Een selectie van onze vakantiehuizen in Gourdon

Alle vakantiehuizen in Gourdon

Vakantiehuizen in de omgeving van Gourdon

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Anglars-Nozac
6 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Aubin-de-Nabirat
3 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Domme
6 personen
3 slaapkamers
10 personen
5 slaapkamers
5 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Masclat
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Lavercantière
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Salviac
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Carsac-Aillac
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Bouzic
6 personen
2 slaapkamers

Vakantie in Gourdon

  • Toeristische info

Gourdon ligt vlakbij de plaats Grasse en maakt ook deel uit van het arrondissement Grasse. Het dichtbij gelegen Antibes is cultureel uitdagend en ligt op slechts een half uurtje rijden. Ook de mondaine badplaats Cannes, en bekend van het filmfestival, ligt dichtbij genoeg om lekker te winkelen of te golfen. Uw vakantiehuis in Gourdon ligt centraal en biedt alle mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Uitzicht op uw vakantiehuisje bij Gourdon
Gourdon is een traditioneel Frans dorpje waar de witte middeleeuwse huizen nog zijn opgetrokken uit natuursteen. Dit hooggelegen dorp biedt een uitzonderlijk panoramisch uitzicht over méér dan 80 kilometer van Théoule-sur-Mer tot aan Nice. Hiervandaan kunt u met gemak uw vakantiehuisje even buiten Gourdon zien liggen, uw mooie gîte of vakantiewoning ligt niet ver weg.

Het kasteel van Gourdon
Het hoogtepunt van uw bezoek aan Gourdon zal het kasteel zijn, met de imposante ronde- en vierkante torens, de schietgaten en de Renaissance toegangspoort, de geplaveide binnenplaats, de monumentale 14e eeuwse open haard en de gewelfde gangen. Het kasteel was vroeger eigendom van de graven van de Provence en later werd het kasteel doorgegeven aan grote adellijke families.

Bar-sur-Loup
In de middeleeuwen was Bar-sur-Loup, tussen Grasse en Vence, één grote versterkte marktstad. De overblijfselen van de verdedigingsmuren zijn nog steeds te zien, evenals sommige delen van het imposante kasteel. Ook Cipières kijkt uit over de Loup vallei. Boven in het dorp ligt het kasteel dat gebouwd is in de klassieke Provençaalse stijl. Verlaat Cipières niet zonder honing, geitenkaas en lamsvlees geproefd te hebben. Uw vakantiehuisje bij Gourdon wacht wel even.

Caussols Plateau
Uw vakantiehuis bij Gourdon is de ideale uitvalsbasis om het achterland te ontdekken. Een achterland vol bloeiende papavervelden en steile gorges. U kunt hier klimmen, paragliden, tennis spelen of vissen op forel. Op het Caussols Plateau kunt u zelfs speleologie beoefenen.