Topic Travel plaatst cookies om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en voor advertentiedoeleinden. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie

Een selectie van onze

Alle
Frankrijk, Auvergne, Villeneuve-d'Allier
4 personen
2 slaapkamers
Frankrijk, Auvergne, Saint-Floret
7 personen
3 slaapkamers
4 personen
1 slaapkamer
6 personen
3 slaapkamers

Centraal Massief

  • Algemeen
  • Toeristische info

De vulkanen van Auvergne kunnen verdeeld worden in koepelvulkanen, kransvulkanen en vulkanen met een ingestorte krater. De bekendste vulkaan van Auvergne is de Puy de Dôme (1465 m). Een beroemde uitdagende top voor wielrenners. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen er vlakbij.

Vakantiehuizen in de Auvergne

In dit stoere landschap van bergen en ruige vlaktes, gescheiden door donkere wouden ligt uw vakantiehuis in de Auvergne. Het natuurpark Volcans-d’Auvergne in het Centraal Massief is adembenemend. We vinden in deze regio veel oude Franse middeleeuwse dorpjes. Pastorale dorpjes waar de pastoor nog helpt om de koeien te melken.

Vakantiehuisje met uitzicht

Uw vakantiehuis in de Auvergne ligt aantrekkelijk en dichtbij veel bezienswaardigheden. Vanaf het terras van uw vakantiehuisje of gîte heeft u een fenomenaal uitzicht op een ruig berglandschap. Uw vakantiehuis in de Auvergne heeft altijd veel comfort. U hebt immers vakantie.

Vakantiewoningen nabij Le Puy

Uw vakantiehuis in de Auvergne ligt midden in de natuur, soms vlakbij andere huizen of vakantievilla’s en heeft meestal een adembenemend uitzicht op het Centraal Massief. Met wat geluk ziet u de stad Le Puy. Deze dankt haar bestaan aan de resten van een vulkaan die de mens zoveel ontzag wist in te boezemen dat deze plek al van oudsher is ingericht om de goden te eren.

Vakantiehuisje en kraters

Een eindeloos en verlaten platteland met onherbergzame bergweiden. Groene frisse bossen brengen afwisseling en verkoeling op de boomloze bergweiden met hier en daar zelfs een meertje in de uitgedoofde kraters. Kraters in de buurt van mijn vakantiehuisje? Ja, slapende kraters.

Betoverend Centraal Massief

Onze vakantiehuizen staan garant voor een onvergetelijke vakantie. Tel daarbij op de gastvrijheid van de bewoners, het milde klimaat en het enorme aantal bezienswaardigheden. Laat u betoveren door het Centraal Massief en ervaar een optimaal vakantiegevoel vanuit uw vakantiehuis in de Auvergne.