Alle regio's in Italië

Vakantie-ideeën
Gezinnen met kinderen
11 vakantiehuizen
Lastminute
8 vakantiehuizen
Wellness
4 vakantiehuizen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Italië

Italië is een land dat u nooit snel zult vergeten. Italië heeft een zonovergoten klimaat en een overweldigende cultuur. Steden als Florence, Siena, Pisa, Rome en Napels vechten om de meeste aandacht. Het landschap is afwisselend en adembenemend. Voor een paar weken is dit uw plek. Uw huis. Italië is lieflijk, trots en stoer. Ideaal voor de vakantie met het hele gezin en uw hond.

Vakantiehuisje aan de kust

Maak vanuit uw vakantiehuis in Italië prachtige tochten langs eeuwenoude steden en kleine kleurrijke dorpjes. Dorpjes waar de laatste roddels bij de fontein worden uitgewisseld. Witte stille stranden liggen uitnodigend in de buurt van uw fattoria of podore. De kust van Italië is lang, kleurrijk en gevarieerd.

Een vakantiehuis in Italië huren

In een vakantiehuis in Italië voelt u zich snel thuis. Geniet van de natuur vlak bij uw vakantiehuisje of borgo. Proef de oude Romeinse cultuur, vergaap u aan de pastelgekleurde huizen, de drukke en levendige markten en proef de pasta. Echte pasta.

Fattoria in Italië met zwembad

Uw vakantiehuis in Italië ligt zeer aantrekkelijk. Het uitzicht op de kust of de bergen is adembenemend. Vanaf uw vrijstaand vakantiehuisje kunt u meestal het strand of de bergen zien liggen. Uw vakantievilla of agriturismo in Italië is volledig uitgerust en heeft veelal een zwembad of ligt zelfs direct aan de kust of aan zee.

Vakantiewoningen in Italië zijn smaakvol

Uw vakantiehuis in Italië is smaakvol en efficiënt ingericht. Het vakantiehuis is vaak onderdeel van een vakantiepark en ligt tussen andere leuke vakantievilla’s of huizen. Een vrijstaand vakantiehuisje of fattoria huren in Italië geeft u een gevoel van vrijheid.

Vakantiehuizen in Italië liggen vaak aan zee

Uw kinderen hebben altijd plezier tijdens uw vakantie in Italië. Er valt meestal veel te beleven in de buurt van uw fattoria of vakantiehuisje. Aan de kust is zoveel te doen dat u er een vakantie mee kunt vullen. Surfen, zeilen, kanoën of strandactiviteiten. Het achterland maakt uw beleving compleet.

Vakantieparken in Italië liggen midden in de natuur

Vakantiehuizen in Italië

Wat is dat toch met die Italianen? Waar komt hun charme vandaan? Hoe kan het toch dat zij zo gemakkelijk en zwierig in het leven staan?

Wij hebben het antwoord: dat komt door Italië! Door het vriendelijke landschap en de kilometers lange stranden. Het zonnige klimaat, de rijke geschiedenis en de schat bezienswaardigheden. De fantastische keuken en de golfbanen! Dat wordt genieten in een vakantiehuis in Italië!

En heel belangrijk: Italië is de nummer één op het gebied van kunst en cultuur! Het kan niet anders… In een vakantie in Italië wordt u herboren als levenskunstenaar!

Een spoedcursus "levensgenieten"? Reserveer een vakantiehuis Italië!

Genieten in een vakantiehuis in Toscane, Umbrië en het Merengebied

In Italië hebben wij in de drie mooiste gebieden vakantiehuizen geselecteerd. Toscane, met zijn heuvels met cipressen en Florence, Siena en Pisa. Het ruigere Umbrië, het goene hart van Italië, met Perugia. En in Noord-Italië het Merengebied, met het Gardameer, het Comomeer, Milaan en Verona.

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Italië van Topic Travel

Bij Topic Travel reserveert u uitstekende vakantiehuizen en vakantieparken in Italië. Vrijstaande vakantiehuizen en sfeervolle fattoria's en poderes (prachtig gerestaureerde herenboerderijen) met appartementen en vakantiewoningen.

Alle vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Italië zijn vanuit ons land goed met de auto bereikbaar. Of boek een goedkope vlucht naar Italië en huur ter plaatse een auto.

Geschiedenis in Italië

Italië is één brok geschiedenis. Etrusken, Romeinen, Byzantijnen, Normandiërs en Arabieren hebben de strategische laars van Italië beheerst. De Renaissance begon in Italië maar het land werd pas laat in de moderne geschiedenis een eenheid. Ontdek alles over Italië tijdens uw verblijf in een vakantiehuis in Italië! Lees meer over geschiedenis in Italië.

