Een selectie van onze vakantiehuizen in Moustiers-Sainte-Marie

Alle vakantiehuizen in Moustiers-Sainte-Marie
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Moustiers-Sainte-Marie
4 personen
2 slaapkamers

Vakantiehuizen in de omgeving van Moustiers-Sainte-Marie

Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Aiguines
6 personen
3 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Montpézat
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Artignosc-sur-Verdon
10 personen
5 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Artignosc-sur-Verdon
10 personen
5 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Aups
8 personen
3 slaapkamers
10 personen
6 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Régusse
8 personen
4 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Aups
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Zuid-Frankrijk, Provence, Aups
8 personen
4 slaapkamers

Vakantie in Moustiers-Sainte-Marie

  • Toeristische info

Moustiers-Sainte-Marie heeft smalle middeleeuwse straatjes en gewelfde gangen en is beroemd door het speciale aardewerk. Een monnik uit Italië leerde een plaatselijke pottenbakker het geheim uit het oosten voor het maken van stannifeerkeramiek. Zo ontstond een traditie. Er is een keramiekmuseum en er zijn veel keramiekwinkels. Uw vakantiehuis in Moustiers-Sainte-Marie ligt centraal en biedt alle mogelijkheden voor een actieve vakantie.

Sir Blacas
De Notre-Dame kerk uit de 12e eeuw is beroemd door haar Romaanse klokkentoren gesneden uit goudbruin tufsteen, maar nog beroemder is de gouden ster, deze hangt boven de Notre-Dame de Beauvoir kapel. De ketting met de ster was een belofte van Sir Blacas, een ridder die na een lange gevangenschap terugkeerde na de kruistochten.

Notre-Dame de Beauvoir kapel
Deze kapel, hoog boven het dorp, dateert uit de 8e eeuw en werd later nog twee maal gerestaureerd. De kapel is eigenlijk gebouwd op de plaats van een nog oudere kapel uit de 5e eeuw. De steile wandeling naar de kapel is door de eeuwen heen vaak belopen voor bedevaarten. Bij helder weer kunt u hiervandaan uw vakantiehuisje bij Moustiers-Sainte-Marie zien liggen.

Lac de Sainte Croix
Het turquoise meer werd gevormd door de Barrage de Sante-Croix. Aan de noordoostkant van het meer bij de Pont du Galetas verbergt een bijna onzichtbare sleuf in de bergwand de ruige Verdon canyon. Het meer is op het breedste gedeelte ongeveer 10 km lang en 3 km breed. Uw vakantiehuisje bij Moustiers-Sainte-Marie ligt hier niet ver vandaan.

Gorges du Verdon
De Gorges liggen tussen Castellane en Moustiers-Sainte-Marie en zijn na de Tara River Canyon in Montenegro, de grootste kloof in Europa met maar liefst 700 meter hoge rotswanden. De kloof bevindt zich in het regionaal natuurpark Verdon. Uw mooie gîte of vakantiewoning bij Moustiers-Sainte-Marie is de ideale uitvalsbasis om de Gorges du Verdon te ontdekken.