Saint-Cyprien

Saint-Cyprien, Dordogne, Frankrijk (1066 km vanaf Utrecht)

Bekijk huizen in of nabij Saint-Cyprien
Wist u dat de Dordogne een van de meeste geliefde streken van Frankrijk is? Niet zo verwonderlijk omdat u in de Périgord, zoals de Fransen het departement noemen, zoveel bezienswaardigheden aantreft dat het u snel gaat duizelen. Kastelen, burchten, oude middeleeuwse dorpjes en niet in de laatste plaats grotten. De beroemde prehistorische grotten van Lascaux liggen ook in de Dordogne en uw vakantiehuis bij Saint-Cyprien ligt zeer centraal.

Aquarium van Périgord Noir
Saint-Cyprien is één van die typische Dordogne dorpjes, op een steenworp van de rivier, die om aandacht schreeuwen. Niet zo gek, want de Augustijner abdij, de oude klokkentoren en het middeleeuwse centrum zijn echte publiekstrekkers. Andere beroemde dorpjes als Beynac, Milandes, Castelnaud, Fayrac liggen vlakbij, maar ook het Aquarium van Périgord Noir, de Grot van Bara-Bahau en het Pretpark Jacquou Parc liggen in de buurt.

Kasteel van Castelnaud
Bezienswaardigheden lijken er speciaal voor u te zijn neergezet en uw vakantiehuis bij Saint-Cyprien ligt ideaal voor het maken van uitstapjes. Het kasteel van Castelnaud ligt op 10 km van Sarlat-la-Canéda en is echt de moeite waard. Het kasteel dateert uit de dertiende eeuw en speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tegen de Engelsen.

Paté de Foie Gras
Lekkernijen als honing, aardbeien, truffels en walnoten vormen de basis voor veel gerechten en de ganzen en eenden leveren de beroemde paté de Foie Gras (ganzenlever) en Confit de Canard. Aan de oostkant van Bergerac ligt de Pécharmant, een wijngebied waar de volle rode wijn vandaan komt.

Leuke stadjes nabij uw vakantiehuis in Saint-Cyprien
Niet zo ver van uw vakantiewoning of gîte bij Saint-Cyprien liggen Sarlat-la-Canéda en Bergerac met oneindig veel leuke winkeltjes, terrasjes en bezienswaardigheden. De Église Notre-Dame en de Église St. Jacques in Bergerac zijn te bewonderen in de oude autovrije binnenstad, waar het overigens ook heerlijk winkelen is.

Ligging

bezig met laden...

Reisafstand

Hemelsbreed vanaf Utrecht: 1066 km Dichtstbijzijnde vliegveld: 82 km
Toon grotere kaart

Klimaat

Gem. temp. overdag
Gem. temp. nacht
Zonuren per dag
Maand
9°C
2°C
3 uur
jan
11°C
3°C
4 uur
feb
13°C
4°C
5 uur
mrt
16°C
6°C
6 uur
apr
23°C
9°C
7 uur
mei
25°C
13°C
8 uur
jun
28°C
16°C
9 uur
jul
28°C
16°C
8 uur
aug
25°C
13°C
7 uur
sep
20°C
10°C
5 uur
okt
13°C
6°C
3 uur
nov
9°C
3°C
3 uur
dec
Bezienswaardigheden en tips
Vakantiehuizen in en nabij Saint-Cyprien
Meer toeristische informatie
  • Saint-Cyprien

    Wist u dat de Dordogne een van de meeste geliefde streken van Frankrijk is? Niet zo verwonderlijk omdat u in de Périgord, zoals de Fransen het de... Lees verder

1 resultaten getoond