Het klassieke Italië

In de klassieke oudheid groeide Rome uit tot een enorm wereldrijk rondom de Middellandse Zee. De Romeinse keizer Constantijn maakte van het Christendom een wereldgodsdienst. Maar door intern politiek verval en de druk van binnenvallende volken wordt het Romeinse Rijk in twee delen opgesplitst. Het West-Romeinse Rijk (waaronder het huidige Italië) houdt stand tot 476, waarna het wordt opgedeeld in rivaliserende staatjes.
De stad Byzantium (Constantinopel), het laatste restje van het Oost-Romeinse Rijk, valt in 1453 in handen van de Ottomanen.

De Romeinse erfenis

De Romeinen hebben een enorme erfenis nagelaten. Niet alleen indrukwekkende bouwwerken; beton, riolering, vloerverwarming, trouwringen en onze kalender zijn enkele Romeinse uitvindingen. Italiaans, Frans en Spaans zijn Romaanse talen en ook ons eigen alfabet komt voort uit het Latijnse alfabet.

Italië en de Renaissance

Pas in de 11e eeuw was er in Italië weer sprake van handel en vooruitgang waardoor vooral de steden opbloeiden. Hoogtepunt van deze opleving is de Renaissance, waarin kunstenaars leefden als Leonardo da Vinci en Michelangelo. De familie De Medici regeerde met straffe hand in Florence dat toen het culturele middelpunt van de wereld was.

In de 16e eeuw overvleugelde de handel met de Nieuwe Wereld de handel rond de Middellandse Zee. De stadsstaatjes in Italië kwamen in een nieuwe periode van neergang.

Eenwording van Italië

In 1861 neemt het koninkrijk Sardinië het voortouw om van Italië uiteindelijk een eenheid te maken. De Italiaanse eenwording eindigt na de eerste wereldoorlog, als de laatste onafhankelijke steden door Italië worden ingelijfd.

Historische bezienswaardigheden in Italië

Dankzij de rijke geschiedenis is Italië eigenlijk één groot openluchtmuseum. Ideaal voor de vakantie! Op een steenworp afstand van vrijwel ieder vakantiehuis in Italië liggen de bezienswaardigheden op u te wachten. We beperken ons tot de bezienswaardigheden in Toscane, Umbrië en het Merengebied.

Historische bezienswaardigheden in Toscane

In Toscane is uw vakantie altijd te kort. Neem nou Florence. Hoewel de stad nog geen 300 jaar cultureel toonaangevend is geweest, is de nalatenschap uit die periode ongekend. Wereldberoemd is de Duomo, de kathedraal met zijn koepel en heldere kleuren. Evenals de Palazzo Vecchio, hét symbool van Florence. En de brug over de rivier de Arno, de Ponte Vecchio.

San Gimignano is het stadje waar ooit meer dan 70 torens stonden. Ze zijn gebouwd door rijke families die wedijverden om aanzien. Er staan er nog dertien overeind. Beeldschoon is ook het middeleeuwse San Gimignano.

Vergeet niet het Piazza del Campo in Siena. Met het Palazzo Pubblico en andere bouwwerken minstens zo fraai als het Piazza della Signoria in Florence. En de Scheve Toren in Pisa en het unieke Lucca met zijn verrukkelijke palazzi en villas.

Historische bezienswaardigheden in Umbrië

Perugia is het culturele hart van Umbrië. In deze antieke stad is het heerlijk wandelen door eeuwenoude steegjes. Bewonder het Palazzo dei Priori (stadhuis), de San Lorenzo kathedraal en de romantische fontein Fontana Maggiore.

In het middeleeuwse kloosterstadje Assisi moet u de Basilica di San Francesco bezoeken, waar de heilige Franciscus ligt begraven. Bijzonder zijn hier de fresco's van Giotto en de pittoreske straatjes.

Ook prachtig zijn Gubbio, met het Palazzo dei Consoli, en Orvieto en Spoleto. Stadjes uit de antieke oudheid, boordevol nauwe straatjes en bouwwerken uit de middeleeuwen.

Historische bezienswaardigheden in het Merengebied

Het Merengebied in Noord-Italië is de streek waar o.m. het Gardameer en het Comomeer liggen. In het Merengebied is Verona een schitterende stad aan de rivier de Adige. Tegenwoordig kunt u in de Romeinse arena in de openlucht opera's bijwonen.

Even noordelijker staat in Trento de beroemde Neptunusfontein.

