Een selectie van onze vakantiehuizen in Vélines

Alle vakantiehuizen in Vélines
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Vélines
8 personen
4 slaapkamers

Vakantiehuizen in de omgeving van Vélines

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Port-Sainte-Foy-et-Ponchapt
12 personen
6 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Pineuilh
8 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-André-et-Appelles
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Cibard
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Cibard
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Pierre-sur-Dropt
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Cunèges
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Frontenac
15 personen
6 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Sigoulès
6 personen
3 slaapkamers

Vakantie in Vélines

  • Toeristische info

Uw vakantiehuis bij Vélines ligt in de Dordogne, een departement in Frankrijk met maar liefst 2000 zonuren per jaar en een overweldigend aanbod aan stoere kastelen, koele grotten en dorpjes waar al eeuwenlang wijn wordt geproduceerd. Vélines ligt tussen Bergerac en Bordeaux in. Het gebied eromheen produceert AOC wijnen als Montravel en Hautmontravel.

Montcaret
Dit is een van die serene plaatsjes in de Dordogne waar alles om de wijn draait en de burgemeester nog volop meehelpt om de druivenoogst binnen te halen. In het nabijgelegen Montcaret vindt u de beroemde ruïnes uit de Gallo-Romeinse tijd en in het museum kunt u de thermen, die getuigen van een rijk verleden, nog bewonderen.

Alles dichtbij uw vakantiehuis bij Vélines
Het middeleeuwse Bergerac, met de Église Notre-Dame en de Église St. Jacque, ligt dichtbij uw vakantiehuis bij Vélines. Hier kijkt u werkelijk uw ogen uit. Nauwe straatjes en gezellige pleintjes wisselen elkaar af. Gek op musea? Het Musée du Tabac presenteert graag de geschiedenis over de tabaksoogst met veel oude prenten en een grote pijpencollectie.

Bordeaux
Natuurlijk brengt u een bezoek aan de culturele stad Bordeaux. Lekker slenteren op de Place de la Comédie, waar vroeger het Romeinse forum lag, en in stijl lunchen of dineren. U eet lamsvlees of misschien wel Foie Gras met gekonfijte uien, vergezeld van een mooi glas Pomerol met een dieprode kleur. Deze wijn wordt meestal van de merlotdruif gemaakt en geurt naar kruidig bessenfruit.

Monbazillac
Uw gîte of vakantiewoning bij Vélines beschikt over een prachtig terras met fraai uitzicht en ligt zeer centraal met leuke plaatsjes in de buurt. Verscholen tussen de wijnvelden vinden we Monbazillac, met het beroemde Château de Monbazillac. Reeds in de 16e eeuw en 17e eeuw was de Monbazillac de belangrijkste wijn van de streek. Enfin, u gaat het allemaal ervaren tijdens uw droomvakantie in de Dordogne.