Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in de Loire

Een vakantie in de Loire laat zich niet beschrijven. De rivier de Loire is over een afstand van 260 km op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst. Wijngaarden, blauwpaarse heidevelden en donkere bossen zorgen voor een zeer afwisselend landschap. Hier start uw vakantie in de Loire Vallei. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen vaak vlak bij de kastelen van de Loire.

Chambord

Bezienswaardigheden in de Loire Vallei liggen voor het grijpen. Onze vakantiehuizen in de Loire zijn met zorg geselecteerd. Chambord is het grootste kasteel, maar volgens toeristen ook het mooiste van alle kastelen. Het kasteel telt maar liefst 440 kamers. De bouw van het kasteel is begonnen onder koning Frans I. Behalve Chambord zijn ook de Loire kastelen van Amboise, Blois, Fontainebleau en Chenonceau prachtig.

Vakantiehuisje huren bij Chartres

Uw vakantiehuis in de Loire ligt dicht bij oude stadjes. Neem Chartres. De kathedraal Notre-Dame is vooral bekend door de schitterende glasramen. Het drievoudige portaal of Portail Royal is gewijd aan de verheerlijking van Christus en wordt ook wel een van de mooiste creaties van de Romaanse kunst genoemd. Vanuit uw vakantiehuisje is Chartres snel te bereiken.

Vakantiewoningen aan de Loire

Uw kindvriendelijke vakantiehuis in de Loire ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels. U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Loire. Het vrijstaande vakantiehuisje of gîte ligt centraal, en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. De invloed van de Loire is aan alles te merken.

Fietsen langs de Loire

Een goede mogelijkheid om de Loire Vallei goed te verkennen is per fiets. Volg helemaal of deels de bewegwijzerde fietsroute La Loire à Vélo, langs de meest kleurrijke kastelen en dorpjes. Verscholen dorpjes waar u nog door de bakker wordt nagezwaaid.

De Loire Vallei

Een vakantiehuis in de Loire geeft u het echte Franse vakantiegevoel. De natuur en de gastronomie van de Loire Vallei completeren dat geheel. Deze regio heeft werkelijk alles. Ervaar dat gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje met zwembad. Wij zorgen ervoor dat u uitgerust weer terugkomt.

Vakantiehuisje vlakbij

Vakantie als een vorst in Frankrijk

  • Nergens vindt u zo veel en zulke mooie kastelen
  • La Loire à vélo: 800 km aan fietsroutes in de Loire
  • Voortreffelijke wijnen zoals Anjou en Tourraine
  • Heerlijk wandelen en fietsen door de uitgestrekte bossen
  • Maisons troglodytes: in de rotsen uitgehouwen huizen
  • Historische steden als Orléans, Tours, Saumur en Angers

Vakantie in de Loire: vakantie als een vorst in Frankrijk

Beleef uw vakantiehuis in de Loire! Wie Loire zegt, zegt kastelen. Eeuwenlang was de rijke Loire de meest geliefde streek van de Franse adel en koningen. Daar was een goede reden voor: de grond is vruchtbaar voor granen en wijnbouw, de enorme bossen barsten van het wild en de rivieren maken transport en handel makkelijk.

Tegenwoordig is de Loire geliefd vanwege de culturele erfenis uit het verleden, de prachtige natuur en de uitmuntende wijn. Reserveer een eersteklas vakantiehuis voor een fantastische vakantie in de Loire! Vakantie als een vorst in Frankrijk!

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Loire

Op onze website zoekt en boekt u eersteklas vakantiehuizen. In de Loire staan de meeste vakantiehuizen geheel vrij. Ook kunt u vakantiewoningen of appartementen reserveren. Soms in kleinschalige vakantieparken.
Een aantal vakantiehuizen beschikt over een privé-zwembad, fantastisch voor een vakantie in de zomer!

Maar de Loire is bij uitstek geschikt voor een vakantie in het romantische en goedkopere laagseizoen. Verras dus eens uw partner met een vakantiehuis!

De kastelen in de Loire

Uw vakantiehuis in de Loire is een uitstekende springplank om de kastelen te bezoeken. De topper is het enorme jachtslot Chambord, met de dubbele draaitrap van Leonardo da Vinci. Andere fantastische kastelen zijn Chenonceau in de rivier de Cher, het sprookjeskasteel Ussé, Blois en Cheverny. De lijst van renaissance kastelen is onuitputtelijk, u kunt ze niet allemaal in uw vakantie bezoeken. Sla ook de stoere middeleeuwse vechtkastelen niet over: Loches, Montrichard. En juist de minder bekende kastelen verrassen u het meest!

De natuur in de Loire

Bij een vakantie in de Loire hoort een wandeling door de bossen. Rondom de grote jachtkastelen liggen enorme bossen. Eeuwenlang zijn ze door de adel beschermd om ze voor de jacht te behouden en ze liggen er nog net zo bij als toen. Kans dus dat u edelherten en everzwijnen tegen het lijf loopt! Een bijzonder gebied is de waterrijke Sologne. Veel kleine meertjes en moerassen, ruig en ongerept met fraaie paden om te wandelen en te mountainbiken. Reserveer een rustig gelegen vakantiehuis als u van rust en natuur houdt.

Historische steden in de Loire

Verken de historische steden in de Loire vanuit uw vakantiehuis! Chinon, met de middeleeuwse citadel. Bourges en Chartres met hun kathedralen, Saumur en Orléans. Bewonder de oude centra, kom shoppen in de winkels en plof neer op een terras op zo'n leuk pleintje. Geniet van de fantastische restaurants. Bestel een voortreffelijke Loire-wijn: een droge Sancerre of Muscadet? Een volle Touraine of een Chinon? Neem gerust een flesje mee naar uw vakantiehuis!

Een vakantiehuis in de Loire: vakantie als een vorst in Frankrijk

Ontdek de Loire. Geniet van de culturele erfenis, de schitterende natuur, de uitmuntende wijn, en de uitstekende vakantiehuizen.

Reserveer daarom een eersteklas vakantiehuis voor een fantastische vakantie in de Loire. Vakantie als een vorst in Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in Loire
Aanmelden