Een selectie van onze huizen

Bekijk ons aanbod

2.813 vakantiehuizen

Bekijk ons aanbod

Geniet van een vakantie met de hond

Vakantie is vaak het fijnste moment van het jaar. Even ontspannen en de dagelijkse routine achter laten. Toch is het voor veel hondenbezitters een lastige keuze om op vakantie te gaan. Vaak mag uw huisdier niet mee in het vakantiehuis of is er weinig ruimte voor de hond. Een groot voordeel is dat Topic Travel over een aantal vakantiehuizen beschikt waar u uw trouwe viervoeter gewoon mee naartoe mag nemen. Zo hoeft u nooit een goede vriend, familielid of kennel te vragen om op te passen. Vakantiehuizen met een grote tuin of in een natuurrijke omgeving zijn ideaal voor hondenbezitters. Zo kan de hond namelijk lekker ravotten, terwijl u rustig een boekje leest of met de kinderen aan het spelen bent.

Waar gaat u het liefst op vakantie met de hond?

In verschillende Europese landen zijn er diervriendelijke vakantiehuizen te vinden. Neem uw hond bijvoorbeeld mee naar Oostenrijk en maak een prachtige bergwandeling langs stromende riviertjes, door beboste gebieden en over steile heuvels. Onderweg kan uw trouwe viervoeter heerlijk bijkomen bij een helderblauw bergmeertje. U kunt natuurlijk ook voor een vakantiehuis aan zee kiezen, zodat uw hond lekker kan rennen over het strand of een verfrissende duik kan nemen in de zee. In onder andere Italië en Frankrijk zijn er verschillende vakantiehuizen aan zee te vinden, waar u uw hond ook welkom is. Houd er wel rekening mee dat op veel plekken de hond in het hoogseizoen niet op het strand is toegestaan. Vaak is uw hond dan tussen bepaalde tijden toegestaan, zodat ook zij even heerlijk kunnen genieten van het zoute water.

Op vakantie met de hond naar het buitenland

Als u uw hond mee wilt nemen naar het buitenland, dan is het goed als u op de hoogte bent van de plaatselijke regels. Het verschilt enorm per land en soms zelfs per regio, waar de hond aan moet voldoen om toegelaten te mogen worden.  Reist u bijvoorbeeld met de auto, dan is het belangrijk dat uw huisdier goed en comfortabel vervoerd wordt. Ook gelden er een aantal standaardregels waar het vervoeren van een huisdier aan moet voldoen. Uw hond moet bijvoorbeeld altijd op zijn plek blijven, zodat u niet gestoord wordt tijdens het autorijden. U kunt uw hond bijvoorbeeld met behulp van een speciale gordel, een bench of kennel vastzetten. Dit is niet alleen veiliger voor u, maar ook voor de hond!  Controleer ook de regels van de landen die u tijdens het autorijden doorkruist. Het kan zo zijn dat er in Spanje andere regels gelden dan in Duitsland. Ook als u voor een vliegvakantie met de hond kiest, is het van belang dat u zich goed inleest over de voorwaarden. Vaak verschillen de regels per luchtvaartmaatschappij. Contacteer dus eerst hen voordat u de hond mee naar het vliegveld neemt.  Vaak is het van groot belang dat u uw hond heeft ingeënt tegen hondsdolheid en dat uw huisdier een gezondheidsverklaring heeft.  Mocht u aan alle voorwaarden van de desbetreffende maatschappij voldoen, dan kan uw hond op verschillende manieren vervoerd worden: in de cabine, in het bagageruim of op een aparte dierenvlucht.  Meestal verblijven de huisdieren in een apart vrachtruim, dat heerlijk verwarmd is en onder normale druk gehouden wordt. Maak u dus vooral geen zorgen. Eenmaal op bestemming aangkomen is het toch heerlijk om samen met uw huisdier te genieten van het fijnste moment van het jaar?

Bekijk ons aanbod