Wintersport - Aanvullende reisinformatie

Reisvoorwaarden

Op al onze overeenkomsten zijn de ANVR-Reisvoorwaarden (zie website) en de op deze pagina’s vermelde informatie en voorwaarden van toepassing. Met uw boeking verklaart u hiervan kennis te hebben genomen en hiermee akkoord te gaan. Deze informatie staat tevens op onze website. Volledigheidshalve sturen wij u deze met uw huurovereenkomst mee. 

Aankomst en vertrek

In het algemeen geldt de zaterdag als dag van aankomst en vertrek (wisseldag). De aankomsttijden liggen globaal tussen 15.00 en 19.00 uur; het vertrek dient meestal tussen 08.00 en 10.00 uur plaats te vinden. In uw verblijfticket staan de tijden vermeld die voor uw vakantiewoning gelden. De huurperiode wordt bepaald door deze tijden. Eerdere aankomst of later vertrek is niet mogelijk i.v.m. het gereed maken van de woning.

Reisbescheiden

Nadat uw volledige betaling door ons is ontvangen, ontvangt u het verblijfticket. Dit document dient u ter plaatse aan de huiseigenaar of sleutelhouder te verstrekken en bevat alle noodzakelijke informatie met betrekking tot uw vakantie. In het verblijfticket vindt u onder meer de verblijfsperiode, aankomst- en vertrektijden, adresgegevens en de GPS-coördinaten van uw vakantiewoning.

Aantal personen

Het aantal personen genoemd in de productinformatie is het maximum toegestane aantal (ongeacht het aantal vermelde slaapplaatsen). Kinderen (ook baby’s) worden hierin meegerekend, tenzij anders aangegeven. U dient ons bij boeking het juiste aantal personen op te geven. Mocht dit aantal later wijzigen, dan dient u dit aan ons door te geven. Dit geldt ook voor eventuele logees. Bewoning door meer personen dan het maximum toegestane aantal is niet geoorloofd, op straffe van onmiddellijke verwijdering uit de gehuurde accommodatie. Het plaatsen van tent, camper of caravan in de tuin is niet toegestaan.

Preferenties en essenties

Het kan zijn dat u bij het boeken bepaalde wensen (preferenties) heeft, zoals een voorkeur voor een appartement op de begane grond of met een terras op het zuiden. Topic Travel geeft uw wensen door aan de accommodatieverschaffer, maar kan op dit punt helaas geen garanties bieden, omdat de beslissing bij de accommodatieverschaffer ligt. Als een speciale voorkeur dermate belangrijk is dat het al dan niet boeken hiervan afhangt, dan spreken we van een essentie. Essenties kunnen alleen telefonisch worden aangevraagd bij Topic Travel. Topic Travel moet schriftelijk bevestigen of de essentie wordt geaccepteerd (€ 35 per boeking, zie ook de ANVR-Reisvoorwaarden art.4). De afwijzing of bevestiging van de essentie ontvangt u per e-mail. 

Kinderbedje en -stoel

Bij de productinformatie staat vermeld of een kinderbedje en/of -stoel aanwezig is of geplaatst kan worden. Wanneer een kinderbedje en/of -stoel “op aanvraag” beschikbaar is, dan kunt u deze optie telefonisch aanvragen. Tenzij anders vermeld zijn hieraan geen kosten verbonden. Bedlinnen voor het kinderbedje dient u zelf mee te nemen; dit is ter plaatse niet beschikbaar (tenzij anders vermeld).

Bedlinnen, handdoeken en keukenlinnen

Per woning staat vermeld of bedlinnen is inbegrepen, of dat het mogelijk is om het te huren. Is het niet inbegrepen of door u gehuurd, dan dient u het zelf mee te nemen. Wilt u bedlinnen tussendoor verschonen dan kan dat soms via de sleutelhouder/verhuurder (tegen betaling) of u kunt het zelf wassen (bij de kenmerken van de woning staat vermeld of er een wasmachine aanwezig is). Huur van bedlinnen dient bij boeking opgegeven te worden. In Oostenrijk treft u voor alle slaapplaatsen dekbedden aan. Wanneer er in Frankrijk dekbedden aanwezig zijn, dan wordt dat apart vermeld. In alle andere gevallen zijn er dekens. In Oostenrijk zijn de 2-persoonsbedden doorgaans 1,80/1,90 bij 2 m. In Frankrijk kunt u uitgaan van een standaard breedte van 1,40 m en een lengte van 1,90 m (tenzij anders aangegeven). Handdoeken en keukenlinnen dient u in het algemeen zelf mee te nemen, tenzij anders vermeld in de productinformatie. 

