Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Aveyron

Vakantie in een van de grootste departementen van Frankrijk, geeft u een beetje een middeleeuws gevoel. Treed in de voetsporen van de legendarische Tempeliers en beklim hoge burchten en stadswallen. De regio is beroemd door middeleeuwse dorpjes, de Grands Causses, de Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen er vlakbij.

Vakantiehuizen in de Aveyron

De dorpen in de Aveyron als Estaing, Sainte-Eulalie-d’Olt, Saint-Côme-d’Olt, Peyre en La Couvertoirade zijn middeleeuws met hun Franse leien daken en natuurstenen muren. Maar er is meer. We vinden in deze streek woeste rivieren en geheimzinnige kastelen. In de verte ligt een verscholen dorp.

Bezienswaardigheden vlak bij uw vakantiehuisje

Uw vakantiehuis in de Aveyron ligt aantrekkelijk. Vanaf het terras van uw vakantiehuis of gitê heeft u meestal een prachtig uitzicht op een ruig berglandschap. De Aveyron grenst onder andere aan de departementen Tarn, Lot en Hérault. Dit is het ideale moment om op ontdekkingsreis te gaan.

Vakantiewoning in de Aveyron

U beschikt over alle faciliteiten in uw vakantiehuis in de Aveyron. Het vakantiehuisje ligt centraal, soms afgelegen en soms in de buurt van andere huizen of vakantievilla’s. Uw vakantiehuis in de Aveyron ligt natuurlijk landelijk, maar altijd dicht bij bezienswaardigheden. Zoals de trotse Franse kathedraal Notre Dame in Rodez.

Vakantiehuisje huren aan de rivier

U wordt ongetwijfeld enthousiast van een vakantie in de Aveyron. Veel activiteiten bevinden zich binnen een redelijke afstand van uw vakantiehuisje. Met wat geluk ligt uw vakantiehuisje aan het water. Ga kanovaren op een van de beroemde rivieren of bezoek de nog verrassend stille Gorges de la Jonte. Een middeleeuws kasteel ligt nooit ver weg.

De betovering van de Aveyron

Onze vakantiehuizen geven u het complete vakantiegevoel. Tel daarbij op het enorme aantal bezienswaardigheden, de overweldigende natuur en de gastvrijheid van de bewoners. De gastronomie maakt u sprakeloos. De Aveyron gaat u ongetwijfeld betoveren. Ervaar dat gevoel direct vanuit uw vakantiehuis in de Aveyron.

Middeleeuwen vlak bij uw vakantiehuisje

Onbedorven natuur en cultuur

  • Ruig landschap van bergen, bossen kloven en riviertjes
  • Gaillac behoort tot de oudste wijnstreken van Frankrijk
  • Oude stadjes als Villefranche, Conques, Najac, Belcastel
  • Grote stuwmeren, strandjes en watersportfaciliteiten
  • Mooie canyons : Gorges du Tarn en Gorges de la Jonte
  • Aligot, forel, knoflook, beroemde kazen als Roquefort

Vakantie in de Aveyron: onbedorven natuur en cultuur in Zuid-Frankrijk

Een vakantiehuis in de Aveyron! De Aveyron wordt vaak gezien als de meest ruige streek van het Centraal Massief in Zuid-Frankrijk. Dit dunbevolkte en groene gebied draagt dezelfde naam als de rivier de Aveyron. Laat u verrassen door de onaangetaste natuur en de oorspronkelijke cultuur in de Aveyron. Hier zijn de vakantiehuizen omringd door al het mooie van Frankrijk!

Reserveer uw vakantiehuis in de Aveyron om de onbedorven natuur en cultuur in Zuid-Frankrijk te ontdekken. Topic Travel heeft eersteklas vakantiehuizen in de Aveyron voor u geselecteerd.

Vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Aveyron

Bij Topic Travel reserveert u eersteklas vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Aveyron. Op een enkele uitzondering na staan alle vakantiehuizen in de Aveyron geheel vrij. Soms heeft een vakantiehuis bovendien een eigen zwembad.

De Aveyron is ook een mooie streek om romantisch met uw partner te verkennen. Hier beleeft u uw vakantie temidden van de natuur!

De natuur in de Aveyron

Laat u in uw vakantie betoveren door de natuur van de Aveyron. Dit deel van het Centraal Massief staat bekend om zijn beeldschone bergen met panorama's, bossen, rotspartijen en de vele gorges, rivieren en beekjes. Verrekijker niet vergeten om zeldzame vogelsoorten (gieren!) en het wild te spotten! Vergaap u aan de gorges, door rivieren uitgesleten dalen en ravijnen. Langs de gorges van de Tarn, de Aveyron en de Lot liggen magnifieke kronkelweggetjes. Goed te doen met de auto vanaf uw vakantiehuis!

Rivieren, beekjes en meren in de Aveyron

De Aveyron is vergeven van rivieren en beekjes en er liggen enkele grote meren. De rivier de Aveyron is de belangrijkste rivier, met kleine strandjes waar het in de vakantie heerlijk zwemmen, spelen en picnicken is. Hetzelfde geldt natuurlijk voor alle andere riviertjes. En vergeet de meren niet: het enorme Lac de Pareloup, het Lac de Pont-de-Salars en de meren bij St. Amans, met gezellige terrasjes en andere voorzieningen. Een vakantiehuis in de Aveyron betekent ook waterpret!

Oude stadjes in de Aveyron

Uw vakantiehuis in de Aveyron is een prima startpunt om de oude stadjes beter te leren kennen. Bewonder het middeleeuwse Najac en Monteils en het pittoreske Brousse-le-Château met de duivelsbrug. En het juweeltje Belcastel, ook al met zo'n prachtige brug. Rodez, met de historische kathedraal en Villefranche-de-Rouergue. U vindt er uitstekende restaurants, probeer hier de Roquefort, de beroemde kaas uit de Aveyron!

Andere bezienswaardigheden in de Aveyron

Maak een autotocht langs de Canyon de la Dourbie en de vele gorges. Geniet in de vakantie van weidse uitzichten: Pic de Cougouille en Tour des Aiguillons, om er een paar te noemen. Onderweg komt u vast wel een schaapskudde, grotten, menhirs en burchten van de tempeliers tegen. Bezoek de abdij van Sylvanès, Conques met zijn goudschat. Het enorme viaduct (de A75) bij Millau, het insectenmuseum Micropolis in Saint Léons.

Vakantie in de Aveyron: onbedorven natuur en cultuur in Zuid-Frankrijk

Reserveer uw vakantiehuis in de Aveyron om de onbedorven natuur en cultuur in Zuid-Frankrijk te ontdekken. Topic Travel heeft eersteklas vakantiehuizen en vakantiewoningen in de Aveyron voor u geselecteerd. Een vakantiehuis in de Aveyron: onbedorven natuur en cultuur in Zuid-Frankrijk!

 

 

Alle vakantiehuizen in Aveyron
Aanmelden