Een selectie van onze vakantiehuizen in Sainte-Alvère

Alle vakantiehuizen in Sainte-Alvère

Vakantiehuizen in de omgeving van Sainte-Alvère

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Sainte-Foy-de-Longas
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Trémolat
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Cendrieux
7 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Fouleix
10 personen
5 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Couze-et-Saint-Front
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Liorac-sur-Louyre
16 personen
7 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Lalinde
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Coux-et-Bigaroque
9 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Lamonzie-Montastruc
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Marsaneix
6 personen
3 slaapkamers

Vakantie in Sainte-Alvère

  • Toeristische info

Uw vakantiehuis bij Sainte-Alvère ligt in de Dordogne, een streek die grossiert in stoere kastelen, eeuwenoude dorpjes met knusse terrasjes en kleurrijke marktjes, prehistorische koele grotten, stoere burchten en serene buurtschappen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Wijnstreek
Sainte-Alvère is een van die leuke oude middeleeuwse plaatsjes in de Dordogne waar u zich direct thuis zult voelen met een intiem centrum, de oude toren, de kerk en het kasteel van Lostanges. Bezoek in de buurt vooral een wijnproeverij, want deze streek is beroemd door haar wijn. Aan de oostkant van Bergerac ligt de Pécharmant en aan de westzijde ligt de beroemde Saint-Émilion.

Bordeaux
Niet ver van uw vakantiehuis bij Sainte-Alvère ligt het kasteel van Monbazillac, waar de bijzondere witte wijn wordt vervaardigd en wat verder weg ligt de grote wijnstad Bordeaux. Bezoek in ieder geval het 18e eeuwse Grand Théatre op het Place de la Comédie waar vroeger het Romeinse forum lag. Tussen Place de la Victoire en Place de la Comédie ligt de frivole winkelstraat Rue Ste Catherine waar u heerlijk kunt winkelen.

Gastronomie
In een van die talloze uitdagende Franse restaurantjes probeert u natuurlijk de beroemde Magret de canard du Périgord of de Cassoulet, een eenpansgerecht met witte haricots bereid volgens authentieke streekrecepten. Dineer heerlijk tot in de late uurtjes buiten op een terras, want het weer in de Périgord is meestal zeer fraai te noemen, met vooral in de zomer hoge gemiddeldes.

Golf nabij uw vakantiehuis bij Sainte-Alvère
In de omgeving van Sainte-Alvère zijn een aantal prima golfbanen waarvan Golf Château les Merles, een 9 holes baan met een prachtig château, een absolute aanrader is. Uw gîte of vakantiewoning bij Sainte-Alvère beschikt over een prachtig terras met fraai uitzicht en ligt zeer centraal voor alle uitstapjes in de Dordogne. Volgend jaar weer naar de Dordogne?