Topic Travel plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en voor advertentiedoeleinden. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie

Een selectie van onze vakantiehuizen in de Franse Alpen

Alle vakantiehuizen in de Franse Alpen
Frankrijk, Franse Alpen, Rhône Alpes, Saint-Jean-d'Aulps
15 personen
7 slaapkamers
Frankrijk, Franse Alpen, Rhône Alpes, Arâches-la-Frasse
10 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Franse Alpen, Rhône Alpes, Mont-de-Lans (Les Deux-Alpes)
6 personen
1 slaapkamer
4 personen
1 slaapkamer

Vakantiehuisje tussen bergmeren

  • Algemeen
  • Toeristische info

Een vakantie in de Franse Alpen is een vakantie voor levensgenieters. Een goede keus. U bent zonder twijfel een natuurliefhebber en een rustzoeker. U houdt van frisse bergmeren, blauwe gletsjerdalen en uitgestrekte frisgroene alpenweiden. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen ook in de bergen.

Het weer in de Alpen

Het weer en klimaat in de Franse Alpen is, met minder dan 70 mm neerslag per jaar, goed te noemen. De temperatuur in de zomer ligt rond de 30°C, met maxima van 35°C. Onze vakantiehuizen in de Franse Alpen hebben altijd mooi weer. Nou ja, bijna altijd.

Een vakantiehuisje bij een gletsjer

Uw vakantiehuis in de Franse Alpen is de ideale basis voor lange indrukwekkende wandeltochten door de bergen. Indien u een andere sportieve uitdaging zoekt, hebben de Alpen ook veel te bieden. Vanaf het terras van uw vakantiehuisje, chalet of gîte heeft u een fenomenaal uitzicht op een overweldigend berglandschap.

Vakantiewoningen in de Franse Alpen

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Franse Alpen. Het vakantiehuisje ligt centraal, en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw vakantiehuis in de Franse Alpen ligt landelijk in de bergen, maar altijd vlakbij een gezellig dorpje. Een bergdorpje waar de koster nog zelf de geiten naar de weide brengt. U kijkt geamuseerd toe.

Culinair vakantiehuisje huren

Een vakantie in de Rhône-Alpes betekent ook genieten van de streekgerechten. Het bekendste geitenkaasje uit de streek is de banon, een cilindrisch kaasje dat van geiten-, schapen- of koeienmelk wordt gemaakt en een nootachtige smaak heeft. Het wordt gewikkeld in kastanjebladeren en dichtgebonden met raffia.

Zorgeloze Alpen

Een vakantiehuis in de Franse Alpen geeft u het zorgeloze vakantiegevoel. Tel daarbij op het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek. De regio Rhône-Alpes heeft veel. Heel veel. Ervaar dat Alpine gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje. U komt Alpenfris en uitgerust weer terug. Daar zorgen wij voor.