantiehuizen staan garant voor een heerlijke vakantie. De kust, de gastronomie en de eeuwenoude cultuur. Le Marche heeft voor iedereen wat. Laat u betoveren door de Adriatische kust en ervaar een optimaal vakantiegevoel vanuit uw vakantiehuis in Le Marche. U hebt het verdiend.

Middeleeuwse Mark

Zo is Italië in het echt

  • Hier beleeft u het authentieke en ongerepte Italië
  • Oude stadjes en dorpen torenen boven het landschap uit
  • 170 Kilometer kustlijn met lange zandstranden
  • De grotten van Frasassi vol stalagmieten en stalactieten
  • Besneeuwde bergtoppen van de Monte Sibillini
  • Combineer Verdicchio-wijn met heerlijke truffelgerechten

Vakantie in Le Marche: Zo is Italië in het echt

Le Marche, dat zegt u op het eerste gezicht misschien niet veel, maar het is zeker een regio om gezien te hebben. Kenners rekenen deze streek zelfs tot het meest authentieke deel van Italië! Veel toeristen laten Le Marche links liggen en - hoe onterecht ook - dat is misschien maar goed ook. Zo weet u zeker dat het gebied zijn pure karakter behoudt en kunt u in uw vakantie genieten van de indrukwekkende natuur, mooie stranden en onvervalste Italiaanse charme. Een vakantiehuis in Le Marche is de perfecte basis om het echte Italië te ontdekken.

Een vakantiehuis in Le Marche

Een vakantiehuis in Le Marche reserveert u heel gemakkelijk bij Topic Travel. In de meeste gevallen met een privé-zwembad. Het interieur van uw vakantiehuis is tot in de puntjes verzorgd en u heeft alle privacy. Het is immers vakantie! Een vakantie in Le Marche is bovendien heel voordelig in het goedkopere voor- en naseizoen.

Le Marche in het kort

De benaming 'Marche' is afgeleid van het Germaanse woord Mark dat grens betekent en dateert uit de vroege middeleeuwen toen het gebied aan de grens lag van het rijk van de Franken. Le Marche grenst in het noorden aan het dwergstaatje San Marino en ligt ingeklemd tussen de bergen van de Apennijnen en de Adriatische Zee.

De kust en de stranden in Le Marche

De kustlijn van Le Marche met de Adriatische Zee meet zo'n 170 kilometer. U raadt het al: hier liggen mooie stranden op u te wachten om dagenlang van de zon te genieten in uw vakantie! Er zijn brede zandstranden en kleine kiezelstrandjes, afgewisseld door stoere rotsen die steil in zee aflopen. Toch zult u zowel uw vakantiehuis als uw ligbedje zo nu en dan moeten verlaten om het echte Italië te ontdekken.

Steden en dorpjes in Le Marche

Bezoek in uw vakantie Urbino, het artistieke hoogtepunt van Le Marken. Dit ommuurde stadje heeft een wirwar van straatjes en in het Palazzo Ducale kunt u werken uit de renaissance bewonderen van Botticelli en Rafaël die in Urbino is geboren. Andere pareltjes zijn het historische Ascoli Piceno en Tolentino. Maar ook in de kleinere plaatsjes staat u versteld van het ongerepte karakter van Marche. In een vakantiehuis in Le Marche krijgt u de tijd en vrijheid om al dit moois te ontdekken.

De natuur in Le Marche

Naarmate u in uw vakantie in Le Marche verder het binnenland intrekt, worden de bergen hoger en het landschap ruiger. Ronduit indrukwekkend is de natuur in het Parco Nazionale dei Monti Sibillini waar wolven en koningsarenden in het wild leven. Weer terug richting uw vakantiehuis rijdt u door het klassieke, vriendelijke Italiaanse heuvellandschap met bossen, graanvelden, olijfbomen en wijngaarden. De boeren hier zijn maar wat trots op hun verdicchiowijn die u ter plaatse voor een klein prijsje op de kop tikt. En vergeet ook hun truffels niet, heerlijk voor 's avonds op het terras van uw vakantiehuis

Vakantie in Le Marche: Zo is Italië in het echt

Reserveer een vakantiehuis in Le Marche en ontdek het echte Italië. U geniet er in uw vakantie van indrukwekkende natuur, mooie stranden en onvervalste Italiaanse charme. Kenners rekenen deze streek zelfs tot het meest authentieke deel van Italië! Een vakantiehuis in Le Marche is de perfecte basis om het echte Italië te ontdekken.

Alle vakantiehuizen in Le Marche
Aanmelden