Veel ouder zijn de 180.000 tekeningen in de door gletsjers gladgeslepen rotsen bij Capo di Ponte. De oudste rotstekeningen zijn gemaakt in de steentijd; de laatste in de Romeinse tijd.

In Milaan schittert de Duomo uit de 14e eeuw, met een façade van wit marmer. Het wereldberoemde schilderij "Het Laatste Avondmaal" van Leonardo da Vinci is te bezichtigen in de Santa Maria della Grazie-kerk.

Het landschap in Italië

Het landschap in Italië is divers en beeldschoon. In het Merengebied liggen trotse pieken, bedekt met eeuwige sneeuw, en de beroemde meren. Iets meer naar het zuiden liggen de vriendelijk glooiende heuvels van Toscane en het iets ruigere Umbrië. En op het mooiste plekje ligt uw vakantiehuis in Italië. Lees meer over het landschap in Italië.

Bergen en glooiende heuvels

De hoogste bergen in Italië zijn de Alpen in het noorden waar zelfs in de zomer wordt geskied. Aan de voet van de Alpen liggen de geliefde meren van het Merengebied in Italië: het Gardameer, het Comomeer, het Idromeer en het Iseomeer.

Ook in het noorden liggen de Dolomieten. Deze meer dan 60 miljoen jaar oude, grillige steenformaties. zijn zeer geliefd bij rotsklimmers.

Wereldberoemd zijn de glooiende heuvels van Toscane met op de top een fattoria (Italiaanse herenboerderij) geflankeerd door cipressen. En wat te denken van de velden met zonnebloemen, de olijfboomgaarden en de wijngaarden van Umbrië…

In Toscane, Umbrië en het Merengebied is het prima fietsen (mountainbike!) en wandelen. Vergeet niet de bergschoenen en rugzak mee te brengen tijdens uw vakantie. De mooiste routes door de natuur zijn aangegeven door lokale instanties.

Toeristische routes in Italië

De luiere vakantieganger heeft het maar wat makkelijk in Italië. Op uw wegenkaart zijn de toeristische weggetjes duidelijk groen gemarkeerd. Ze voeren u door landschappelijk schoon en tal van bezienswaardigheden. In Italië is het heerlijk toeren met de auto. En onderweg lekker en romantisch picknicken…

Een vakantiehuis aan het strand in Italië

De laars van Italië wordt vooral omringd door zee. Geen wonder dat Italië beschikt over prachtige zandstranden. Zowel het vasteland als op de eilanden is het in de vakantie heerlijk aan zee! In het binnenland liggen in het Merengebied het Gardameer en het Comomeer. In een vakantiehuis in Italië is het strand nooit ver weg! Lees meer over een vakantiehuis aan het strand in Italië.

De stranden in Italië

De Italianen boffen maar. Omdat Italië voor het overgrote deel omgeven is door de Middellandse Zee, liggen de stranden er voor het oprapen. De totale lengte van de stranden in Italië bedraagt maar liefst 7.500 km!

Op de eilanden Sicilië, Sardinië, Elba, de eilanden in de Golf van Napels en de Eolische Eilanden liggen prachtige zandstranden.

En wat dacht u van de kilometerslange zandstranden van de kust van Toscane? Dit deel van Italië wordt ook wel Versilia genoemd. Aan deze kust liggen badplaatsen als Marina di Massa, Cinquale, Forte dei Marmi en Marina di Pietrasanta. De kust van Toscane wordt nog altijd met name door Italianen in de vakantie bezocht.

De meren in Italië

In het binnenland van Italië zijn de meren wereldberoemd. Het Gardameer, het Comomeer, het Idromeer, het Iseomeer… Deze meren in het Merengebied zijn eigenlijk uitgesleten bekkens die volstromen met smeltwater uit de Alpen. Er zijn prima strandjes en watersportmogelijkheden.

In Umbrië is het meer van Trasimeno een geliefde bestemming. Het ligt even ten westen van Perugia en is het op vier na grootste meer van Italië.

Cultuur in Italië voor het oprapen

In Italië stond de wieg van beroemde kunstenaars. Leonardo da Vinci, Michelangelo, Giotto, Bernini… Replica's van hun werken sieren de muur van menig vakantiehuis in Italië! Maar ook voor een vakantie vol cultuur met een kleine letter c is Italië het juiste adres. Denk aan de regisseur Fellini en aan typische gewoontes in Italië. Lees meer over cultuur in Italië.

Kunstenaars en musea in Italië

Tijdens een vakantie in Italië ontkomt u niet aan het bezoek aan een museum! Het is onmogelijk om een sluitende lijst van musea in Italië geven. Wel een tweetal voorbeelden:

In Toscane is het Uffizi een must. Het museum in Florence herbergt één van de belangrijkste collecties ter wereld. Toppers zijn "De Geboorte van Venus" van Botticelli en werken van Michelangelo en onze eigen Rembrandt van Rijn.

