Alle bestemmingen in Picardië

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Picardië

Picardië is een oase voor rust- en cultuurzoekers. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. De hoofdstad is Amiens. Picardië was het toneel van de bloedigste veldslag van de Eerste Wereldoorlog. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen in de buurt.

Fietsen en wandelen

De bron van de belangrijkste rivier de Somme ligt even ten westen van Saint-Quentin en volgt tot aan Amiens een slingerend traject. Vanuit Saint-Quentin kunt u erheen fietsen of wandelen. De rivier vormt bij Saint-Quentin het Marais d’Isle. Onze vakantiehuizen in Picardië liggen er niet ver vandaan.

Vakantiehuisje en blote voeten

Uw vakantiehuis in Picardië ligt ook niet ver van de baai van de Somme. In de zomer loopt u op blote voeten door het klotsende water. De Picardische kust is een strook van ongeveer zestig kilometer, met afwisselend krijtrotsen en strand. Uw vakantiehuisje of gîte staat altijd in de buurt. Nord-Pas-de-Calais is echt anders.

Vakantiewoningen tussen heuvels

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in Picardië. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt centraal, vaak in een vakantiepark met zwembad, en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw vakantiehuis in Picardië ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels of aan zee.

Cider en Bier

De meest voorkomende dranken uit Nord-Pas-de-Calais zijn de cider en het bier, maar vergeet niet de Champagne. Wist u dat er in Picardië maar liefst tweeduizend hectaren wijngaarden voor de Champagne is bestemd? Alleen het zuidelijke puntje van het departement Aisne mag zich echt Champagne noemen.

Picardië en strand

Een vakantiehuis in Picardië geeft u het complete Franse vakantiegevoel. Wij beloven het. U gaat u niet vervelen tijdens uw vakantie in Nord-Pas-de-Calais. Ervaar dat bijzondere gevoel vanuit uw eigen kindvriendelijke vakantiehuisje en u gaat de volgende keer weer liever naar Picardië. Toch?

Vakantiehuisje huren voor rustzoekers

Hoe Frankrijk kan verrassen

  • Binnen enkele uren bent u al bij uw vakantiehuis
  • Aan zee krijtrotsen en uitgestrekte zandstranden
  • Zeehonden en vogels spotten in de Baie de la Somme
  • Fraaie wandelpaden door een lichtglooiend, groen landschap vol gefortificeerde kerkjes
  • Prachtige kastelen als Pierrefonds en Chantilly
  • Geniet van Maroilles-kaas, ambachtelijk bier en verse vis

Vakantie in Picardië: variatie dichtbij in Frankrijk

Vakantie in een vakantiehuis in Picardië! Picardië is het meest noordelijke deel van Frankrijk en daarom perfect voor een gevarieerde vakantie dicht bij huis. De vruchtbare grond was al vanaf de Romeinse tijd gewild en de geschiedenis heeft overal zijn sporen achtergelaten. Middeleeuwse forten, renaissance kastelen, kerkjes en gotische kathedralen. Maar ook diepe bossen en glooiende weilanden waar het heerlijk wandelen is. En een prachtige kust met duinen, kwelders en heerlijk brede stranden!

Picardië is perfect als u niet ver wilt reizen om Frankrijk te ontdekken. Een vredig landschap vol historie en bezienswaardigheden en een gevarieerde kust? Reserveer een vakantiehuis in Picardië!

Vakantiehuizen en vakantiewoningen in Picardië

Op onze website kunt u op uw gemak vakantiehuizen in Picardië bekijken en reserveren. De vakantiehuizen staan meestal helemaal vrij, maar ook kunt u vakantiewoningen en appartementen reserveren in kleinschalige vakantieparken

En omdat Picardië zo dicht bij ons eigen land ligt, bent u er al gauw. Ideaal dus als u er met uw partner tussenuit wilt knijpen. Een vakantiehuis in het goedkopere laagseizoen is een romantische verrassing!

Het landschap in Picardië

Het landschap in Picardië is erg gevarieerd. Diepe bossen, glooiende graanvelden en groene weilanden waar koeien en schapen grazen. Met name bij Compiègne en tegen de grens met België liggen beschermde bossen waar de adel vroeger joeg op everzwijnen en herten. Best spannend als u vanuit uw vakantiehuis wilt wandelen of fietsen. In de baai van de Somme kunt u tijdens het wadlopen zelfs lepelaars tegenkomen! De streek Thiérache ligt tegen de Ardennen aan, met heuvels, bossen en veel versterkte kerkjes. Aan de kust liggen mooie duinen, hoge rotsen en brede zandstranden. Helmaal goed voor een paar dagen aan zee in uw vakantie!

Het strand in Picardië

De kustlijn van Picardië is indrukwekkend en afwisselend. Hoge krijtrotsen met geweldige panorama's over het Kanaal. Maar ook vlakke en brede zandstranden, geflankeerd door diepe duinen. Hier liggen vissershaventjes met kleurrijke bootjes en bekende badplaatsen als Le Touquet, Berck-Plage en Hardelot-Plage waar de elite uit Parijs in de 19e eeuw neerstreek voor een vakantie in de gezonde zeelucht. Tegenwoordig zijn het gezellige badplaatsen met boulevards, casino's en uitstekende voorzieningen.

Bezienswaardigheden in Picardië

De vakantiehuizen in Picardië zijn mooie springplanken voor leuke tochtjes. Verken in uw vakantie de oude stad Amiens, ook wel het kleine Venetië van het noorden genoemd, met talrijke kanalen en huisjes met gekleurde gevels en het Jules Verne museum. Boulogne, met zijn zeehaven en aquarium. Arras met zijn oude gevels, en kleine dorpjes als Gerberoy (van de rozen) en de vesting Le Quesnoy. Het beeldschone kasteel van Chantilly (van de paarden), het kasteel van Pierrefonds en het paleis van Compiègne. De tuinen van de abdij van Valloires. Picardië is de wieg van de gotiek: bewonder de kathedralen van Amiens, Beauvais en Laon. De vele versterkte middeleeuwse kerkjes. Een vakantie in Picardie duurt altijd te kort!

Een vakantiehuis in Picardië: variatie dichtbij in Frankrijk

In Picardië vindt u eersteklas vakantiehuizen. Ideaal als u niet ver wilt rijden om het gevarieerde Frankrijk te verkennen. Een vredig landschap vol historie en bezienswaardigheden en een gevarieerde kust?

Reserveer een vakantiehuis in Picardië!

Alle vakantiehuizen in Picardië
Aanmelden