Een selectie van onze vakantiehuizen in Ribérac

Alle vakantiehuizen in Ribérac

Vakantiehuizen in de omgeving van Ribérac

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Lusignac
10 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Lusignac
16 personen
6 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Verteillac
6 personen
3 slaapkamers
14 personen
7 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Champagne-et-Fontaine
10 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Neuvic
4 personen
2 slaapkamers
16 personen
8 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Sourzac
21 personen
10 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Chalais
6 personen
3 slaapkamers
8 personen
4 slaapkamers

Vakantie in Ribérac

  • Toeristische info

Uw vakantiehuis bij Ribérac ligt in de Périgord Nord, een van die betoverende departementen in Frankrijk waar u altijd wilt terugkomen. De Dordogne grossiert werkelijk in bezienswaardigheden. Kastelen, grotten, musea en pastorale middeleeuwse dorpjes waar de burgemeester nog helpt om de koeien van het land te halen. Een regio waar u altijd tijd tekort komt om de dag te vullen, dát is de Dordogne.

Bezienswaardigheden
Ribérac is een van die leuke dorpjes in het noorden van het departement waar de gastvrijheid van de Périgourdins geen grenzen kent. Uw vakantiehuis bij Ribérac ligt dichtbij alle bezienswaardigheden. Wat dacht u van de kerk Notre-Dame in Ribérac, Périqueux, het kasteel van Montardy, het Aquarium van Périgord Noir, het kasteel van La Rigale of iets verder weg de grotten van Lascaux? Uw vakantiehuis bij Ribérac is de ideale uitvalsbasis.

Honderdjarige Oorlog
Het kasteel Castelnaud vlakbij Sarlat-la-Canéda is gebouwd in de dertiende eeuw en speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tegen de Engelsen. Het kasteel is na de middeleeuwen lange tijd onbewoond gebleven. Bezienswaardigheden lijken er speciaal voor u te zijn neergezet, alleen al in de directe omgeving van Ribérac liggen 8 kastelen en ontelbare kerken.

Confit de Canard
Kruiden als tijm, rozemarijn en basilicum worden veelvuldig toegepast in de exquise Franse keuken. De beroemde paté de Foie Gras (ganzenlever) en Confit de Canard horen bij deze streek zoals wijn hoort bij Frankrijk. In de Dordogne is het eten en drinken belangrijk en de Fransen nemen terecht alle tijd voor een goede maaltijd en een mooi glas Monbazillac. U ook?

Golfen nabij uw vakantiehuis in Ribérac
Indien u graag een balletje slaat dan is de Golf Public De Perigueux een aanrader en goed te combineren met een dagje Perigueux. Oude middeleeuwse straatjes en oneindig veel gezellige terrasjes wisselen elkaar af. In de directe omgeving vinden we uitgestrekte wouden van kastanjes, zomereiken en groene zeedennen. Dat wordt dus heerlijk wandelen.