Alle bestemmingen in Charente-Maritime

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen
Alle vakantiehuizen in Charente-Maritime

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Charente-Maritime

Een vakantie in het departement Charente-Maritime is een prima manier om de westkust van Frankrijk te ontdekken. Dit departement ligt in de regio Poitou-Charentes. Het interessante is dat de eilanden Île de Ré, Île d'Oléron, Île d’Aix en Île Madame onderdeel vormen van de regio. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen vaak bij water.

La Rochelle 250 km strand

La Rochelle is de trotse historische hoofdstad. De kust, beroemd om de oester- en mosselteelt, heeft maar liefst 250 kilometer strand en is zeer veelzijdig. De plek voor onze vakantiehuizen in de Charente-Maritime wordt altijd zorgvuldig uitgekozen. Dus volop genieten.

Een vakantiehuisje met uitzicht

Uw vakantiehuis in de Charente-Maritime ligt centraal. Op het schiereiland van Arvert, tussen Ronce-les-Bains en La Palmyre, kan de stilte u overvallen. De Côte Sauvage is één van de meest ongerepte gebieden aan de kust van Charente-Maritime. Vanaf het terras van uw vakantiehuisje of gîte heeft u meestal uitzicht op een oogverblindend en sereen landschap.

Vakantiewoning in de Charente-Maritime

U hebt uiteraard alle comfort in uw vakantiehuis in de Charente-Maritime. Uw vakantiehuisje ligt vaak in een vakantiepark en in buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Het vakantiehuis in de Charente-Maritime ligt altijd vlakbij een bezienswaardigheid of leuk dorpje. Een dorpje waar de slager de bakker nog waarneemt bij zijn afwezigheid.

Het Grande Plage Île d'Oléron

Een vakantie in de Charente-Maritime betekent vooral veel genieten. U ruikt de Oceaan. Het Grande Plage Île d'Oléron is met een lengte van 9 kilometer het grootste strand van het eiland. U kunt hier duiken, strandzeilen, kitesurfen, windsurfen, kayakken op zee en jetskiën. Als u met de auto komt zijn er genoeg mogelijkheden om op Île de Ré te fietsen.

Complete Poitou-Charentes

Een vakantiehuis in de Charente-Maritime geeft u het echte Franse vakantiegevoel. Deze regio heeft veel bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de streek is ongeëvenaard. De Poitou-Charentes is veelzijdig. Uw vakantiehuisje wacht op uw komst. Hebt u al voorpret?

Vakantiehuisje in het groen

Witte stranden, oesters en cognac

  • Fijne, witte zandstranden aan de Atlantische kust
  • Historische steden als La Rochelle, Angoulême en Cognac
  • Schitterende eilanden voor de kust; Ile de Ré en Ile d'Oleron
  • Heuvelachtig binnenland vol wijnbaarden en diepe bossen
  • Themapark 'Futuroscope' in Poitiers; leuk uitje voor de hele familie
  • Carré du Poitou, escargots, oesters, mosselen en verse vis

Vakantie in de Charente-Maritieme: witte stranden, oesters en forten

Reserveer een vakantiehuis in de Charente-Maritieme! Deze kuststreek draagt de naam van de rivier de Charente en is uitermate geschikt voor een afwisselende strandvakantie. Op de witte stranden is het heerlijk en voor de afwisseling bezoekt u de talloze forten, haventjes, oesterkwekerijen en Romaanse kerkjes.

Van de Franse Atlantische kust ontvangt de Charente-Maritieme de meeste dagen zon! In de Charente-Maritieme beleeft u pas een gevarieerde strandvakantie. Reserveer daarom uw vakantiehuis in de Charente-Maritieme!

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen

Op onze website vindt u de mooiste vakantiehuizen in de Charente-Maritieme. Vrijstaande vakantiehuizen, maar ook vakantiewoningen en appartementen in kleinschalig opgezette vakantieparken. Deze parken hebben altijd een groot zwembad en volop voorzieningen voor de kinderen in de vakantie.

Het strand in de Charente-Maritieme

De Charente-Maritieme is in de eerste plaats geliefd vanwege zijn stranden. Wit en breed en ze lopen maar langzaam af in zee. Hier hebben de kinderen in de vakantie alle ruimte om zandkastelen te bouwen en in de branding te spelen terwijl u een dutje doet. De gezellige badplaatsen, zoals Châtelaillon-Plage, Fouras en St. Georges-de-Didonne, zijn een stuk kleinschaliger dan in de rest van Frankrijk. Ze bieden prima faciliteiten: verhuur van boten en surfplanken, winkels, gezellige terrasjes en restaurants. Doe zoals de Fransen, lunchen op het strand of in een leuk strandtentje in plaats van terug naar uw vakantiehuis.

Bezienswaardigheden in de Charente-Maritieme

Ontdek vanuit uw vakantiehuis de Charente-Maritieme! Het eerste dat opvalt zijn de talloze forten, veelal van Vauban, die de Franse zeehavens tegen de Engelsen moesten beschermen. Het bekendst is Fort Boyard (van de televisie) dat eenzaam in zee ligt. Pak de boot naar het eilandje Ile d'Aix. Bekijk ook de citadel van Le Brouage en landinwaarts het feodale kasteel van la Roche Courbon met mooie tuinen. De toeristische eilanden Ile d'Oléron en Ile de Ré en de vele oesterkwekerijen. In de oude haven van La Rochelle vindt u uitstekende restaurants (oesters!) en een mooi zee-aquarium. En bij La Palmyre ligt de grootste dierentuin van Frankrijk. Leuk voor de kids in de vakantie!

Landinwaarts: de Charente

Uw vakantiehuis is een prima startpunt voor tochten landinwaarts, in de Charente. De Charente, de streek naast de Charente-Maritieme, staat bekend om zijn rust en ruimte. Glooiende heuvels met wijngaarden, zonnebloemen en eikenbossen. Talloze Romeinse overblijfselen en ruim vierhonderd beeldschone Romaanse kerkjes. De versterkte stad Angoulême met musea en kathedraal, trotse kastelen als La Rochefoucauld en Nieuil. Bezoek ook het stadje Cognac, centrum van de gelijknamige likeur. Bij de Cognac-huizen haalt u een mooie fles voor thuis in uw vakantiehuis.

Vakantie in de Charente-Maritieme: witte stranden, oesters en forten

De Charente-Maritieme is een zonnige streek vol witte zandstranden, forten, haventjes en oesterkwekerijen. Het achterland barst van de culturele bezienswaardigheden en Romaanse kerkjes. In de Charente-Maritieme viert u een gevarieerde strandvakantie.

Een vakantiehuis in de Charente-Maritieme: witte stranden, oesters en forten!

Alle vakantiehuizen in Charente-Maritime
Aanmelden