Alle vakantiehuizen in Drôme

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in de Drôme

Een vakantie in de Drôme is een vakantie voor avonturiers. Het kalkmassief van de Vercors nodigt u graag uit. De Vercors ligt in de departementen Isère en Drôme en behoort tot de meest indrukwekkende natuurparken van Frankrijk. Deze woeste wildernis bestaat uit diepe kloven, heldere watervallen en geheimzinnige naaldbossen. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen overal vlakbij.

Clairette de Die

De gemeente Die ligt op ongeveer 1 uur afstand van Valence, de hoofdstad van het departement. Die is de plaats waar al eeuwenlang de licht mousserende, goudkleurige, laag alcoholische Clairette de Die vandaan komt. Proeven? Onze vakantiehuizen in de Drôme zijn met zorg geselecteerd.

Vakantiehuisje huren bij een Château

Uw vakantiehuis in de Drôme ligt nooit ver van een spannend kasteel. Het Château de Grignan ligt schilderachtig op een heuvel en wordt omringd door paarse lavendelvelden. Vanaf het kasteelterras kunt u kijken tot aan de Monts Vivarais in de Ardèche. Vanuit uw vakantiehuisje of gîte heeft u een geweldig uitzicht op het landschap van de Rhône-Alpes.

Vakantiewoningen in de Drôme

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Drôme. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt centraal, vaak op een vakantiepark met zwembad, en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw kindvriendelijke vakantiehuis in de Drôme ligt landelijk tussen glooiende groene heuvels en grillige grijze bergen.

Truffels en olijven

Een vakantie in de Drôme betekent culinair genieten. Typische streekgerechten uit de Drôme zijn truffels, olijven uit Nyons, kastanjes, geitenkaas en parelhoen. In Nyons, Valence en Die worden regelmatig feesten gehouden met een overvloed aan streekgerechten.

Uitgerust Drôme

Een vakantiehuis in de Drôme geeft u een fantastisch Frans vakantiegevoel. Het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek maken het compleet. De Rhône-Alpes heeft alles. Ervaar dat Provençale gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje. U komt uitgerust weer terug!

Vakantiehuisje voor avonturiers

Een weldaad van rust en natuur

  • Spectaculair raften op snelstromende bergrivieren
  • Glooiende heuvels, valleien en woeste bergkammen
  • Prachtige panorama's op Provençaalse landschappen
  • Mountainbiken, klimmen, kanoën en wandelen
  • Culinaire lekkernijen zoals geitenkaas en noga

Vakantie in de Drôme: een weldaad aan rust en natuur

Beleef uw vakantie in de Drôme! Een prachtige streek in Zuid-Frankrijk. Paarse lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden en eindeloze velden met zonnebloemen. Afgewisseld door indrukwekkende bergkammen, beekjes en af en toe een heel oud stadje. Dat is de Drôme!

De Drôme is een weldaad als u een sereen landschap en rust op prijs stelt. Reserveer uw vakantiehuis bij Topic Travel voor uw mooiste vakantie in de Drôme!

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Drôme

Bij Topic Travel reserveert u eersteklas vakantiehuizen in de Drôme. De meeste van de vakantiehuizen staan geheel vrij en vaak hebben ze een zwembad. Maar u kunt ook vakantiewoningen en appartementen reserveren in een kleinschalig parkje met een gezamenlijk zwembad.

Liever op vakantie in het goedkopere laagseizoen? Reserveer uw vakantiehuis in het voor- of najaar, romantiek gegarandeerd!

De natuur in de Drôme

De natuur in de Drôme is onaangetast en werkelijk beeldschoon. Stoere bergen en heuvels, bedekt met bos en rotspartijen, nodigen u uit tot het maken van lange wandelingen en tochten met de mountainbike. Langs beekjes, idyllische watervallen en herdershutjes, genieten van de stilte en de rust. Onderweg ontkomt u niet aan prachtige panorama's op de groene bergen en de dalen. Verrekijker mee om de vogels en het wild te spotten: mouflons, gieren en zelfs arenden! De auto laat u lekker een dagje bij uw vakantiehuis staan.

Waterpret in de Drôme

Net als vrijwel alle Franse departementen draagt de Drôme de naam van een gelijknamige rivier. De rivier de Drôme ontspringt bij het skiplaatsje Valdrôme en slingert zich door een betoverend landschap om ongeveer 100 km verder naar het Westen uit te monden in de Rhône. Op de Drôme en de vele andere riviertjes kunt u fantastisch raften, kanoën en kajakken. In de Drôme zijn veel buitensportorganisaties actief. Of neem plaats op een strandje en geniet van de zon! Bij uw vakantiehuis in de Drôme is altijd wel zo'n riviertje of beekje in de buurt.

Bezienswaardigheden in de Drôme

Maak vanaf uw vakantiehuis een tocht met de auto langs de schitterend gelegen rivier de Drôme, of volg de andere indrukwekkende routes door de natuur. Bezoek het gallo-romeinse Die, met stadswallen, kathedraal, en de prachtige kapel St. Nicolas. Nyons, omringd door olijfboomgaarden, het centrum van de Franse olijfindustrie. Cliousclat is het pittoreske dorpje van de pottenbakkers en Dieulefit van de glasblazers. Het wijnstadje Clairette de Die, en Crest met de hoogstgelegen slottoren van Frankrijk. Verwacht hier geen horden toeristen en pompeuze attracties. Want gelukkig voor u staat de Drôme op maar weinig toeristische kaarten!

Vakantiehuizen in de Drôme: een weldaad aan rust en natuur

De Drôme is een weldaad als u een sereen landschap en rust op prijs stelt. Bij Topic Travel reserveert u de mooiste vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Drôme.

Een vakantiehuis in de Drôme: een weldaad aan rust en natuur!

Alle vakantiehuizen in Drôme
Aanmelden