Alle bestemmingen in Auvergne

Bekijk alle bestemmingen Bekijk minder bestemmingen

Een greep uit ons aanbod van vakantiehuizen in Auvergne

De vulkanen van Auvergne kunnen verdeeld worden in koepelvulkanen, kransvulkanen en vulkanen met een ingestorte krater. De bekendste vulkaan van Auvergne is de Puy de Dôme (1465 m). Een beroemde uitdagende top voor wielrenners. Onze vakantiehuizen in Frankrijk liggen er vlakbij.

Vakantiehuizen in de Auvergne

In dit stoere landschap van bergen en ruige vlaktes, gescheiden door donkere wouden ligt uw vakantiehuis in de Auvergne. Het natuurpark Volcans-d’Auvergne in het Centraal Massief is adembenemend. We vinden in deze regio veel oude Franse middeleeuwse dorpjes. Pastorale dorpjes waar de pastoor nog helpt om de koeien te melken.

Vakantiehuisje met uitzicht

Uw vakantiehuis in de Auvergne ligt aantrekkelijk en dicht bij veel bezienswaardigheden. Vanaf het terras van uw vakantiehuisje of gîte heeft u een fenomenaal uitzicht op een ruig berglandschap. Uw vakantiehuis in de Auvergne heeft altijd veel comfort. U hebt immers vakantie.

Vakantiewoningen nabij Le Puy

Uw vakantiehuis in de Auvergne ligt midden in de natuur, soms vlak bij andere huizen of vakantievilla’s en heeft meestal een adembenemend uitzicht op het Centraal Massief. Met wat geluk ziet u de stad Le Puy. Deze dankt haar bestaan aan de resten van een vulkaan die de mens zoveel ontzag wist in te boezemen dat deze plek al van oudsher is ingericht om de goden te eren.

Vakantiehuisje en kraters

Een eindeloos en verlaten platteland met onherbergzame bergweiden. Groene frisse bossen brengen afwisseling en verkoeling op de boomloze bergweiden met hier en daar zelfs een meertje in de uitgedoofde kraters. Kraters in de buurt van mijn vakantiehuisje? Ja, slapende kraters.

Betoverend Centraal Massief

Onze vakantiehuizen staan garant voor een onvergetelijke vakantie. Tel daarbij op de gastvrijheid van de bewoners, het milde klimaat en het enorme aantal bezienswaardigheden. Laat u betoveren door het Centraal Massief en ervaar een optimaal vakantiegevoel vanuit uw vakantiehuis in de Auvergne.

Centraal Massief

Het Franse groene hart

  • Bergen met ongerept bossen, zuivere lucht en stilte
  • Piepkleine, robuuste bergdorpjes met leisteen daken
  • Wandelen, mountainbiken, kajakken en rotsklimmen
  • Heldere bergstroompjes, watervallen en vredige meren
  • Vulkanen als de Puy de Dôme en warmwaterbronnen
  • Talloze middeleeuwse kastelen en Romaanse kerken
  • Heerlijke kazen: Bleu d'Auvergne, Cantal, St. Nectaire, Salers

Vakantie in de Auvergne: het groene hart van Frankrijk

Een vakantiehuis in de Auvergne! De Auvergne dankt zijn naam aan de Arverniërs, de Gallische stam die het Caesar zo lastig heeft gemaakt bij de Romeinse veroveringen. Maar de Auvergne staat vooral bekend om de gedoofde vulkanen en de kolossale bossen. De vakantiehuizen in de Auvergne zijn daarom zeer geschikt voor liefhebbers van rust en natuur. Maar vergeet in uw vakantie ook de oude stadjes en bezienswaardigheden niet!

In de Auvergne ontdekt u de beboste heuvels van het groene hart van Frankrijk. Bij Topic Travel reserveert u eersteklas vakantiehuizen in de Auvergne!

Vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Auvergne

Voor eersteklas vakantiehuizen in de Auvergne is Topic Travel het beste adres. Bijna alle vakantiehuizen in de Auvergne zijn vrijstaand. Of misschien kiest u eerder een vakantiewoning in een parkje of een appartement? Veel vakantiehuizen beschikken over een privé-zwembad. Leuk voor een vakantie met de kinderen!

Of ontdekt u de Auvergne liever romatisch met uw partner in de vakantie? Reserveer een vakantiehuis in het gunstige laagseizoen!

Het landschap in de Auvergne

De Auvergne is het hoogstgelegen deel van het Centraal Massief. Het is de wieg van de oudste vulkanen in Europa. Nu zijn de kraters afgevlakt tot bergtoppen en is de bodem bijzonder vruchtbaar door de vulkanische afzettingen. Vandaar die enorme bossen! De vakantiehuizen in de Auvergne zijn overal omgeven door het groen. Urenlang wandelen en fietsen in de vakantie, vaak meteen vanaf uw vakantiehuis. En 's middags gezellig picknicken, temidden van de natuur. Bijvoorbeeld in het woud van Tronçais met eiken die meer dan 300 jaar oud zijn!

Waterpret in de Auvergne

Ongerepte natuur en zuivere lucht, dat is de Auvergne! Maar ook heldere stroompjes, stroomversnellingen, watervallen en vredige meertjes. En rivieren, want wist u dat de rivieren de Dordogne en de Allier ontspringen in de Auvergne? Ook de Loire baant er zijn weg. Voor hengelaars een waar visparadijs. Bij uw vakantiehuis in de Auvergne is altijd wel water in de omgeving. Voor actieve vakantiegangers mogelijkheden te over om te raften en te kanoën op de rivieren. En voor de luiere vakantiegangers: luieren op de strandjes bij de meren!

Bezienswaardigheden in de Auvergne

Maak vanuit uw vakantiehuis eens een autotochtje naar de Puy-de-Dôme: deze 1.465 m hoge krater biedt een onovertroffen panorama! Onderweg komt u altijd wel een eeuwenoud Romaans kerkje tegen: Orcival, St. Flour en Issoire zijn slechts drie schoolvoorbeelden van de vijfhonderd. Bezoek in uw vakantie de middeleeuwse forten en kastelen, Murol is wellicht de bekendste. De pittoreske dorpjes met hun pleinen en voortreffelijke restaurants. Ook leuk is het themapark "Vulcania" in Saint Ours-les-Roches, waar u alles te weten komt over vulkanen!

Vakantie in de Auvergne: het groene hart van Frankrijk

In de Auvergne ontdekt u de beboste heuvels van het groene hart van Frankrijk. Bij Topic Travel reserveert u eersteklas vakantiehuizen, vakantiewoningen en appartementen in de Auvergne!

Een vakantiehuis in de Auvergne: vakantie in het groene hart van Frankrijk!

Alle vakantiehuizen in Auvergne
Aanmelden