Alle bestemmingen in Jura

Alle vakantiehuizen in Jura

Het departement Jura is nog vrij onontdekt. De helft van de Jura is bedekt met prachtige groene bossen, bergen en koele kloven. De wijngebieden van Arbois produceren enkele van de beste wijnen uit de Jura. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen er vlakbij.

Druipsteengrotten

In de Jura ontdekt u prachtige rivierdalen, frisse blauwe meren en uitgestrekte bossen. Opvallende bergplooien, onderaardse rivieren, diepe kloven en koele grotten horen bij de Jura. De Crêt de la Neige (1718 m) is de hoogste top. Onze vakantiehuizen in de Jura liggen altijd gunstig.

Een vakantiehuisje in de bossen

Uw vakantiehuis in de Jura ligt vaak bij een bos. Voorbij Chapelle-de-Bois komt u in de regio van de grote bossen. Saint-Claude is de hoofdstad van deze hooggelegen streek en is gelegen in een oogverblindend landschap. Vanaf het terras van uw vakantiehuisje of gîte heeft u uitzicht op dat landschap.

Landelijke vakantiewoning in de Jura

U hebt vanzelfsprekend alle comfort in uw vakantiehuis in de Jura. Uw vakantiehuisje ligt soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Het vakantiehuis in de Jura ligt landelijk, maar altijd vlakbij een interessante bezienswaardigheid of een leuk verscholen dorpje. Zomaar een oud dorpje in de Franche-Comté. De bewoners spelen hier nog graag een spelletje jeu de boules.

Vakantiehuisje huren aan de Transjurassienne

Een vakantie in de Jura betekent vooral genieten van de natuur. De Transjurassienne is de ultieme uitdaging. Dit is een 76 km lang traject waarbij het massief van de Jura wordt gevolgd tussen Lamoura en Mouthe. In de winter wordt het traject volbracht op de langlaufski’s.

Jubelende Jura

Een vakantiehuis in de Jura geeft u het jubelende Franse vakantiegevoel. Voeg daaraan toe het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de bewoners. De Franche-Comté heeft veel te bieden. Heel veel. Ervaar dat feestgevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje.

 

Vakantiehuisje tussen de wijngaarden

Beboste bergen, meren en watervallen

  • Veelzijdige landschap met plateaus en hoge bergpieken
  • Geen massabestemming, wel rust, ruimte en natuur
  • Geweldige recreatiemeren met mooie zandstranden
  • Veel rivieren en watervallen zoals de Cascade du Hérisson
  • Watersporten: zeilen, surfen, kanoën, zwemmen, vissen
  • Mountainbiken, wandelen, paardrijden en klimmen
  • Fraaie uitzichtpunten langs de rivieren de Doubs en de Loue

Vakantie in de Jura: beboste bergen en natuur in Frankrijk

Boek uw vakantiehuis in de Jura! Dit prachtige deel van Frankrijk is vernoemd naar het Latijnse "Jura", wat bos betekent. Nog altijd is bijna de helft van de bergachtige Jura bedekt met enorme bossen! Helemaal goed als u in de vakantie van de natuur en gezonde berglucht wilt genieten. Voor de afwisseling zijn er leuke stadjes vol tradities en bezienswaardigheden. Ter verkoeling bezoekt u de grote meren waar u kunt zwemmen, zeilen en surfen dat het een lieve lust is.

De Jura is populair bij rustzoekers en liefhebbers van ongerepte natuur. Met een vakantiehuis in de Jura combineert u de beboste bergen en natuur met interessante historische stadjes.

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en chalets in de Jura

Bezoek onze website en bekijk op uw gemak alle vakantiehuizen. In de Jura staan bijna alle vakantiehuizen geheel vrij. Ook kunt u vakantiewoningen of chalets reserveren, vaak op kleinschalige parken.
Sommige vakantiehuizen beschikken over een eigen zwembad. Heerlijk in een zonnige vakantie! Of verras in het voor- of laagseizoen uw partner met een romantisch vakantiehuis.

De natuur in de Jura

Een vakantie in de Jura betekent natuur. De Jura bestaat uit parallelle bergketens die in Frankrijk en Zwitserland van noord naar zuid lopen. De hoogste top ligt in Frankrijk: de Crêt de la Neige (1.718 m). De natuur in de Jura is werkelijk overweldigend en bijna de helft van het landoppervlak is bedekt met bos! Hier maakt u vanaf uw vakantie lange wandelingen of tochten op de mountainbike. Met wat geluk komt u zelfs gemzen tegen! Behalve bergen en heuvels vindt u ook wijngaarden, weilanden en mooie meren en kleine riviertjes vol forel. Ideaal voor een vakantie in een vakantiehuis!

Waterpret in de Jura

De Jura is geliefd vanwege de vele grote meren. De bekendste zijn het Lac de Vouglans en het Lac de Chalain. Hier is het in de vakantie heerlijk zwemmen en op de strandjes kunt u lekker picknicken. Bij de grotere meren kunt u zeilboten, surfplanken en waterfietsen huren en vaak zijn er terrasjes en restaurants. Zo hoeft u 's middags niet terug naar uw vakantiehuis voor de lunch! Op de bergstromen is het fantastisch raften en kajakken en in de uitgesleten spelonken kunt u canyoning beoefenen. Doet u het liever rustig aan in de vakantie? Gooi een hengel uit in de bergbeekjes!

Bezienswaardigheden in de Jura

Verken de bezienswaardigheden in de Jura vanuit een vakantiehuis! Bewonder de watervallen van Hérisson en Billaude, en het landschap vanaf de vele gemarkeerde uitzichtpunten. Saint Claude is het stadje van de pijpenmakers en de diamantslijpers. Het historische Belfort is versterkt volgens de militaire architectuur van Vauban. Bezoek in uw vakantie kleine dorpjes met vakwerkboerderijen. Cirque de Baume, een indrukwekkende kloof, en de vele grotten of het Oranje-kasteel Arlay. En rondom het stadje Arbois wordt prima wijn verbouwd. Neem eens een mooie fles mee naar uw vakantiehuis!

Vakantiehuizen in de Jura: beboste bergen en natuur in Frankrijk

De Jura is geliefd bij rustzoekers en liefhebbers van ongerepte natuur. Met een vakantie in de Jura combineert u de beboste bergen en natuur met interessante historische stadjes.


Een vakantiehuis in de Jura: beboste bergen en natuur in Frankrijk!

 

Alle vakantiehuizen in Jura
Aanmelden