Een selectie van onze vakantiehuizen in Saint-Cyprien

Alle vakantiehuizen in Saint-Cyprien

Vakantiehuizen in de omgeving van Saint-Cyprien

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Le Boulou
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Le Barcarès
7 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Le Barcarès
5 personen
1 slaapkamer
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Prunet-et-Belpuig
7 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Marsal
8 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Laurent-de-Cerdans
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Saint-Laurent-de-Cerdans
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Fraissé-des-Corbières
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Villesèque-des-Corbières
6 personen
1 slaapkamer

Vakantie in Saint-Cyprien

  • Toeristische info

Wist u dat de Dordogne een van de meeste geliefde streken van Frankrijk is? Niet zo verwonderlijk omdat u in de Périgord, zoals de Fransen het departement noemen, zoveel bezienswaardigheden aantreft dat het u snel gaat duizelen. Kastelen, burchten, oude middeleeuwse dorpjes en niet in de laatste plaats grotten. De beroemde prehistorische grotten van Lascaux liggen ook in de Dordogne en uw vakantiehuis bij Saint-Cyprien ligt zeer centraal.

Aquarium van Périgord Noir

Saint-Cyprien is één van die typische Dordogne dorpjes, op een steenworp van de rivier, die om aandacht schreeuwen. Niet zo gek, want de Augustijner abdij, de oude klokkentoren en het middeleeuwse centrum zijn echte publiekstrekkers. Andere beroemde dorpjes als Beynac, Milandes, Castelnaud, Fayrac liggen vlakbij, maar ook het Aquarium van Périgord Noir, de Grot van Bara-Bahau en het Pretpark Jacquou Parc liggen in de buurt.

Kasteel van Castelnaud

Bezienswaardigheden lijken er speciaal voor u te zijn neergezet en uw vakantiehuis bij Saint-Cyprien ligt ideaal voor het maken van uitstapjes. Het kasteel van Castelnaud ligt op 10 km van Sarlat-la-Canéda en is echt de moeite waard. Het kasteel dateert uit de dertiende eeuw en speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tegen de Engelsen.

Paté de Foie Gras

Lekkernijen als honing, aardbeien, truffels en walnoten vormen de basis voor veel gerechten en de ganzen en eenden leveren de beroemde paté de Foie Gras (ganzenlever) en Confit de Canard. Aan de oostkant van Bergerac ligt de Pécharmant, een wijngebied waar de volle rode wijn vandaan komt.

Leuke stadjes nabij uw vakantiehuis in Saint-Cyprien

Niet zo ver van uw vakantiewoning of gîte bij Saint-Cyprien liggen Sarlat-la-Canéda en Bergerac met oneindig veel leuke winkeltjes, terrasjes en bezienswaardigheden. De Église Notre-Dame en de Église St. Jacques in Bergerac zijn te bewonderen in de oude autovrije binnenstad, waar het overigens ook heerlijk winkelen is.