Alle bestemmingen in Gironde

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in de Gironde

Vakantie in de Gironde laat zich slechts in twee woorden beschrijven. Onovertroffen veelzijdig. Niet in de laatste plaats omdat de Gironde in Aquitaine het grootste departement is en Bordeaux met haar rijke wijncultuur een enorme aantrekkingkracht heeft. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen centraal.

Bordeaux

Een bezoek aan de wijngaarden en de stad Bordeaux staan bovenaan uw lijstje. Geen wonder. Wat dacht u van het 18e eeuwse Grand Théatre op het drukke Place de la Comédie waar vroeger het Romeinse forum lag of de Place des Quinconces uit de 19e eeuw, het grootste plein van Europa. Onze vakantiehuizen in de Gironde zijn met zorg geselecteerd.

Vakantiehuisje huren bij een château

Uw vakantiehuis in de Gironde ligt nooit ver van een spannend kasteel. Het autovrije Bourg-sur-Gironde is een oude vestingstad. In de bovenstad van Bourg staat het Château de la Citadelle. Tegenwoordig is er het Musée Hippomobile in gevestigd. Vanuit uw vakantiehuisje is een kasteel snel te bereiken.

Vakantiewoningen in de Gironde

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Gironde. Het vakantiehuisje of gîte ligt centraal, vaak in een vakantiepark, en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw vakantiehuis in de Gironde ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels. U ruikt de Oceaan.

De Sahara in Frankrijk

De brede stranden en duinen van de Gironde zijn wereldberoemd. Zo ook de Dune du Pyla. Dit duin strekt zich uit over 500 meter van oost naar west en over drie kilometer van noord naar zuid, en steekt maar liefst 107 meter boven de zeespiegel uit. Wat een uitzicht!

Uitgerust Gironde

Een vakantiehuis in de Gironde geeft u het complete Franse vakantiegevoel. Het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek completeren dat gevoel. De Gironde heeft alles. Ervaar dat gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje. Pas wanneer u uitgerust terugkomt zijn wij tevreden. 

Vakantiehuisje en wijncultuur

Vakantie in de Gironde: brede stranden en heerlijke wijn

Vier uw vakantie in de Gironde! De Gironde is geliefd vanwege zijn fraaie, brede stranden aan de Atlantische Oceaan. En natuurlijk vanwege die fantastische wijn die hier wordt gemaakt: de Bordeaux! De wijnhuizen van de Gironde zijn de beste van heel Frankrijk. In de middeleeuwen werd de Gironde bevochten om de wijn. De fraaie kastelen zijn getuigen van deze roerige tijd.

Geniet van de brede zandstranden en de beroemdste wijn van Frankrijk. Reserveer voor uw mooiste vakantie in de Gironde een vakantiehuis bij Topic Travel!

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in de Gironde

Bij Topic Travel reserveert u de fraaiste vakantiehuizen in de Gironde. Veelal staan de vakantiehuizen helemaal vrij. Maar u kunt ook appartementen en vakantiewoningen reserveren, in kleinschalige vakantieparken.

Veel vakantiehuizen in de Gironde liggen bij zee en strand. Ook kunt een vakantiehuis met een zwembad reserveren. Dat is in de vakantie leuk voor de kids! Of reserveer een vakantiehuis in het laagseizoen en ontdek de Gironde romantisch om met uw partner.

Het strand in de Gironde

De zandstranden van de Gironde zijn bijzonder fraai. Daarom liggen veel vakantiehuizen in de Gironde aan of bij zee. De stranden zijn zeer breed en strekken zich langs de gehele kust uit. Op veel plaatsen kunt u surfplanken en zeilboten huren en er zijn gezellige terrassen en restaurantjes. Meteen achter de stranden liggen de duinen en de diepe bossen van pijnbomen. Het duin van Pyla is maar liefst 114 meter hoog! In de Gironde kunt u heerlijk wandelen en fietstochten maken over uitgezette paden. Soms direct vanaf uw vakantiehuis. Liever zoet water? De Gironde heeft enkele enorme meren met prima zandstranden!

Wijn in de Gironde

De Gironde is in de eerste plaats de wieg van de Bordeaux, de beroemdste wijn ter wereld. Rondom de historische stad Bordeaux liggen de bekendste wijnkastelen van Frankrijk. Klinkende namen als Mouton-Rothschild, St. Emillion en Latour. Bezoek in uw vakantie deze wijnkastelen, omringd door zonnige hellingen met wijngaarden. Wist u dat de middeleeuwse economie van Engeland bijna letterlijk dreef op de import van wijn uit de bezette Gironde?

Het is dus niet raar als u na een dagtocht met een kistje wijn thuis komt in uw vakantiehuis!

Het binnenland van de Gironde

Uw vakantiehuis is de perfecte basis om het binnenland van de Gironde te ontdekken. Bezoek pittoreske dorpjes als Saint-Macaire en Sauveterre-de-Guyenne, en het stadje Bazas met zijn arcadeplein en kathedraal. De stoere kastelen uit de honderdjarige oorlog tussen de Engelsen en de Fransen. Roquetaillade, Saint Emilion en Villandraut zijn enkele voorbeelden. Ook mooi is Cazeneuve, het romantische kasteel van Hendrik IV. Reserveer in uw vakantie een dag voor het oude centrum van Bordeaux: musea, winkels en natuurlijk fantastische restaurants!

Vakantiehuizen in de Gironde: brede stranden en heerlijke wijn

Ontdek de Gironde. Geniet van de brede zandstranden en de beroemdste wijn van Frankrijk. Bij Topic Travel reserveert u de fraaiste vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in de Gironde!

Een vakantiehuis in de Gironde: brede stranden en heerlijke wijn!

Alle vakantiehuizen in Gironde
Aanmelden