Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Bretagne

In het noordwesten van Frankrijk ligt deze prachtige en ruige regio. Het schiereiland grenst in het noorden aan Het Kanaal en in het westen en zuiden aan de Atlantische Oceaan. De regio Bretagne bestaat uit de departementen Côtes-d'Armor, Finistère, Ille-et-Vilaine en Morbihan.

Vakantiehuis tussen grillige kusten

Voor de kust van Bretagne liggen meer dan 300 eilanden. In het noorden liggen de grillige kusten van de Côtes d’Armor met vele beschutte strandjes. Het verschil tussen de getijden kan hier tot 14 meter oplopen.

Een vakantiehuis huren

Uw vakantiehuis in Bretagne ligt meestal vlak bij het strand. Zo vlak aan de kust zijn de schelp- en schaaldieren overvloedig aanwezig en ze smaken uitmuntend. Laat u verwennen op een dromerig terras ergens aan de haven vlak bij uw vakantiehuis. Het is immers vakantie. De zeevruchten, geserveerd op een bedje van zeewier, smaken hier het best met een fris glas Sauvignon Blanc.

Vakantiehuis met uitzicht

Uw vakantiehuis in Bretagne ligt zeer aantrekkelijk en veelal aan zee. De Franse gastvrijheid is door de eeuwen heen ongewijzigd gebleven. U houdt van de zilte zeelucht en het ruige achterland. Vanaf uw vrijstaande manoir of vakantiehuis kunt u vaak het strand al zien liggen. Veel van onze vakantiehuizen of gitês in Frankrijk zijn kindvriendelijk en hebben meestal een zwembad of ze liggen direct aan zee.

Vakantiewoningen in Bretagne

U kunt alle comfort en luxe verwachten in uw vakantiehuis in Bretagne. Het vakantiehuis hoort soms bij een vakantiepark met leuke vakantievilla’s of huizen. Een vrijstaand vakantiehuis in Bretagne ligt landelijk en heeft vaak een adembenemend uitzicht.

Uw vakantiehuisje aan de Bretonse kust

Uw kinderen zullen zich niet vervelen tijdens hun vakantie in Bretagne. Veel activiteiten bevinden zich binnen een kleine afstand van uw kindvriendelijke vakantiehuis. Neem ze eens mee naar een spannend kasteel in het achterland of zoek schelpen en oesters aan het strand.

Carnac dicht bij uw vakantiehuis

Als u van kastelen houdt, heeft Bretagne voldoende te bieden tijdens uw autovakantie. Bretagne telt meer dan 4.000 kastelen en landhuizen. Carnac is met zijn rijen menhirs uit de steentijd de erfenis van bewoners uit een ver verleden. De Fransen noemen ze alignements.

Bretagne

Zee, strand en historie

  • Brede, witte zandstranden, intieme baaitjes en ruige rotsen
  • Schilderachtige haventjes als Roscoff, Saint-Malo en Douarnenez
  • Een mystiek landschap in het binnenland, met menhirs en dolmen
  • Ontdek het ommuurde Concarneau, het onneembare Fort la Latte
  • Beeldschone eilandjes met stoere vuurtorens en vergezichten
  • Crêpes, galettes, Sint-Jacobsschelpen en oesters; smullen maar!

Vakantie in Bretagne: zee, strand en historie

Vakantie in Bretagne! Bretagne is het meest eigenzinnige stukje Frankrijk en de zee is er nooit ver weg. De kustlijn is maar liefst 1200 km lang en bestaat uit baaien met brede witte stranden en ruige rotsen. U vindt er schilderachtige haventjes vol kleurrijke vissersbootjes. Robuuste vuurtorens, kastelen en abdijen waar de Keltische mystiek nog voelbaar is.

Geniet van de brede zandstranden, de zee en de bezienswaardigheden. Voor de mooiste vakantie in Bretagne huurt u een vakantiehuis bij Topic Travel!

Vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Bretagne

Bij Topic Travel reserveert u uitstekende vakantiehuizen in Bretagne. Opvallend is dat de vakantiehuizen in Bretagne bijna altijd wit zijn, met een donker dak van vlakke dakpannen. Meestal zijn de vakantiehuizen vrijstaand. Soms gaat het om vakantiewoningen en appartementen in parken.

Vaak liggen de vakantiehuizen bij of aan zee. U kunt kiezen voor een vakantiehuis met een zwembad. Helemaal goed voor een vakantie met de kids! Maar Bretagne is ook een gebied om romantisch met uw partner te ontdekken. Bijvoorbeeld in een vakantie in het laagseizoen!

De geschiedenis van Bretagne

Al in de prehistorie werd Bretagne bewoond. Latere Keltische stammen bevolkten zowel Bretagne als overzee het Britse Cornwall. Tegenwoordig wordt in beide streken nog hetzelfde Bretonse dialect gesproken! Het is het de Romeinen en Karel de Grote nooit gelukt om het laatste stukje Gallië te onderwerpen. Pas in de late middeleeuwen wist de Franse kroon via sluwe huwelijken het koppige hertogdom bij Frankrijk te voegen, al behield het bepaalde rechten. Zo hoeft u - op weg naar uw vakantiehuis - in Bretagne geen tol te betalen op de wegen!

De stranden van Bretagne

De stranden van Bretagne horen bij de mooiste van Frankrijk. Ze zijn breed, langgerekt en stralend wit. Vaak liggen de stranden aan een baai met aan de uiteinden imposante rotspartijen. Op veel plaatsen kunt u een zeilboot of surfplank huren en waterskiën. De kinderen? Zij vermaken zich uitstekend op het strand! Spelen met hun vriendjes, ravotten in de branding, een kasteel bouwen of jeu-de-boules spelen… Zo doet u rustig uw middagslaapje!

 

Veel vakantiehuizen in Bretagne liggen aan zee. Soms ziet u vanuit uw vakantiehuis het strand al liggen. Ideaal voor een vakantie met de kinderen!

Het binnenland van Bretagne

Het binnenland van Bretagne herbergt een goed bewaard geheim. Omdat Bretagne aan drie kanten door zee is omringd, wordt de natuur in het binnenland vaak vergeten. Terwijl het verrassend ruig en geheimzinnig aandoet. Hier zijn veel Keltische legendes ontstaan! De mooiste delen zijn beschermde natuurgebieden; eeuwenoude bossen, heidevelden en moerassen. U maakt hier mooie wandelingen, soms direct vanuit uw vakantiehuis!

Bezienswaardigheden in Bretagne

De bezienswaardigheden in Bretagne zijn wereldberoemd. Neem de enorme aantallen menhirs bij Carnac. Niemand weet precies wie ze wanneer en waarom gebouwd heeft. Of de prehistorische dolmen. Bezoek in uw vakantie het vestingstadje Concarneau de kastelen La Latte en Combourg. Maak een boottocht naar de eilanden of door de Golf van Morbihan, een groot natuurreservaat.

Ook vindt u in Bretagne pittoreske dorpjes als Locronan, oude abdijen en stoere kerkjes. Vissershavens met kleurrijke bootjes, zoals Roscoff, St. Malo en Douarnenez. Een vakantiehuis in Bretagne is ideaal om de streek te ontdekken!

Vakantiehuizen in Bretagne: zee, strand en historie

Ontdek Bretagne. Geniet van de brede zandstranden, de zee en de bezienswaardigheden. Bij Topic Travel reserveert u uitstekende vakantiehuizen, appartementen en vakantiewoningen in Bretagne!

Een vakantiehuis in Bretagne: zee, strand en historie!

Alle vakantiehuizen in Bretagne
Aanmelden