Topic Travel plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en voor advertentiedoeleinden. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie

Een selectie van onze

Alle
15 personen
5 slaapkamers
Frankrijk, Limousin, Magnac-Laval
8 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Limousin, Saint-Léonard-de-Noblat
5 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Limousin, Perpezac-le-Blanc
4 personen
2 slaapkamers

Vakantiehuisje voor rustzoekers

  • Algemeen
  • Toeristische info

Een vakantie in de Limousin is een vakantie voor rustzoekers. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief. In de Limousin kunt u nog urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen rustig.

Limousin koeien

De naam Limousin staat voor rust en natuur. Bekend zijn de roodbruine Limousin koeien. Deze Limousines worden vooral voor hun vlees gehouden, waarvan zij meer hebben dan bijvoorbeeld de gangbare zwart- of roodbonte koeien. Onze vakantiehuizen in de Limousin zijn met zorg geselecteerd.

Vakantiehuisje huren bij een grot

Uw vakantiehuis in de Limousin ligt nooit ver van een spannende grot. Leuk voor kinderen. Gouffre de la Fage is een druipsteengrot even buiten Brive en heeft een diepte van 25 meter. Van de eerste, 350 meter lange zaal, ogen de wanden als draperieën met tal van kleuren. Vanuit uw vakantiehuisje of gîte is het nooit ver weg.

Vakantiewoningen tussen koeien

U beschikt over alle faciliteiten in uw vakantiehuis in de Limousin. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt centraal, vaak in een vakantiepark met zwembad in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw kindvriendelijke vakantiehuis in de Limousin ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels en de koeien natuurlijk. Limousin koeien.

Honing en eend

Een vakantie in de Limousin betekent culinair genieten. Streekproducten zijn er meer dan voldoende. Ganzenlever, geitenkaas, honing, wild, eend en paddenstoelen. Loop in het najaar eens op een doordeweekse dag door het bos en u ziet altijd wel iemand zoeken naar paddenstoelen. Paddenstoelen zijn smakelijk en worden verwerkt in vele streekgerechten.

Liever Limousin

Een vakantiehuis in de Limousin geeft u het volmaakte Franse vakantiegevoel. Het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek maken het af. Ervaar dat bijzondere gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje en u gaat de volgende keer liever naar de Limousin. Gegarandeerd.