Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Charente

Een vakantie in de Charentes is de beste manier om Frankrijk te ontdekken. Charentes is een groene lieflijke en heuvelachtige streek met tal van bezienswaardigheden. U bezoekt interessante steden als Cognac, Rochefort, Saintes, Angoulême, La Rochelle, Poitiers of de naastgelegen regio's Dordogne of Limousin. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen immers overal vlakbij.

Wandelen bij Poitiers

Ten noorden van Poitiers kan de wandelaar zijn hart ophalen. De universiteitsstad Poitiers of Ville d’Art et d’Histoire, heeft veel te bieden en is een belangrijke bezienswaardigheid in de regio Poitou-Charentes. Onze vakantiehuizen in de Charente liggen hier nooit ver vandaan.

Een vakantiehuis vlak bij een kasteel

Uw vakantiehuis in de Charente ligt altijd bij een spannend kasteel en midden in de natuur. De glooiende oevers van het Lac Saint Cyr nodigen uit tot een duik. Vanaf het terras van uw vakantiehuis of gitê heeft u soms een fenomenaal uitzicht op een oogverblindend groen landschap. Uw moment voor de regio Poitou-Charentes.

Landelijke vakantiewoning in de Charente

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Charente. Uw vakantiehuisje ligt soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Het vakantiehuis in de Charentes ligt landelijk, maar altijd vlak bij een interessante bezienswaardigheid of leuk dorpje. Een bijna middeleeuws dorpje waar de bewoners na de lunch nog een spelletje jeu de boules spelen.

Vakantiehuisje huren bij wijnboeren

Een vakantie in de Charentes betekent vooral veel genieten. U bezoekt de beroemde kelders van de huizen Martel en Hennesy in Cognac. Haut-Poitou is een klein wijngebied van kleine wijnboeren die op de wijngaarden van hun landhuizen en kastelen mooie landwijnen verbouwen.

Charmante Charente

Een vakantiehuis in de Charente geeft u het complete Franse vakantiegevoel. Tel daarbij op het enorme aantal bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de streek. De Charentes heeft veel te bieden. Ervaar dat complete gevoel vanuit uw eigen vakantiehuisje. U hebt immers recht op uw vakantie. Toch?

Vakantiehuisje met stijl

Witte stranden, oesters en cognac

  • Fijne, witte zandstranden aan de Atlantische kust
  • Historische steden als La Rochelle, Angoulême en Cognac
  • Schitterende eilanden voor de kust; Ile de Ré en Ile d'Oleron
  • Heuvelachtig binnenland vol wijngaarden en diepe bossen
  • Themapark 'Futuroscope' in Poitiers; leuk uitje voor de hele familie
  • Carré du Poitou, escargots, oesters, mosselen en verse vis

Vakantie in de Charente: rust, ruimte en historie in Frankrijk

Vier een onvergetelijke vakantie in een vakantiehuis in de Charente! Deze streek is vernoemd naar de rivier de Charente die zich in brede bochten door een heuvelachtig landschap slingert. De Charente is het bewijs dat Frankrijk nog steeds gebieden heeft zonder massatoerisme. Gouden wijngaarden, diepe eikenbossen, Romeinse overblijfselen en hier en daar een door de tijd vergeten pittoresk dorpje, zonder opsmuk. Voor de afwisseling gaat u een dagje naar het strand.

In de Charente beleeft u het authentieke Frankrijk: rust, ruimte, een lieflijk landschap en een overvloed aan historie. En het strand ligt om de hoek! Reserveer daarom uw vakantiehuis in de Charente!

Vakantiehuizen in de Charente

De beste vakantiehuizen in de Charente vindt u op onze website. In vrijwel alle gevallen staan de vakantiehuizen volledig vrij en rustig. Een aantal vakantiehuizen is uitgerust met een privé-zwembad; heerlijk in een vakantie in de zomer!

En de Charente biedt volop romantiek voor een vakantie met z'n tweeën. Verras uw partner met een vakantiehuis in het goedkopere voor- of naseizoen!

Het landschap in de Charente

Het landschap in de Charente is een weldaad voor liefhebbers van rust en ruimte. Licht glooiende heuvels met zonnebloemen, graanvelden en wijngaarden. Diepe eikenbossen waar u eindeloos kunt wandelen en mountainbiken. De rivier de Charente en de visrijke kleinere stroompjes nemen de tijd. Gooit u hier in de vakantie gerust een hengel uit: het barst er van de forel! Voor de verkoeling liggen bij Saint-Yrieux en Verneuil grote meren met strandjes en verhuur van bootjes.

Bezienswaardigheden in de Charente

Verken vanuit uw vakantiehuis de Charente! De streek herbergt meer dan vierhonderd Romaanse kerkjes! Dignac, Charras, Sers, Torsac en Lanville, alle van onovertroffen schoonheid en eenvoud. De kathedraal van Angoulême is ook prachtig, net als het historische centrum en de musea van deze stad. Bewonder de kastelen van La Rochefoucauld en Nieuil, en de eeuwenoude overdekte markthal van Villebois-Lavalette. De in een rots uitgehouwen kerk in Aubeterre. Sla zeker het stadje Cognac niet over, het centrum van de gelijknamige likeur, en de vele Cognac-huizen. Neem gerust een mooie fles mee naar uw vakantiehuis!

Het strand van de Charente-Maritieme

In de vakantie een dagje naar het strand? De kuststreek Charente-Maritieme grenst aan de Charente en heeft prachtig witte zandstranden. Hier liggen veel stoere forten in en aan zee (Fort Boyard van de televisie) en de beroemde oesterkwekerijen. Met een brug bereikt u de toeristische eilanden Ile de Ré en Ile d'Oléron. De oude, gezellige stad La Rochelle met zijn haven en geweldige restaurants. En wist u dat van de hele Atlantische kust deze strook de meeste dagen zon ontvangt? Zonminnende strandliefhebbers komen hier in de vakantie tijd te kort.

Vakantiehuizen in de Charente: rust, ruimte en historie in Frankrijk

In de Charente maakt u het authentieke Frankrijk mee. Geniet van de rust en de ruimte, een lieflijk landschap en een overvloed aan historie. En het strand ligt om de hoek! Reserveer daarom uw vakantiehuis in de Charente!

Een vakantie in de Charente: rust, ruimte en historie in Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in Charente
Aanmelden