Alle vakantiehuizen in Lot-et-Garonne

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Lot-et-Garonne

Een vakantie in de Lot-et-Garonne draait om twee belangrijke rivieren. De Lot ligt voor het grootste gedeelte op de kalkhoogvlaktes. Door het grootste deel van het departement stroomt de 480 km lange Lot. De Garonne is de grootste rivier van Zuidwest-Frankrijk en ontspringt in de Pyreneeën. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen vaak dicht bij water.

Saint Cirq-Lapopie

Onze vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne liggen nooit ver weg van St. Cirq-Lapopie. Het dorp bestaat uit kleine vakwerkhuizen, een Romaanse kerk en een ruïne die op het hoogste punt gelegen is. Enkele kilometers vóór St. Cirq-Lapopie splitst de rivier Célé zich af van de Lot.

Een vakantiehuisje in een dromerig landschap

Uw vakantiehuis in de Lot-et-Garonne ligt meestal dicht bij een stoer kasteel. Leuk voor de kinderen. De glooiende oevers van het Lac Saint Cyr nodigen uit tot een duik. Vanaf het terras van uw vakantiehuis of gîte heeft u vaak een fenomenaal uitzicht op een dromerig groen heuvellandschap.

Vakantiewoning en jeu de boules

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Lot-et-Garonne. Uw vrijstaand vakantiehuisje met zwembad ligt soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Het kindvriendelijke vakantiehuis in de Lot-et-Garonne ligt landelijk en centraal. Bezoek vooral een middeleeuws dorpje waar de bewoners na de lunch nog een spelletje jeu de boules spelen.

Gastronomisch vakantiehuisje huren

Een vakantie in de Lot-et-Garonne betekent gastronomisch genieten. De keuken is authentiek, eerlijk en gepassioneerd. Geniet van Cèpes (paddestoelen), Confits en de truffels. Uit de Lot-et-Garonne komt de beste Foie Gras van Frankrijk en de Confit de Canard komt oorspronkelijk ook uit deze regio.

Complete Lot-et-Garonne

De Lot-et-Garonne heeft veel te bieden. Een vakantiehuisje in deze regio geeft u het echte Franse vakantiegevoel. Voeg daaraan toe het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de streek. Uw vakantie kan beginnen, reserveer een vakantiehuisje in de Lot-et-Garonne in de natuur!

Vakantiehuisje met stijl

De onvervalste Franse campagne

  • Kanoën op de rivieren de Lot en de Garonne
  • Heuvelachtig landschap met fruitboomgaarden
  • Middeleeuwse bastides, kastelen en markthallen
  • Rustig gelegen recreatiemeren met zandstrandjes
  • Proef het authentieke Franse plattelandsleven
  • Land van de pigeonniers, de markante duiventillen

Vakantie in de Lot-et-Garonne: het andere Frankrijk

Vakantie in de Lot-et-Garonne! Deze streek is vernoemd naar de rivieren de Lot en de Garonne en staat bekend als het land van duizend meren en duizend fruitboomgaarden. De glooiende heuvels ademen een rust uit die in de meer toeristische streken in Frankrijk nog wel eens ontbreekt. De vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne zijn daarom uitermate geschikt voor rustzoekers.

Saai? Beslist niet! In deze streek wemelt het van de bezienswaardigheden en uitstekende restaurants!

Geniet in de Lot-et-Garonne van het andere Frankrijk zoals u dat nog niet kende. Bij Topic Travel reserveert u het vakantiehuis voor uw mooiste vakantie in Frankrijk!

Vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Lot-et-Garonne

Voor de mooiste vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Lot-et-Garonne is Topic Travel uw adres. Al onze vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne zijn vrijstaand. Meestal hebben de vakantiehuizen een eigen zwembad. Wel zo leuk voor de kinderen!

Ook is de romantische Lot-et-Garonne heel geschikt om met uw partner te ontdekken. Reserveer in dat geval een vakantiehuis in het goedkope laagseizoen!

Waterpret in de Lot-et-Garonne

De Lot-et-Garonne is niet zomaar vernoemd naar de Lot en de Garonne. Op hun gemak slingeren deze twee rivieren zich door het vriendelijke landschap. Hier en daar liggen prima strandjes voor een gezellig dagje aan het water met het hele gezin. Zonnen, kanoën en zwemmen, omringd door natuur. Bovendien beschikt de waterrijke Lot-et-Garonne over een flink aantal meren met prima voorzieningen: Lac du Saut du Loup, Lac de Castelgaillard, de meren bij Villeréal, Penne-d'Agenais, Lougratte… Het zijn er zo veel dat er altijd wel een meer in de omgeving van uw vakantiehuis ligt. Een aanrader voor de kids in de vakantie: het Aquapark Walibi bij Agen!

Het landschap in de Lot-et-Garonne

In de Lot-et-Garonne komt u vanzelf tot rust in de vakantie. Het landschap bestaat uit zacht glooiende heuvels met bossen, verspreide herenboerderijen en de fruitboomgaarden waar deze streek zo bekend om staat. Pruimen, perziken, abrikozen, altijd voor een zacht prijsje te koop bij de boer. De mooiste plekjes worden bezet door vakantiehuizen. Wel zo gemakkelijk, want zo staat u al gauw middenin de natuur voor mooie tochten. Wandelschoenen en rugzak niet vergeten! De auto laat u lekker een dagje staan bij uw vakantiehuis.

Bezienswaardigheden in de Lot-et-Garonne

In de Lot-et-Garonne is uw vakantiehuis een uitstekende plek om de streek beter te leren kennen. Dit is Frankrijk zoals u het nog niet kent: authentiek en weinig toeristisch. Bezoek het historische Villeneuve-sur-Lot en het stadje Agen. Met leuke pleintjes, terrassen en fantastische restaurants. Beeldschone middeleeuwse plaatsjes als Villeréal, Monflanquin en het strategisch gelegen Tournon-d'Agenais. De stoere donjon van Gavaudun, het enorme fort van Bonaguil en het Engelse kasteel van Sauvetere-la-Lémance. Het château bij Duras met zijn wijngaarden. Bijna te veel voor een vakantie!

Vakantie in de Lot-et-Garonne: het andere Frankrijk

Geniet in de Lot-et-Garonne van het andere Frankrijk zoals u dat nog niet kende. Bij Topic Travel reserveert u eersteklas vakantiehuizen en vakantiewoningen voor uw mooiste vakantie in de Lot-et-Garonne!

Een vakantiehuis in de Lot-et-Garonne: het andere Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in Lot-et-Garonne
Aanmelden