Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in de Dordogne

Het land van 1000 kastelen ligt in de Franse regio Aquitaine en bestaat voor het grootste gedeelte uit een kalksteenplateau. De gelijknamige rivier komt voort uit de stroompjes Dorde en Dogne en ontspringt in het Centraal Massief. Dit is het land van de Foie Gras (ganzenlever) en Confit de Canard. Al onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen in de buurt van wat bijzonders.

Vakantiehuizen en kastelen

In dit heuvelachtig landschap bedekt met weiden, gescheiden door bossen van eiken en kastanjes ligt uw vakantiehuisje. In dit gebied stromen de trotse rivieren Beauronne en Vern. We vinden in dit gebied naast veel kastelen vooral uitgestrekte wouden van zomereiken, kastanjes en zeedennen.

Vakantiehuisje met allure

Uw luxe vakantiehuis in de Dordogne ligt aantrekkelijk in de schilderachtige natuur en dicht bij veel bezienswaardigheden. De Périgourdinse gastvrijheid is overweldigend. U houdt van de serene rust en het lieflijke achterland. U bezoekt graag een beroemd restaurant in de buurt. Vanaf het terras van uw vrijstaande vakantiehuis of gîte heeft u soms uitzicht op de kastelen.

Vakantiewoningen huren in de Dordogne

U kunt alle comfort verwachten in uw vakantiehuis in de Dordogne. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt meestal op een vakantiepark met leuke vakantievilla’s of huizen. Uw vakantiehuis in de Dordogne ligt natuurlijk landelijk en heeft een fraai uitzicht. Veel van onze vakantiehuizen in de Dordogne zijn kindvriendelijk en hebben meestal een zwembad.

Uw vakantiehuisje aan de rivier

Uw kinderen worden ongetwijfeld enthousiast van hun vakantie in de Dordogne. Veel activiteiten bevinden zich binnen een redelijke afstand van uw vakantiehuisje. Neem ze eens mee naar een spannend kasteel of ga kanovaren op de Dordogne met afsluitend een picknick.

Rijke uitstraling

De gastvrijheid van de Périgourdins, het milde klimaat, de rijke uitstraling van de streek en het enorme aantal bezienswaardigheden zijn overweldigend. Laat u betoveren door de regio en ervaar dat ultieme vakantie gevoel vanuit uw vakantiehuisje in de Dordogne.

Vakantiehuis huren in de Dordogne

Al het goede van Frankrijk

  • Frisgroen heuvellandschap vol sprankelende beekjes
  • Wereldberoemde grotschilderingen van Lascaux
  • Land van 1000 kastelen: Puymartin, Castelnaud, Beynac
  • Truffels, foie gras, confit de canard, forel, kastanjes
  • Adembenemende middeleeuwse stadjes
  • Wijnen van Duras, Bergerac en de befaamde Monbazillac

Vakantie in de Dordogne: al het goede van Frankrijk

Reserveer uw vakantiehuis in de Dordogne! Volgens kenners het mooiste deel van Frankrijk. Een beeldschoon landschap van heuvels met bossen en prachtige rivieren. Niet voor niets is deze streek vernoemd naar de rivier de Dordogne. Ontdek de fraaie natuur, bezoek de historische stadjes en bewonder de kastelen. In de restaurants wordt u verrast met heerlijke gerechten, de Dordogne is een culinair paradijs! In de Dordogne liggen de mooiste vakantiehuizen al op u te wachten.

Geniet in de Dordogne van al het goede van Frankrijk. Reserveer uw vakantiehuis bij Topic Travel voor een onvergetelijke vakantie in de Dordogne!

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in de Dordogne

Topic Travel heeft voor u de mooiste vakantiehuizen in de Dordogne geselecteerd. Vrijwel alle vakantiehuizen zijn vrijstaand en vaak voorzien van een eigen zwembad.

Maar ook kunt appartementen reserveren, of vakantiewoningen in een kleinschalig parkje met een gedeeld zwembad. Zo maken de kinderen gemakkelijk vriendjes in de vakantie. Of ontdek de romantiek van de Dordogne. Reserveer dan en vakantiehuis in het laagseizoen!

Rivieren en meren in de Dordogne

De Dordogne is vooral bekend vanwege de gelijknamige rivier. Op veel plaatsen langs de Dordogne zijn strandjes voor een heerlijk dagje aan het water. Lekker zwemmen, zonnen, picknicken en vissen in de vakantie. Of huur een kano voor een spannende dag op de Dordogne! Net zo fraai zijn de rivieren de Vézère en de Dronne en talrijke kleine beekjes. En wat dacht u van de vele meren die de Dordogne rijk is? Vaak voorzien van een zandstrand met speeltuin en een restaurantje. Hartstikke leuk voor de kleintjes! Rivieren en meren zijn nooit ver verwijderd van uw vakantiehuis in de Dordogne.

Prachtige plaatsjes in de Dordogne

De Dordogne is bezaaid met historische stadjes en pittorske plaatsjes. Neem nou Belvès, Sarlat, Monpazier en Domme. Werkelijk beeldschoon met hun middeleeuwse huisjes en overdekte marktpleinen! Uitstekende restaurants, gezellige terrasjes en winkeltjes. Bezoek de oude steden Bergerac, bekend van Cyrano, en het Romeinse Périgueux. Het pareltje La Roque-Gageac aan de Dordogne en de vele bastidstadjes. Vanuit uw vakantiehuis bent u er zo. Een vakantie in de Dordogne is altijd te kort!

Heerlijk eten in de Dordogne

Verruil de keuken van uw vakantiehuis voor een restaurant in de Dordogne. Hier weten ze wat lekker eten is! Ganzenlever, truffels, eend, forel en rivierkreeft. Allemaal kakelvers en met liefde en vakmanschap bereid. Daar hoort natuurlijk een mooie wijn bij. Wordt het vanavond een Bergerac of een Monbazillac? Een vakantie in de Dordogne betekent culinair genieten!

Bezienswaardigheden in de Dordogne

Behalve de rivieren en oude stadjes is er in de Dordogne nog veel meer te zien. Bezoek ook de stoere kastelen van Montfort, Castelnaud en Lanquais. Het renaissance château van Losse en het enorme kasteel van Biron. Beynac dat boven de Dordogne uittorent. Bewonder de prehistorische tekeningen in het wereldberoemde grotten van Lascaux. Langs de Vézère liggen grotten en belangrijke archeologische vindplaatsen. Voor de kids in de vakantie: het aqua pretpark en het zoetwater aquarium bij Le Bugue. Uw vakantiehuis is een prima basis om de Dordogne te ontdekken!

Vakantiehuizen in de Dordogne: al het goede van Frankrijk

Maak kennis met de Dordogne. Geniet in de Dordogne van al het goede van Frankrijk. Voor een onvergetelijke vakantie in de Dordogne reserveert u appartementen, vakantiewoningen en vakantiehuizen bij Topic Travel!

Een vakantiehuis in de Dordogne: al het goede van Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in de Dordogne
Aanmelden