Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Lot-Quercy

Een vakantie in de drie departementen Lot, Lot et Garonne en Tarn et Garonne gaat over natuur en cultuur. Hier staan de resten van de eeuwenoude provincie Quercy. Maar liefst drie rivieren doorsnijden de Lot, in het zuiden de rivieren Lot en Célé en in het noorden de Dordogne. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen vaak bij een rivier.

Kastelen, kerken en abdijen

In de Lot ontkomt u nooit aan de overweldigende historie en cultuur. Niet ver van onze vakantiehuizen in de Lot zijn de middeleeuwen met zoveel nadruk aanwezig dat de streek zich ontvouwt als een onmetelijk historisch fresco, waarin kastelen, kerken en abdijen u uitnodigen om ontdekt en bekeken te worden.

Een vakantiehuisje bij de Zwarte Madonna

In Rocamamour staat alles in het teken van de Zwarte Madonna. Uw vakantiehuis in de Lot ligt meestal dichtbij. Rocamadour is naast Lourdes één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de gehele regio. Op het terras van uw vrijstaande vakantiehuis of gîte heeft u soms een fenomenaal uitzicht op een dromerig groen heuvellandschap en kleine dorpjes in de verte.

Centrale vakantiewoning

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Lot. Uw vakantiehuisje met zwembad ligt vaak in een vakantiepark met andere huizen of chique vakantievilla’s. Uw kindvriendelijke vakantiehuis in de Lot ligt landelijk en centraal. Ontdekt het. U ontkomt niet aan een uitstapje naar Gourdon en Souillac.

Vakantiehuisje huren bij Cahors

De oude binnenstad van Cahors is voor een groot deel bewaard gebleven. De Pont Valentré, een middeleeuwse vestingbrug, mag u niet missen. Net als de kathedraal. Een monumentaal bouwwerk, opgebouwd uit diverse onderdelen uit verschillende tijdperken.

Vakantiegevoel

Een vakantiehuis in de Lot geeft u het echte Franse vakantiegevoel. Tel daarbij op het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de streek. De regio Midi-Pyrénées heeft veel te bieden. Ervaar het zelf. Wedden dat u volgend jaar weer terugkomt?

Vakantiehuisje met stijl

Ongekende variatie en van alles het beste

  • Ongerepte natuur tussen twee rivieren: de Dordogne en de Lot
  • De Grande Randonnée, meer dan 700 km aan wandelroutes
  • Hoogste concentratie historische monumenten in Zuid-Frankrijk
  • Gastronomische streekgerechten van cèpes, confits en truffels
  • Les Causses, dunbevolkte kalksteenplateaus met lage kurkeiken
  • De wijngaarden van Cahors behoren tot de oudste van Frankrijk

Vakantie in de Lot: ongekende variatie in Frankrijk

Reserveer een vakantiehuis in de Lot! Ook wel bekend onder de historische naam Quercy en soms beschouwd als het kleine broertje van de Dordogne. Dat laatste is onterecht! De Lot is misschien minder bekend, maar evenzo fraai als de Dordogne. En een stuk rustiger! Het landschap is bezaaid met al het moois dat u kunt wensen in Frankrijk: lieflijke stadjes, kastelen, riviertjes, restaurants, fantastische uitzichten en natuurpracht. En… prachtige vakantiehuizen!

Geniet in de Lot van de enorme variatie aan mogelijkheden voor de vakantie. Reserveer uw vakantiehuis bij Topic Travel voor uw mooiste vakantie in de Lot!

Vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Lot / Quercy

Bij Topic Travel reserveert u de mooiste vakantiehuizen in de Lot. Vrijwel alle vakantiehuizen staan vrij en veel vakantiehuizen hebben een zwembad. Eventueel kunt u kiezen voor vakantiewoningen in een vakantiepark met een gezamenlijk zwembad. Zo vinden de kinderen zeker vriendjes in de vakantie.

Ook is de Lot zeer geschikt om romantisch met uw partner te verkennen. Reserveer eens een vakantiehuis in de Lot in het laagseizoen!

Waterpret in de Lot / Quercy

Net als de meeste Franse departementen is de Lot vernoemd naar een rivier: de Lot. In de zomer is het heerlijk bij de strandjes aan de Lot. Geniet in uw vakantie van de zon, ga gezellig picknicken. Op de sportieve toer? Maak eens een tochtje met een kajak of kano! Hetzelfde geldt natuurlijk voor de rivier de Dordogne, in het noorden van de Lot. En de vele andere riviertjes zoals de Célé en de Boudouyssou. Ook de talloze meren staan garant voor waterpret: bij Gourdon, Cazals, Catus en Dégagnac. Bij uw vakantiehuis in de Lot is altijd wel waterpret in de buurt!

De natuur in de Lot / Quercy

De natuur in de Lot is gevarieerd en beeldschoon. En juist op de mooiste plekken liggen vakantiehuizen. Bij de dicht beboste hellingen met in de dalen kleine beekjes. Bewonder ook het beschermde gebied "Causses du Quercy", enorme kalksteenplateaus, begroeid met lage kurkeiken. Indrukwekkend zijn hier de hoge, door rivieren uitgesleten rotswanden. Met de mountainbike, te paard of te voet maakt u hier mooie tochten. U laat de auto gewoon bij uw vakantiehuis staan!

Bezienswaardigheden in de Lot / Quercy

Uw vakantiehuis is de perfecte basis om de Lot te ontdekken. De schat aan bezienswaardigheden is ongekend. Een topper is Rocamadour, een tegen de rotsen geplakt middeleeuws bedevaartsstadje. Net zo fraai zijn de plaatsjes St. Cirq-Lapopie, Meyronne en Carennac. Maak een boottochtje op de ondergrondse rivier in de Gouffre de Padirac. Bezoek de kastelen van Castelnau en Cabrerets. Cahors, met de beroemde Pont Valentré, de versterkte brug uit de middeleeuwen. De grot van Pech-Merle. Als u nog tijd over hebt: het toeristische Souillac en Gourdon.

Culinaire hoogtepunten in de Lot / Quercy

Verruil zo nu en dan de keuken van uw vakantiehuis voor een restaurant. Tijdens uw vakantie zult u genieten van de culinaire hoogtepunten. De inwoners van de Lot zijn maar wat trots op hun streekspecialiteiten. En geef ze maar eens ongelijk: cèpes (paddestoelen), confits (eend- of gansgerechten) en truffels. Met natuurlijk de bekende wijn van Cahors op tafel.

Vakantie in de Lot / Quercy: ongekende variatie in Frankrijk

Maak kennis met de Lot, ook wel bekend als de Quercy. Geniet in de Lot van een gevarieerde vakantie. Een heerlijke vakantie in de Lot? Reserveer uw vakantiewoningen en vakantiehuizen bij Topic Travel!

Een vakantiehuis in de Lot: ongekende Franse variatie!

Alle vakantiehuizen in Lot
Aanmelden