Alle vakantiehuizen in Limousin

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Limousin

Een vakantie in de Limousin is een vakantie voor rustzoekers. Het golvende landschap bestaat afwisselend uit grasland en bos. Deze regio maakt deel uit van het Centraal Massief. In de Limousin kunt u nog urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen rustig.

Limousin koeien

De naam Limousin staat voor rust en natuur. Bekend zijn de roodbruine Limousin koeien. Deze Limousines worden vooral voor hun vlees gehouden, waarvan zij meer hebben dan bijvoorbeeld de gangbare zwart- of roodbonte koeien. Onze vakantiehuizen in de Limousin zijn met zorg geselecteerd.

Vakantiehuisje huren bij een grot

Uw vakantiehuis in de Limousin ligt nooit ver van een spannende grot. Leuk voor kinderen. Gouffre de la Fage is een druipsteengrot even buiten Brive en heeft een diepte van 25 meter. Van de eerste, 350 meter lange zaal, ogen de wanden als draperieën met tal van kleuren. Vanuit uw vakantiehuisje of gîte is het nooit ver weg.

Vakantiewoningen tussen koeien

U beschikt over alle faciliteiten in uw vakantiehuis in de Limousin. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt centraal, vaak in een vakantiepark met zwembad in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw kindvriendelijke vakantiehuis in de Limousin ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels en de koeien natuurlijk. Limousin koeien.

Honing en eend

Een vakantie in de Limousin betekent culinair genieten. Streekproducten zijn er meer dan voldoende. Ganzenlever, geitenkaas, honing, wild, eend en paddenstoelen. Loop in het najaar eens op een doordeweekse dag door het bos en u ziet altijd wel iemand zoeken naar paddenstoelen. Paddenstoelen zijn smakelijk en worden verwerkt in vele streekgerechten.

Liever Limousin

Een vakantiehuis in de Limousin geeft u het volmaakte Franse vakantiegevoel. Het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek maken het af. Ervaar dat bijzondere gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje en u gaat de volgende keer liever naar de Limousin. Gegarandeerd.

Vakantiehuisje voor rustzoekers

Bossen, meren en beeldschone stadjes

  • Glooiend landschap met bossen, weidegrond en valleien
  • Kronkelende beekjes en beroemde rivieren: vissen en kanoën
  • De historische stad Limoges, bekend van het porselein
  • Meer dan 3000 ha. Aan recreatiemeren met zandstrandjes
  • Bewonder het klank en lichtspel van Tours-de-Merle
  • Roodbruime Limousin-koeien op het Plateau de Millevaches

Vakantie in de Limousin: bossen en meren in Frankrijk

Reserveer een vakantiehuis in de Limousin! De Limousin is vernoemd naar de eeuwenoude stad Limoges en een van de groenste streken van Frankrijk. Zacht glooiende heuvels, dichte bossen en talrijke meren met gezellige strandjes. En ook: historische steden en pittoreske plaatsjes.

Ontdek de uitgestrekte bossen en de talrijke meren in Frankrijk. Topic Travel heeft voor u de mooiste vakantiehuizen in de Limousin!

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Limousin

Topic Travel is het beste adres voor de mooiste vakantiehuizen in de Limousin. Het grootste deel van de vakantiehuizen in de Limousin staat geheel vrij. Eventueel kunt u kiezen voor vakantiewoningen op een vakantiepark en appartementen. Of reserveer een vakantiehuis met een privé-zwembad. Fantastisch voor een vakantie met de kinderen!

Of verkent u de Limousin liever met uw partner in een romantische vakantie? Reserveer in dat geval uw vakantiehuis in het gunstige laagseizoen!

Het landschap in de Limousin

Een vakantiehuis in de Limousin betekent genieten van de natuur. Het landschap in de Limousin bestaat uit glooiende heuvels met uitgestrekte bossen. In de dalen stromen vele rivieren en beekjes en hier liggen ook de geliefde meren. In de weilanden grazen de beroemde roodbruine Limousin-koeien. U komt ze in uw vakantie vast wel tegen tijdens de wandelingen door de natuur

De meren in de Limousin

De Limousin wordt ook wel het land van 1.000 bronnen genoemd. Het groene landschap is een ideaal kader voor de vele meren, rivieren en stroompjes die u vindt in de Limousin. Vaak zijn er bij de meren prima voorzieningen zoals terrasjes, restaurantjes en soms zelfs speeltuintjes en een waterglijbaan. Er is altijd wel een zandstrand voor heerlijke uren aan het water. De honderden meren hebben een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 3.000 hectaren. Of huur een kano voor een tocht op de rivier de Dordogne of de Vézère. Perfect voor een vakantie met de kinderen!

Oude stadjes in de Limousin

Bezoek de schitterende vallei van de Dordogne. Hier prijken eeuwenoude stadjes als Argentat en Beaulieu. En bewonder het vestingstadje Uzèrche. Collonges-la-Rouge, bijna geheel opgebouwd uit rode steentjes. Reserveer een dag voor de meer dan 2.000 jaar oude stad Limoges, met zijn gotische kathedraal, 12e eeuwse bruggen over de rivier de Vienne en zijn wereldberoemde porselein. Uw vakantiehuis is een goed uitgangspunt om de oude stadjes van de Limousin te verkennen!

Bezienswaardigheden in de Limousin

Maak vanuit uw vakantiehuis eens een autotochtje naar het grote meer Lac de Val met zijn waterkasteel. Of de kastelen van Turenne en Pompadour; dit laatste stadje staat geheel in het teken van paarden. De imposante ruïnes van Tours de Merle, waar 's avonds een fraai klank- en lichtspel wordt opgevoerd. Vergeet onderweg niet om te stoppen bij zo'n restaurant met heerlijke streekgerechten!

Vakantie in de Limousin: bossen en meren in Frankrijk

Ontdek de uitgestrekte bossen en de talrijke meren in Frankrijk. Topic Travel heeft voor u de mooiste vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Limousin op een rij gezet!

Een vakantiehuis in de Limousin: bossen en meren in Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in Limousin
Aanmelden