Interieur

Bijna alle huizen zijn ingericht in de stijl van het land. De inrichting en stoffering is vaak van heel persoonlijke smaak. Realiseert u zich dat u in de woning van een ander verblijft. Sommige vakantiewoningen zijn eenvoudig of op rustieke wijze ingericht. Andere zijn comfortabeler of zelfs luxe. Dit onderscheid vindt u terug in het aantal toegekende sterren, waarbij twee sterren staat voor eenvoudig en vijf sterren voor uiterst comfortabel. Ook kunt u beoordelingen door onze klanten raadplegen. Een vakantiewoning is anders dan thuis. De capaciteit van de zithoek (indien aanwezig) is bijna altijd kleiner dan het maximaal toegestaan aantal personen. In de meeste wintersportaccommodaties is een keukenzithoek aanwezig, waarbij voor alle gasten een plek aan tafel beschikbaar is. Als er een TV aanwezig is, dan betekent dit dat u nationale zenders kunt ontvangen. Als er ook Nederlandstalige en/of internationale zenders te ontvangen zijn, dan wordt dat bij de kenmerken vermeld. De bedden zijn over het algemeen smaller en korter dan wij gewend zijn en ook de matrassen zijn anders. Bij de badkamers worden wastafels (altijd aanwezig) niet apart vermeld. Een douche beschikt soms over een handdouche (geen ophanghaak). Ook een bad heeft soms een handdouche, of één die (halfhoog) op te hangen is. Douchegordijnen zijn overigens niet altijd aanwezig (i.v.m. hygiëne). Wat de keuken betreft, deze zal in het algemeen eenvoudiger zijn dan bij u thuis, maar is altijd prima ingericht. Koelkast, gas- of elektrisch fornuis en voldoende serviesgoed zijn natuurlijk aanwezig. Informatie of zaken als een afwasmachine, magnetron, oven of een koffiezetapparaat aanwezig zijn vindt u terug bij de kenmerken.

Skiruimte

De meeste wintersportaccommodaties beschikken over een eigen of gezamenlijke skiberging. Alle 4- en 5-sterrenhuizen in Oostenrijk beschikken over een (verwarmde) skiruimte en vaak met skischoenverwarmers. Bij de kenmerken van de woning, ziet u over welke faciliteiten uw vakantiehuis beschikt.

Lawaai - Rust en stilte 

Houdt u er rekening mee dat het in het hoogseizoen overal wat drukker is, vooral rond toeristische plaatsen. “Rust” kan dan betrekkelijk zijn, want je hoort altijd wel ergens geluiden. 

Gebruik van faciliteiten

Er bestaat de mogelijkheid dat van de in de beschrijving genoemde faciliteiten (tijdelijk) geen gebruik kan worden gemaakt. Zo kan het voorkomen dat het zwembad, de tennisbaan, de discotheek, sauna of supermarkt, om welke reden dan ook, in het voor- of naseizoen nog niet geopend resp. reeds gesloten zijn. Soms brengen eigenaren van genoemde faciliteiten tijdens het seizoen wijzigingen aan in tarieven, openings- en sluitingstijden. In sommige gevallen zijn faciliteiten verpacht aan derden. Noch Topic Travel, noch de verhuurder of onze lokale agent is hiervoor aansprakelijk.

Internet

Bij woningen waarbij melding gemaakt wordt van een internetverbinding kan Topic Travel en verhuurder geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het eventueel matig of tijdelijk niet functioneren ervan. Houdt u er rekening mee dat de internetverbindingen in andere landen niet altijd zo goed zijn als u gewend bent. U bent als huurder zelf verantwoordelijk voor correct internetgebruik. 

Bouwactiviteiten

Bij de keuze van onze vakantiehuizen en -appartementen hebben wij geprobeerd u zoveel mogelijk te behoeden voor bouwoverlast. Maar wij kunnen nieuwe initiatieven of gewijzigde plannen niet voorkomen. Het kan voorkomen dat er vlakbij bouwactiviteiten plaatsvinden. Voor een dergelijke situatie aanvaarden wij geen verantwoordelijkheid. 