In het Merengebied kunt u in het Museo Archeologico in Bolzano kennismaken met Ötzi. Deze meer dan 5.000 jaar oude ijsmummie leefde honderden jaren voordat de piramides in Egypte werden gebouwd!

In Italië ligt de cultuur op straat

Lang niet alle kunst en cultuur in Italië bevindt zich in Musea. Zo kunt u tijdens uw vakantie in de Romeinse arena in Verona (Merengebied) opera's van Verdi bijwonen. En wat dacht u van toneelstukken van Dante of de film "La Dolce Vita" van de regisseur Fellini.

Dan zijn we aangekomen bij Italiaanse cultuur met de kleine c. In Italië loopt iedereen er uiterst verzorgd bij. Veelal volgens de laatste mode en met gepoetste schoenen. Als slecht geklede Noord-Europeaan valt u al gauw op in Italië. Oppassen dus!

Gelukkig hebben wij ook overeenkomsten met Italianen. Italianen zijn gek op koffie. Probeer te doen als de Italianen, drink tijdens uw vakantie uw caffè staand aan de bar! Cappuccino drinkt u overigens alleen bij het ontbijt; na de lunch of het diner is een cappuccino voor de Italiaan uit den boze!

Culinair Italië

Ruil in de vakantie in Italië de keuken van uw vakantiehuis in voor een restaurant. De keuken in Italië is fantastisch! Niet te vergelijken met de pasta en diepvriespizza's uit onze supermarkten! Nee, in culinair Italië wordt gekookt met verse ingrediënten en iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Lees meer over culinair Italië.

Aan tafel in Italië

De Italiaanse keuken is wereldberoemd. Op het eerste gezicht lijken de gerechten eenvoudig, maar Italianen gebruiken alleen verse ingrediënten van de allerbeste kwaliteit! Daarmee is de Italiaanse keuken sterk seizoensgebonden. Bovendien eet men in Italië vooral veel. Een Italiaan leeft om te eten, en niet omgekeerd!

Italiaanse gerechten

Schuift u aan? Neem vooral de tijd, eten is in Italië een sociale gebeurtenis. Als voorgerecht bruschetta (gegrild brood met knoflook, tomaat en leverpaté). Eventueel carpaccio (dungesneden ossenhaas) als tussengerecht. Gevolgd door ossobuco (kalfsschenkels) met risotto of cannelloni. Als desert tiramisu of Italiaans ijs met een echte espresso.

Wijn in Italië

Bij uitgebreid tafelen in Italië hoort natuurlijk een goed glas wijn uit Italië. De bekendste wijn uit Italië is uiteraard de Chianti. Deze helder rode, frisse wijn wordt gemaakt in de streek onder Florence. Een topper is de Carmignano! Bij de koffie (of in de koffie) drinken Italianen graag een glaasje Amaretto (likeur van amandelpitten).

Golfen in Italië

In Italië is het leven een feest. Zon, ruimte, een uitstekende keuken en… prachtige golfbanen! Reserveer een vakanties in Italië bij een golfbanen. De afstand naar de golfbaan wordt duidelijk vermeld. Golfen in Italië tijdens uw vakantie? Geef hole 19 uw eigen dimensie! Lees meer over golfen in Italië.

De golfbanen in Italië

De ervaren golfer kan tijdens de vakantie in Italië naar hartenlust afslaan en zelfs aan wedstrijden meedoen. De minder ervaren golfer krijgt de tijd en wordt niet op de vingers gekeken tijdens zijn of haar rondje.

In Italië liggen fantastische golfbanen. Bijvoorbeeld de wereldberoemde en meer dan 100 jaar oude Circolo Golf dell'Ugolino bij Florence. Hier maakt u kans beroemdheden te ontmoeten! Of de Golf Club Punta Ala bij Grosseto, met zicht op de Middellandse Zee.

Prestigieus of romantisch golfen tijdens uw vakantie in Italië? De keuze is aan u!

Vakantiehuizen in Italië van Topic Travel

In Italië weten ze wat vakantie is! Een beeldschoon landschap en een heerlijk mediterraan klimaat. De grootste concentratie aan kunst en cultuur ter wereld en een fantastische keuken.

Met vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen van Topic Travel beleeft u uw mooiste vakantie in Italië. Een vakantiehuis in Italië? La Vita è Bella!

Alle vakantiehuizen in Italië
Aanmelden