Een selectie van onze vakantiehuizen in Toulon

Alle vakantiehuizen in Toulon

Vakantiehuizen in de omgeving van Toulon

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Le Revest-les-Eaux
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Six-Fours-les-Plages
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Évenos
8 personen
5 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Carqueiranne
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Hyères
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Hyères
5 personen
1 slaapkamer
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Hyères
7 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Hyères
4 personen
1 slaapkamer
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Garéoult
7 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Côte d'Azur, Garéoult
10 personen
7 slaapkamers

Vakantie in Toulon

  • Toeristische info

Met het hoofdkwartier van de Franse Mediterrane vloot is Toulon de marinestad in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee (zie ook het museum van de marine met zijn rijk versierde barokke entree). Verbaas u over de grote marineschepen, de jolige matrozen tijdens hun weekendverlof in de stad en dat alles in combinatie met het Zuid-Franse 'joie-de-vivre'! Het is er goed winkelen en achter elke hoek ontdekt u wel weer een ander typisch Zuid-Frans pleintje met heerlijke restaurantjes om uit te rusten (u heeft tenslotte vakantie!).

Vergeet u ook niet de traditionele Provençaalse markt midden in het centrum te bezoeken. Als het zonnig en helder is (en dat is hier geen probleem!) dan neemt u de kabelbaan op de Mont Faron voor een spectaculair uitzicht over de mooiste azuurblauwe zee ter wereld.

Grenzend aan Toulon ligt het fort van Six-Fours-Les Plages. Dit 19e eeuwse fort is gebouwd om de kerk St. Pierre. Het fort wordt nu nog steeds gebruikt voor militaire doeleinden en is zelf niet te bezoeken. Wel kunt u met de auto bij het fort parkeren op 210 meter hoogte. U kunt ook de kerk en de ruines van het oorspronkelijke dorp bezoeken. Vanaf het fort heeft u een weids uitzicht over de haven van Toulon.

Indien u genoeg heeft van het bruisende Toulon en moe bent van de vele winkels dan neemt u de boot naar het schiereiland van St.-Mandrier of naar de 3 gouden eilanden Porquerolles, Port Cros en Le Levant die op een paar kilometer uit de kust liggen. De eilanden zijn een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

De volgende dag neemt u weer de auto voor wat tochtjes in de omgeving. Richting het oosten ligt het dorpje Bormes-les-Mimosas (38 km), het mooiste bloemendorpje ter wereld. Alles is er even lieflijk en u heeft een schitterend uitzicht. Na al deze natuurpracht is het tijd voor het mondaine leven in St. Tropez (69 km), waar u zich kunt vergapen aan de Nouveau Riche met hun gigantische zeiljachten.