Bijkomende kosten

Bij de woning staat vermeld met welke bijkomende kosten u rekening dient te houden. Deze eventuele kosten dient u bij de boeking te betalen of ter plaatse (bij aankomst) te voldoen. Ter plaatse is dit meestal contant. Bij iedere woning staat exact vermeld welke bijkomende kosten betaald worden aan Topic Travel en welke kosten ter plaatse voldaan dienen te worden. 

Energie- en waterverbruik

Bij wintersportvakanties zijn de kosten voor gas, elektriciteit en water inbegrepen in de huursom, tenzij anders vermeld. Dit geldt ook voor verwarmingskosten (elektrisch, gas, olie, hout). Zijn deze kosten niet of beperkt inbegrepen, dan worden ze veelal aan de hand van het verbruik (meterstanden) bepaald en dient u deze ter plaatse te betalen. Houdt u er rekening mee dat bovengenoemde kosten vaak aanzienlijk hoger zijn dan dat u thuis bent gewend.

NB: Het opladen van elektrische auto’s bij uw vakantiehuis is niet toegestaan zonder uitdrukkelijke toestemming van de huiseigenaar. Kosten die voortkomen uit het opladen van elektrische auto’s zijn nooit inbegrepen bij de huursom. 

Schoonmaak bij vertrek

Bij iedere woning is aangegeven of de eindschoonmaak is inbegrepen of niet. Als dat niet het geval is, dient u de eindschoonmaak zelf te verzorgen; vaak kunt u deze laten doen tegen betaling. Wanneer de eindschoonmaak - al dan niet tegen betaling - voor u gedaan wordt, dan dient u bij vertrek de woning netjes en bezemschoon achter te laten. Tevens dient de keuken (en inventaris) schoon en het huisvuil opgeruimd te zijn. Denkt u hierbij ook aan het correct scheiden van afval.

Toeristenbelasting

Er kan door de plaatselijke overheid verblijfsbelasting geheven worden, die bij aankomst of vertrek betaald dient te worden (ca. € 0,15 à € 1,50 p.p.p. dag). Heel soms wordt in een zeer laat stadium besloten een bepaalde belasting te verhogen of in te voeren. Noch wij, noch de verhuurder kunnen hierop enige invloed uitoefenen. Deze toeristenbelasting wordt veelal pas berekend vanaf 12 jaar en ouder. 

Waarborgsom

Bij de meeste huizen en appartementen dient een waarborgsom betaald te worden. In uw huurovereenkomst ziet u of u de borg direct aan Topic Travel betaald of ter plaatse aan de verhuurder of sleutelhouder. Ook kan het zo zijn dat u de borg vooraf over dient te maken aan de verhuurder. Dit wordt dan aangegeven op uw verblijfticket. U ontvangt de borg retour bij vertrek, onder aftrek van eventueel door u veroorzaakte schade. Ook kunnen extra noodzakelijke schoonmaakkosten in rekening worden gebracht als u de woning niet volgens afspraak heeft achtergelaten (zie ‘schoonmaak bij vertrek’). Bij een aantal huizen en appartementen wordt de borg na vertrek op uw rekening overgemaakt. In deze gevallen hebben wij uw IBAN nodig, welke u kan invullen in My Topic. Ook bij vertrek vóór het normale tijdstip (za. 8 - 10 uur) zal de borg soms aan u overgemaakt of nagestuurd worden. Voor uw vertrek mag de accommodatieverschaffer de inventaris van uw vakantieverblijf controleren. Het voldoen van de waarborgsom ter plaatse en het terugontvangen ervan is een zaak tussen verhuurder eigenaar/receptie/lokale agent) en huurder. Topic Travel is niet
aansprakelijk voor eventuele problemen die hieromtrent kunnen ontstaan.

Huisdieren

Bij iedere woning staat vermeld of een huisdier is toegestaan (of twee). Eventuele bijzonderheden kunt u natuurlijk altijd met ons bespreken. Het spreekt voor zich dat huisdieren niet in zwembaden en op bedden, banken en stoelen mogen. Een EU-paspoort voor uw huisdier is verplicht. Hiervoor raden wij u aan contact op te nemen met uw dierenarts. Het meebrengen van een huisdier dient u altijd bij boeking aan ons op te geven. Let op: in diverse landen zijn bepaalde hondenrassen verboden. Daarnaast moet uw meereizende huisdier aan diverse eisen (gezondheid en inentingen) voldoen. Laat u hierover vooraf goed informeren.